banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millileşme konusunda savunma sisteminde de adımlar atılacağının müjdesinin verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millileşme konusunda savunma sisteminde de adımlar atılacağının müjdesinin verdi.

31 Ekim 2018 Çarşamba 23:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Füze Savunma Sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. İlk teslimatları 2021 yılı sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Siper adıyla başlattığımız füze sisteminin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Savunma Sanayii sektörümüz bugün binden fazla şirket yanında KOBİ'lerin, araştırma kuruluşlarının ve üniversitelerin katılımıyla milli bir yapıya dönüşmüş durumda. Bu milli yapının ortaya çıkarttığı ürünlerden bir tanesi de pulat aktif korumam sistemidir. Pulat, entegre edildiği tankı statik karşı koyma tekniği ile sahada maruz kalacağı tehditlere karşı koruyan TÜBİTAK SAGE ve ASELSAN ortaklığında geliştirilen bir sistemdir. Kalifikasyon ve entegrasyon çalışmaları devam eden Pulat'ta TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği harp başlığı ve ateşleme biriminden oluşan tahrip sistemi çok kritik bir teknolojidir. Bu sistem tehdidinin tanka ulaşmadan havada etkisiz hale getirilmesini sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Bu teknolojiyle silahlı kuvvetlerimizin en önemli muharip gücü olan tank birliklerimiz hayati bir teknolojiye kavuşmuş oluyor. Ülkemize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okges 2018-11-01 05:24:05

Hergün müjde veriyor, yaşam alt-üst oluyor.birak artık git git.