banner388

Bakan Gül'den Kaşıkçı açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, Suudi yetkililerin soruşturmayı desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

Bakan Gül'den Kaşıkçı açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, Suudi yetkililerin soruşturmayı desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

02 Kasım 2018 Cuma 00:29
Bakan Gül'den Kaşıkçı açıklaması

Bakan Gül, Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Suudi yetkililerin bu soruşturmaya destek vermesi gerekmektedir. Bildiğiniz gibi iade talebi oldu. Bu talebin yerine getirilmesini bekliyoruz. Cinayet İstanbul'da işlenmiştir ve soruşturma ile yargılama yetkisi Türk yargı makamlarına aittir" ifadelerini kullandı.

Suudi yetkililerin konuya el atması gerektiğini vurgulayan Bakan Gül, "Bu olayı bütün ayrıntılarıyla ve bütün sonuçlarıyla ortaya çıkaracaktır. Bu konudaki zorluklardan bahsetmek mümkün. Çünkü zanlıların Suudi Arabistan'da bulunması bu konuyla ilgili soruşturmada bazı soruların cevapsız kalmasına sebep oluyor. Suudi yetkililerin bu soruşturmaya destek vermesi gerekmektedir. Bildiğiniz gibi iade talebi oldu. Bu talebin yerine getirilmesini bekliyoruz. Cinayet İstanbul'da işlenmiştir ve soruşturma ile yargılama yetkisi Türk yargı makamlarına aittir. Ama uluslararası toplum, kamuoyu bir gazetecinin vahşice öldürülmesinin faillerinin, bu konudaki tüm sorumluların ortaya çıkmasını, ondan da öte cesedin nerede olduğu sorusuna cevap aramaktadır. Bu soruların bir an evvel cevaplanmasını bekliyoruz.

Kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Bütün dünyaya mal olmuş bir mesele, üstü örtülebilecek bir mesele değildir. Bu konu bütün dünya vicdanının sonuna kadar takip edeceği yargılamadır. Suudi yetkililerin bu konuda yakın bir işbirliğine girmesini bekliyoruz. Bu konuda Suudi yetkililerin destek vermesi lazım tüm olayın aydınlatılması için" diye belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 2018-11-05 14:00:18

bu olay abd de olsa trump direkt başkonsolosu tutuklardı ve tutuklamadan önce de ağır bir sorgudan geçirip saniye saniye olayı aydınlatırdı cesedi buldurur ve sorumlular abd de uzun yıllar ağır cezaevi şartlarında ceza çekerdi