banner388

CHP'de ittifak gözükmüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak'a yöneltilen 'Yerel seçimlerde ittifak yapacak mısınız?' sorusuna, kimseyle görüşmemiz olmadı biz yolumuzda ilerleyeceğiz dedi. 

CHP'de ittifak gözükmüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak'a yöneltilen 'Yerel seçimlerde ittifak yapacak mısınız?' sorusuna, kimseyle görüşmemiz olmadı biz yolumuzda ilerleyeceğiz dedi. 

19 Eylül 2018 Çarşamba 20:34
CHP'de ittifak gözükmüyor

CHP SözcüÖztrak yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin, "Biz tabanda mutabakata inanırız. Hiç kimseyle herhangi bir görüşme içerisinde değiliz. Biz dümdüz yolumuzda ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi. Öztrak konuşmasında, HDP ile hep aynı kese koyulmalarına anlam veremediğini belirterek hiçbir parti ile ittifak yapmayacaklarını ifade etti.

Öztrak havalimanı işçilerinin yapmış olduğu eyleme ilişkin, "Havaalanında çalışanlar bir eylem yaptılar. Bu eylemle ilgili olarak da Ulaştırma Bakanlığı bir açıklama yapmış. Açıklamada Gezi olaylarıyla başlıyor, ondan sonra 29 Ekim'de bu havaalanının yetişmemesiyle ilgili olarak bazı marjinal grupların, HDP ve CHP'nin bazı vekillerinin destek verdiği provokasyonlardan bahsediyor. Ben şu anda hakikaten bu iktidar partisini anlamakta zorluk çekiyorum. Neden bizi sürekli HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar anlayamıyorum. Bizim arkadaşlarımız evet oraya gitti, durumu gözlemlemek amacıyla gitti. Orada bir ızdırap var, orada tahta kuruları içerisinde yattıklarından şikayetçi olan işçiler var" sözcüklerini kullandı.

"AÇIK ARA KAZANMAK İSTİYORUZ"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkan'ın 'CHP, HDP ile ittifak yapacak' şeklinde sözcükler kullanmasına ilişkin Sözcü Öztrak, "Anlaşılan bu Cumhur İttifakı tabii bu ittifak lafı kanunen yok. Cumhur İttifakı korosuna Lütfi Bey bir an önce İYİ Parti'yi katmaya niyetli. Tekrar söylüyorum, bizim gündemimizde ittifak yok. Biz İYİ Parti'ye oy veren seçmenlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren seçmenlerin, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy veren seçmenlerin, diğer partilere oy veren seçmenlerin tamamının oyuna talibiz. Biz tabanda mutabakata inanırız. Hiç kimseyle herhangi bir görüşme içerisinde değiliz. Biz dümdüz yolumuzda ilerleyeceğiz. Biz, tekrar söylüyorum bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm seçmenin oyunu toplayarak mahalli idare seçimlerini açık ara kazanmaya talip olan partiyiz" diye belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.