banner388
banner390
banner410
banner408

Bozdağ, müftülerin nikah kıyması konusundaki eleştirileri yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kamuoyunda eleştirilere konu olan müftülerin nikah kıyması konusuna açıklama getirdi.

banner269

Bozdağ, müftülerin nikah kıyması konusundaki eleştirileri yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kamuoyunda eleştirilere konu olan müftülerin nikah kıyması konusuna açıklama getirdi.

30 Temmuz 2017 Pazar 20:34
Bozdağ, müftülerin nikah kıyması konusundaki eleştirileri yanıtladı

Söz konusu düzenlemede müftülerde nikah kıyma işlemlerini yapabilmesinin iznini veren kanun taslağı hakkında yapılan eleştirilere açıklama getirdi.  Bekir Bozdağ, kanun tasarısının evlenme ehliyetini ve engellerini değiştirmediğini ifade etti.

Bahsi geçen tasarıdaki farklılığın bakanlığın evlendirme yetkisi verdiği görevler arasında il ve ilçe müftülüklerinin de eklenmesi olayından ibaret olduğu Bekir Bozdağ tarafından dile getirildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamalarda şunlara değindi.

1) Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun bazı maddelerini de değiştiren Kanun Tasarısı, evlenme ehliyeti ve evlenme engellerini değiştirmemektedir.
2) Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun bazı maddelerinde de değişiklik yapan Kanun Tasarısı, evlendirme memuru tanımını da değiştirmemektedir.,
3) Evlendirme memuru; belediyesi bulunan yerlerde belediye başkanı veya bu işlerde görevlendireceği memur, köylerde muhtardır.(5490 S.K.,M.22)
4) Bakanlık,il nüfus/vatandaşlık müdürlükleri, nüfus müdürlükleri ve dış temsilciliklere,evlendirme yetkisi ve görevi verebilir(5490 S.K.M.22)
5) Kanun Tasarısındaki değişiklik, bakanlığın evlendirme yetkisi ve görevi verecekleri arasına "il ve ilçe müftülüklerinin" eklenmesidir.
6) Tasarıdaki değişikliğin kabulü halinde bakanlık, mevcutlara ilaveten il/ilçe müftülüklerine de resmi nikah kıyma yetkisi/görevi verebilecek
7) Değişiklik, vatandaşımıza, resmi nikah kıyanlara ilaveten yeni seçenekler sunarak resmi nikahı teşvik etmekte ve kolaylaştırmaktadır.
8) Düzenleme, resmi nikahı kolaylaştıracak, resmî nikah işlemlerini hızlandıracak ve bu suretle kadınların evlilikteki hukukunu koruyacaktır.
9) Değişiklik, hiç bir kimseyi' il/ilçe müftülüklerinde resmi nikah kıymaya zorlamamaktadır; sadece vatandaşımıza ilave seçenekler sunmaktadır
10) Herkes, yasal şartlara uymak kaydıyla resmi nikahını dilediğine kıydırma hak ve yetkisine sahiptir.
11) İsteyen belediyesi olan yerde belediye başkanına veya belediye başkanının bu işlerle görevlendireceği memura ya da köyde muhtara,...
12) nikah kıydırabileceği gibi isteyen bakanlığın evlendirme yetkisi ve görevi verdiği il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine veya ...
13) nüfus müdürlüklerine, dış temsilciliklere ya da il ve ilçe müftülüklerine de resmi nikah kıydırabileceklerdir.
14) Bu değişiklik, laiklik ilkesine aykırı değildir; aksine tam da laiklik ilkesinin gereğidir; hukuk devletinin gereğidir.
15) Küçük yaşta evlilikleri teşvik eder/küçük yaşta evliliklerin önü açılır, diyenler; ya değişikliği bilmeyenler ya da bilerek çarpıtanlardır.
16) Düzenleme, küçük yaşta evlilikleri teşvik etmez;küçük yaşta evliliklerin önünü açmaz. Çünkü evlilik yaşı/evlenme şartları değişmemektedir.
17) Toplum, belediye başkanına nikah kıydıran/kıydırmayan diye ikiye ayrılmamışsa, müftüye nikah kıydıran/kıydırmayan diye de ikiye ayrılmaz.
18) Toplumu böler,diyenler, dün başörtüsü yasağını da aynı sakat mantıkla savunuyordu.Şimdi başörtüsü serbest,peki toplum bölündü mü?Hayır.

Kaynak: Haber7

Son Güncelleme: 30.07.2017 21:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HUMMET CANDAN 2017-07-31 06:03:11

Fakirin cenazesine millet mekilleri katılmadığı gibi bu bir ayrimcilik simgesidir edemekki müftüleri zengin kesimi ve siyasetciler kendi düğün nikâh sünnetlerinde kullanacak en çok tercih edileni feto gibi zirveye çıkarıp milletin basina bela edecekler