banner388

Bakan Varank 199 ürünün toplandığı açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uygunsuz çıkan 199 çeşit ürünün piyasadan toplandığını açıkladı.

Bakan Varank 199 ürünün toplandığı açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uygunsuz çıkan 199 çeşit ürünün piyasadan toplandığını açıkladı.

27 Şubat 2019 Çarşamba 19:45
Bakan Varank 199 ürünün toplandığı açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Uygunsuz çıkan ürünler nedeniyle üreticilere 11 milyon lira idari para cezası uyguladık. 199 ürün hakkında güvensizlik kararı verdik ve bunları piyasadan toplattık" ifadelerini kullandı.

Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Değerlendirme Kurulu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başkanlığında Ticaret Bakanlığında toplandı. Toplantının açış konuşmasını yapan Bakan Pekcan, "Piyasa gözetimi denetiminin yıllık raporları senede bir kez veriliyor, bir sene sadece istatistiksel amaçla olur. Dolayısıyla ben arkadaşlarıma talimat verdim, önce bunu üçer aylık periyotlara getirdiler ama bu da bize yetmiyor. Eğer bütün diğer bakanlıklarda bizimle verilerini paylaşıyor olabilirlerse, bizim bu verileri aylık olarak paylaşıyor olmamız lazım. Bir yıllık veriler hiç kimse için anlamlı değil. İstatistiksel anlamı dışında" sözcüklerini kullandı.

Bakan Varank, konuya ilişkin "63 bin 820 ürünün denetimini yaptık. Bu ürünlerin 21 bin 729'unun teknik mevzuata uygun olmadığını tespit ettik. Uygunsuz çıkan ürünler nedeniyle üreticilere 11 milyon lira idari para cezası uyguladık. 199 ürün hakkında güvensizlik kararı verdik ve bunları piyasadan toplattık. Bu kapsamda, elektrikli ürünler ilk sırayı aldı. Denetlediğimiz ürünlerin yarısını ithal ürünler oluşturdu. Yasal metroloji alanında 1 milyon 300 bin adet ölçü aletinin muayene ve denetimini yaptık. Hazır ambalajlı mamullere ilişkin 3 bin 412 adet denetim yaptık. Bakanlığımız cephesini kısaca bu şekilde özetlemek mümkün" dedi.

Anahtar Kelimeler:
ürünPiyasaMustafa Varank
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.