banner388

“Yetkililer Uyarmıştı… Ama…!”

Samsun’un birçok ilçe belediyesinden hava sıcaklığından kaynaklı su kıtlığı olacağı, vatandaşların bahçelerini sulamamaları konusunda duyuruda bulunuldu.

“Yetkililer Uyarmıştı… Ama…!”

Samsun’un birçok ilçe belediyesinden hava sıcaklığından kaynaklı su kıtlığı olacağı, vatandaşların bahçelerini sulamamaları konusunda duyuruda bulunuldu.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:56
“Yetkililer Uyarmıştı… Ama…!”

Samsun Haber – Yaşanan bu durum üzerine 19 Mayıs ilçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, konuya açıklık getirdi. Başkan Topaloğlu, “Yetkililer aslında uyarmıştı. Ancak kimse hava muhalefetlerinden dolayı kuraklığın bu derece yoğun olabileceğini tahmin edemezdi. Bu doğal bir afettir. Bütün vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. 

  

SASKİ tarafından Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde uzun süren hava sıcaklığından ve yağmurların gecikmesinden dolayı su kesintisinin yaşanılacağı, ilçede yaşayan vatandaşların bahçelerini sulamamaları konusunda uyarılarda bulundu.

“Allah’tan Olimpiyatlar Döneminde Sıkıntı Yaşanmadı”

Kuraklığın aşırı derecede su sıkıntısı meydana getirdiğinin altını çizen Başkan Osman Topaloğlu, “SASKİ gerçekten bu konu üzerinde yoğun çalışmalar yapıyor. Hemen hemen her mahalleye zamanında yetişmeye çalışıyor. Yol sıkıntıları konusunda Büyükşehir Belediyesi zamanında sıkıntıları giderememesi olabiliyor ancak SASKİ su sıkıntılarını elinden geldiği kadar çabuk halletmeye çalışıyor. Mahallelerdeki bütün depolarda biriken sularda azalmalar mevcut durumda. Allahtan bu sıkıntı olimpiyatlar döneminde yaşanmadı. Ancak bilinçsizce bahçe sulayan ve suyu gereksizce israf eden vatandaşlarda var. Bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu sorun son 70 yılın en büyük kuraklık sorunu” diye konuştu. 

Haber: Ekrem BİRCAN  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.