banner388

Başbakan, Barzani’ye seslendi

Başbakan Binali Yıldırım, Kırak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Barzani’ye seslendi, inattan vazgeçilmeli şeklinde yorumda bulundu.

Başbakan, Barzani’ye seslendi

Başbakan Binali Yıldırım, Kırak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Barzani’ye seslendi, inattan vazgeçilmeli şeklinde yorumda bulundu.

22 Eylül 2017 Cuma 16:25
Başbakan, Barzani’ye seslendi

Son günlerin tartışılan konularının başında geliyor, yapılması planlanan ‘’bağımsızlık referandumu’’ hususu. Sadece komşu devletler değil aynı zamanda dünyada siyasetinde söz sahibi olanlarında yakından takip ettiği bir durum. Tabi Türkiye’de bu süreci yakından izliyor.


Başbakan Binali Yıldırım, konu hakkında yaptığı değerlendirmede karara uluslara arası arenada desteğin olmadığını kaydetti. Referandumun yapılması hususunu Türkiye’nin ulusal güvenlik meselesi olarak gördüklerini vurguladı. 

''Ümit ederiz ki bu referandum gerçekleşmemiş olur''

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Hele hele Kerkük'ün bu meselenin içine dahil edilmesi apayrı bir fecaattir. Kerkük, esas itibariyle demografik yapısı 'oldu bitti'lerle değiştirilmeye çalışılmış bir şehirdir. Kerkük'ün yüzde 70'i Türkmen. Bu demografik yapı değiştirilmiş olduğu için orada yapılabilecek bir referandum, aslında yanlış kişilere sorularak yapılmış bir referandum olacaktır. Bu, tamamen hukuksuz bir durumdur. Neresinden bakarsak bakalım Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin giriştiği bu maceradan, bu sevdadan vazgeçmesi gerekir. Ümit ederiz ki bu referandum gerçekleşmemiş olur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.