banner388
banner390
banner410
banner408

Barzani adeta meydan okuyor

Dünya siyasetinin dikkati, Kuzey Irak’ta yaşananlara çevrilmiş durumda. Zira Barzani söylemlerini giderek sertleştiriyor.

banner269

Barzani adeta meydan okuyor

Dünya siyasetinin dikkati, Kuzey Irak’ta yaşananlara çevrilmiş durumda. Zira Barzani söylemlerini giderek sertleştiriyor.

23 Eylül 2017 Cumartesi 16:26
Barzani adeta meydan okuyor

25 Eylül tarihinde yapılacak olan ‘’ bağımsızlık referandumu’’  hem bölge ülkeleri hem de dünya siyasetinde geniş yer bulurken her kesimden belirgin açıklamalar yapılıyor. 


Amerika’nın 14 yıl boyunca aynı dilde konuştuğunu belirtti


Konunun başrol isimlerinden olan  Mesud Barzani, Amerika’nın ‘’referandumu erteleyin’’ talebine karşı sert bir karşılık verdi.Barzani açıklamasında Beyaz Saray’da hakim olan düşüncenin değişmesi adına çaba sarf ettiklerini kaydederken ABD’nin 14 yıl boyunca kendilerine aynı dil ile konuştuklarını söyledi. 


Kendi kaderimizi tayin etme zamanı geldi


Mesud Barzani, 1970’li yıllarda olunmadığını kaydederken kendi kaderlerinin tayin edilme vakitlerinin geldiğini ifade etti. Başta Türkiye olmak kaydıyla komşu ülkeler ile iyi ilişkiler içerisinde olunmasına önem verdiklerini iletti.


Türkiye olan ilişkilerinin bozulmaması temennisinde bulundu


Barzani açıklamasının devamında ise, “Umarım referandum Türkiye ile olan ilişkilerimizi etkilemez. Ancak hiç kimsenin tehdidini de kabul etmiyoruz. Tehdit dilini kullanan Türk yetkililere bu mesajımın açık bir şekilde ulaşmasını istiyorum. Biz ne yaptık? Bir halk bağımsız olmak istediğini söylüyor! Buyrun bunu neden istediklerinin sorun.” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.