banner388
banner390
banner410
banner408

Yolcular ulaşım istiyor, dolmuşçular ceza yiyor

Samsun’da dolmuşçular ayakta yolcu taşıdıkları için trafik ekiplerinden sıkça ceza almalarından dert yanıyor. Ancak, diğer taraftan yolcular ulaşım istiyor. Durum belirsizliğini korumaya devam ediyor.

banner269

Yolcular ulaşım istiyor, dolmuşçular ceza yiyor

Samsun’da dolmuşçular ayakta yolcu taşıdıkları için trafik ekiplerinden sıkça ceza almalarından dert yanıyor. Ancak, diğer taraftan yolcular ulaşım istiyor. Durum belirsizliğini korumaya devam ediyor.

19 Mayıs 2017 Cuma 12:40
Yolcular ulaşım istiyor, dolmuşçular ceza yiyor

Samsun Haber - Samsun’da toplu ulaşımda hizmet veren şehir içi minibüslerine ayakta ve kapasitenin üzerinde yolcu alındığı için trafik ekiplerinden ceza yağıyor. Dolmuş hatlarında çalışan minibüsler, koltuk kapasitelerini aşmamaları ve ayakta yolcu taşımanın cezası 75 Türk Lirası olduğu, verilen bu cezanın erken ödenmesi halinde daha düşük miktara gelebildiğinin bilgisini paylaştı.

Dolmuşçuların Derdi Büyük

Toplu taşıma hizmeti veren dolmuşçuların ayakta yolcu taşıma ve kapasitenin mecburen aşıldığını söyleyen Kurupelit, Fakülte hattı dolmuş şoförü Ali Bahattin, “Ayakta yolcu almak zorunda kalıyoruz. Genelde duraktan boş çıkıyoruz. Günde üç sefer yapıyoruz. Kazancımızın çoğu yakıta, aidata ve yolda ayakta yolcu aldığımızdan dolayı cezalara gidiyor. Biz alın terimizle ekmek parası kazanmaya çalışırken sürekli bu tür cezalarla karşı karşıya kalıyoruz. Ayakta yolcu taşısak bir dert; taşımasak bir dert. Biz evimize ekmeğimizi nasıl götüreceğiz. Gündüzleri simsarlar yolcu düzenlemelerini yapıyor. Akşamları simsarlar olmadığı için kontrolde olmuyor. Dolayısıyla cezalar havalarda uçuyor. Bu dolmuş şoförlerinin genel derdi” dedi.

Yolcu Ulaşımlarının Ayakta da Olsa Sağlanmasından Yana    

Ayakta yolcu taşımaya mecbur kaldıklarını belirten Kurupelit, Fakülte hattı dolmuş şoförü Bayram Karapıçak, “öğrencilerin ulaşım hakları var. Ayakta da olsa öğrenciler ulaşım istiyor. Otobüslerin durumu ortada. Kamuya hizmet verdikleri için trafik onları denetlemiyor. Bizde kamuya hizmet veriyoruz. Bu soruna yetkililer bir çözüm getirmeli. Fakülteye öğrenci taşıyan dolmuşlar olmazsa Samsun’da o istikamete yolcu taşıyan diğer ulaşım seçeneklerine kriz gelir. Yetkililer bu soruna kalıcı sorun getirmeli. Yılın dört mevsimi biz elimizden geldiğince hizmet veriyoruz. Yağmurda, karda, kötü hava şartlarında ve her zaman. İşte bu durumu yetkililer bir gözden geçirip ellerini vicdanlarına koysun” diye konuştu.

Ekrem BİRCAN   

Son Güncelleme: 20.05.2017 10:17
Anahtar Kelimeler:
SamsunCezaSamsunhaberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cihan Cihangir 2017-05-19 14:06:13

Hiçbir güvenliği olmayan eski arabalarla tıka basa yolcu taşıyan araçlarını buyutmeyen yenilemeyen kirazlık dolmuslarina mustehak börek eski araçlarla yolda ralli yapıyorlar

Avatar
hasan ay 2017-05-19 14:51:17

yolcular ayakta gitmeyi istemiyor ama dolmuşçular seferleri azaltarak yolcuyu ayakta gitmeye mecbur bırakıyor

Avatar
Ümit samsunspor 2017-05-19 16:52:02

Yolcu hiç bir zaman ayakta gitmek istemez otogar fakülte dolmuşu nezaman geçip geçmediği belli olmadıktan sonra yolculardan ayakta gitmeyi mecbur kabuk ediyor bazı dolmuşçularda formula 1 pistinde içinde yolcu olduğu halde yarış ediyorlar

Avatar
Ümit samsunspor 2017-05-19 16:55:07

Söförler sırf 3 TL için yolda kimi görsem alıyor

Avatar
Cihan yılmaz 2017-05-19 20:22:15

Türkiye'nin en pahalı ulaşımı samsunda 2km yol 2.5 TL bide ayakta git gel sonra isyan et vatandaşın güvenliği için konulan kurallara cezalar yetersiz ki dolmuşlar kendine çeki düzen vermiyor dahada arttırılması gerek kimsenin 100 lirası vatandaşın hayatından değerli değildir