banner388
banner390
banner410
banner408

Bekir Bozdağ: Eski Türkiye mümkün değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefet cephesinin 24 Haziran seçimlerinde Türkiye'yi koalisyonlu ve krizli dönemlerini vaat ettiklerini dile getirdi.

banner269

Bekir Bozdağ: Eski Türkiye mümkün değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefet cephesinin 24 Haziran seçimlerinde Türkiye'yi koalisyonlu ve krizli dönemlerini vaat ettiklerini dile getirdi.

12 Haziran 2018 Salı 00:09
Bekir Bozdağ: Eski Türkiye mümkün değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kırıkkale'de Kırşehirliler Derneği'nin düzenlediği iftar programına katıldı. İftar programında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ," Bu seneki Ramazan, diğer Ramazanlara göre farklı bir Ramazan. Bir yandan Ramazan’ın manevi ikliminde Müslümanlar olarak nasiplenirken, öte yandan önümüzdeki 5 yıl Türkiye’yi yönetecek cumhurbaşkanı, yasama ve denetim faaliyetlerinde olacak milletvekillerini seçmenin arifesindeyiz” ifadelerini kullandı.

24 HAZİRAN DÖNÜM NOKTAMIZ

24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin dönüm noktası olacağını belirten Bozdağ, "24 Haziran'da sadece cumhurbaşkanı veya parlamenter üyelerini seçmeyeceğiz. Aynı zamanda Cumhuriyetin ilanından bu yana geçen yaklaşık 100 yıllık süre içerisinde hükümet sistemini değiştirip, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bütün kurallarıyla beraber yürürlüğe koyacağız. Yeni bir dönemi birlikte başlatacağız. Yeni bir sayfayı birlikte açacağız inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizde, şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

SIKINTILI TÜRKİYE VAAT EDİLİYOR

Muhalefetin 24 Haziran çalışmaları dolayısıyla vatandaşlara sıkıntılı Türkiye dönemlerini vaat ettiklerini dile getiren Bozdağ, "Biz geçmiş 16 yılda Kırıkkale için Türkiye için yaptıklarımızı anlattık, yaptıklarımızı teminat gösterdik ve gelecek 5 yıl için bu teminatla sizlerin duası ve desteğine yeniden talibiz. Ama diğer partilerin seçim beyannameleri ve adayların açıklamalarına baktığımız zaman onlar Türkiye için yeni şeyler söylemiyorlar, gelecekten bahsetmiyorlar, onlar geriye dönük bakıyorlar. Türkiye’yi geriye götürmekten bahsediyorlar. Eski Türkiye’yi vaat ediyorlar. Yeni bir şey söylemiyorlar, parlamenter sisteme geri dönmek istiyorlar. Bizde parlamenter sistem döneminin kapandığını, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’nin siyasi istikrar, güçlü iktidarı kalıcı kılan sistemiyle daha kalıcı olarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Biz geleceğe bakıyor, geleceğe inanıyor, geleceği ve gelecek günleri vaat ediyoruz onlar ise geriye bakıyorlar, eskiyi, eski Türkiye’yi vaat ediyorlar. Koalisyonlu dönemleri, krizli dönemleri, sıkıntılı dönemleri vaat ediyorlar. Buradan bir kez daha söylüyorum Türkiye’nin eskiye dönmesi mümkün değildir. Eski hal muhaldir. Artık biz önümüze bakacağız. Geleceğimizi beraber inşa edeceğiz. Geleceğimiz hayırlı uğurlu olsun inşallah" sözcüklerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.