banner388

Çelik'ten Kaşıkçı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çelik'ten Kaşıkçı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

14 Kasım 2018 Çarşamba 19:52
Çelik'ten Kaşıkçı açıklaması

AK Parti Genel Merkezinde açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cemal Kaşıkçı cinyatine değinerek olayın sorumlularının belli olduğunu ifade etti.

Çelik yaptığı konuşmada, "Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanının yaptığı şeyin yanlış bir şey olduğunu söylemek isterim. Kendisi bu delilleri neye göre değerlendirmiş? Biz kimseyi şahsen suçlamıyoruz. Meselenin örtbas edilmesi konusunda bir tutum içinde olmayacağız. Biz hakikatin peşindeyiz. Şöyle bir gayret görüyoruz; hakikatin ortaya çıkmasından ziyade belli kişilerin gündeme oturtulması, belli kişilerin gündemden çıkartılması konusunda herkes bir siyasi projeye göre davranmak istiyor. Türkiye'nin bu konuda bir siyasi projesi yoktur. Biz bir kere daha soruyoruz, dolayısıyla Amerikan Güvenlik Danışmanının değerlendirme yapacak bir seminden uzak olduğunu ifade ediyorum. Kendisinin karar vereceği bir konu değil. Bu hukuki süreçlerle, istihbari süreçlerle karar verilecek bir konu. Cumhurbaşkanımızın çağrısının altını çiziyoruz, bu katillerin kim oldukları belli, Türkiye'de yargılayalım. Bütün saygın örgütlerin insan hakları birimleri bu yargılamayı izlesinler. Uluslararası hukuk standartlarına uyan şeffaf bir şekilde bu yargılamayı yapalım. Nihayetinde Suud Başkonsolosluğu Suud toprağıdır ama Türkiye Cumhuriyeti topraklarının içindedir. Bu saldırının yapılmasını kendi topraklarımızda yapılmasından dolayı kendimize yapılmış saldırı olarak kabul ediyoruz. Bu şahısların bu eylemi işlerken nasıl bir organizasyon şeması içinde hareket ettiklerini görelim. Bunlara üst düzey bir yetkili emir vermeden bunların bu saldırıyı gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bu katiller Suudi Arabistan yetkililerinin elinde, bu katillerden emri kimin verdiğini şimdiye kadar öğrenebilirlerdi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.