banner388
banner390
banner410
banner408

Bakanlar meclisten olabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönem bakanlarının meclisten olabileceğini açıkladı.

banner269

Bakanlar meclisten olabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönem bakanlarının meclisten olabileceğini açıkladı.

07 Temmuz 2018 Cumartesi 21:12
Bakanlar meclisten olabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanların meclisten olabileceğini ifade ederek, "Bu seçimlerde gerek oy oranı gerek milletvekili sayısı bakımından hedeflerimizin gerisinde kalmış olmamız daha çok çalışmamız daha çok gayret göstermemiz gerektiğine işaret ediyor. Bizim milletimiz dünyada eşine ender rastlanır bir ferasetle, sezgiyle öyle mesajlar verir ki hayran olmamak mümkün değildir. Seçimlerin sonuçlarını bu yaklaşımla okumamız gerekiyor" sözcüklerini kullandı.

295 MİLLETVEKİLİNİ TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin 295 milletvekilini tebrik ederek, "Milletvekillerimize önümüzdeki 5 yıl boyunca bu kutlu çatı altında yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum. 23 Nisan 1923 tarihinden beri Meclis çatısı altında görev yapmış tüm milletvekillerini saygıyla hürmetle yad ediyorum"  dedi.


Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmet yarışında bayrağı bu defa sizler devraldınız. İçinizde daha önce bu sıralarda oturmuş olanlar var, ilk defa bu görevi üstlenenler var. Karşımdaki manzarayı tecrübeyle yeniliğin, birikimle azmin, metanetle heyecanın mükemmel bir sentezi olarak görüyorum. Yapacak çok işimiz bulunuyor. Her birinizin enerjisine, kabiliyetine, çalışkanlığına, üretkenliğine, mücadeleciliğine ve sadakatine ihtiyacımız var. Bunun için tek bir anımızı bile boşa geçirmeye hakkımız yok. Hep birlikte çok çalışacak ve milletimizin teveccühüne layık olmaya gayret göstereceğiz. Rabbim bizi milletimize mahcup etmesin. Milletvekili seçimlerinde yurt dışı ve gümrükler dahil aldığımız 21 milyon 338 bin 693 geçerli oy ile yüzde 42,56 oran elde ettik. Teveccühünü cumhur ittifakından yan kullanan her bir vatandaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mecliste bu dönemde sayısı 600’e çıkan milletvekili koltuklarının yüzde 49’unu elde ederek çoğunluğu sağlayamasak da en büyük grup durumundayız. Cumhur ittifakı olarak baktığımızda ise toplam 344 milletvekili sayısıyla MHP ile birlikte mecliste yüzde 57’lik bir çoğunluğa sahibiz.

Biz 7 Haziran 2015 hariç mecliste hep tek başımıza çoğunluğa sahip olarak yasama faaliyetlerini yürütmüş bir partiyiz. Bu seçimlerde gerek oy oranı gerek milletvekili sayısı bakımından hedeflerimizin gerisinde kalmış olmamız daha çok çalışmamız daha çok gayret göstermemiz gerektiğine işaret ediyor. Bizim milletimiz dünyada eşine ender rastlanır bir ferasetle, sezgiyle öyle mesajlar verir ki hayran olmamak mümkün değildir. Seçimlerin sonuçlarını bu yaklaşımla okumamız gerekiyor. Önümüzdeki tablo şudur; milletimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde 26 milyon 330 bin 823 geçerli oy ve yüzde 52,56 oy oranıyla en yakın rakibimizin 11 milyon üzerinde bir farkla bize teveccüh göstermiştir" diye konuştu.

Ayrıca yeni kabinenin pazartesi akşam 21.00'da açıklanacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 08.07.2018 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.