banner388

Yarar: Samsunlu olmaktan hep gurur duydum

TÜYAP’ın düzenlediği 4. Kitap Fuarında sevenleriyle bir araya gelen Samsunlu eski asker, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar,  Samsunlu olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirtti.

Yarar: Samsunlu olmaktan hep gurur duydum

TÜYAP’ın düzenlediği 4. Kitap Fuarında sevenleriyle bir araya gelen Samsunlu eski asker, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar,  Samsunlu olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirtti.

27 Şubat 2018 Salı 12:23

Samsun haber - TÜYAP’ın düzenlediği 4. Kitap Karadeniz Fuarında sevenleriyle bir araya gelen Samsunlu eski asker, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, Samsunhaber.com mikrofonlarına konuştu.

Eksi özel kuvvetler mensubuyken kitaba ve televizyona yönelmesiyle ilgili konuşan Yarar, “Ortadoğu’dan kopmadım o yüzden çok sıklıkla bulunmaya başladım yani Irak ve Suriye olmak üzere birçok coğrafya da bulundum. Yaşananlara baktığımda bilgilerimizi aktarmanın doğru olduğunu düşündüm çünkü yaşanacak süreçler eğer önceden toplumun veya karar verici mekanizmaları uyarmak için kullanmayacaksak ne zaman kullanacağız. Beni devlet 20 yıl boyunca yetiştirdi benim bu devlete hizmet etmem için illa orduda olmam gerekmiyor. Yani sivil olarak da herkes bu ülkeye inanılmaz boyutlarda hizmet edebilirler. Ben de bilgi birikimimi hem kitaplar da hem de televizyon dünyasında anlatmaya çalıştım. İnşallah başarılı olmuşuzdur” diye konuştu.

“Çuval geçirme olayları ile hiçbir alakası yok”

ABD ile yaşanan çuval geçirme olayı sırasında bir anda işten ayrılmasının bu olayla ilgili olmadığını söyleyen Yarar, “Aslında ben çuval geçirme olayından sonra bölgeye giden ekiptendim. O yüzden de çuval geçirme olayları sırasında Irak’ta değildim. Onunla hiçbir alakası yok yani ayrılma sürecimin. İşten ayrılmam kendi istek ve arzumla oldu. Çünkü 2004'te terör böyle belirgin bir halde değildi. Ben de bu ülkeye hizmet etmenin birçok yöntemi olduğunu biliyordum. Bunlardan bir tanesi de bu seçtiğim yöndü. Ve bu yolda ilerledim. Bunun çuval geçirme olayları ile hiçbir alakası yok” şeklinde ifade etti.

“Köprünün altından çok sular geçti”

ABD ile yaşanan çuval olayından bu zamana çok şeyin değiştiğine vurgu yapan Yarar, “Vallahi köprünün altından çok sular geçti. Üç temel söyleyebilirim. Bir tanesi teknolojik anlamda ikincisi ekonomik anlamda üçüncüsü dış politika anlamında çok yön değiştirdi. Eğer bir ülke milli politikalarını belirlemek istiyorsa dışa bağımlılığını azaltmak zorunda, bu ekonomik anlamda da yani dış borç anlamında da aynı zamanda savunma sanayinde de yapmak zorunda. Bunun başka bir yöntemi yok. O yüzden söylüyorum benim ayrıldığım dönemdeki dışa bağımlılık ile bugünkü pozisyona baktığınızda arada bir uçurum olduğunu söyleyebilirim. Zeytin Dalı operasyonunu icra ediyoruz. Çok düşük bir oranda dışa bağımlılığımız var buda harekâtın hiçbir şekilde geleceğini etkileyecek rakamlar değil. Bu da Türkiye’nin milli politika uygulama ve bunları yaparken de kimseden izin almasına gerek duyulmuyor yüzden bu köprünün altından çok sular geçti diyebilirim ” dedi.

“Samsunlu olmaktan çok mutluyum”

Samsun’un harika bir şehir olduğunu belirten Yarar, “Samsunlu olmaktan hep gurur duydum çünkü hayata bakışı çok farklı, bu ülkenin bütün şehirlerinde olduğu gibi ülkesini seven, hizmet etmek için çabalayan, milli değerlerine önem veren, milli ve yerli olmanın anlamını çok iyi bilen bir yer. Samsunlu olmaktan çok mutluyum. 2 gündür buradayım ve burada da şunu görüyorum. Birçok fuara gidiyoruz ama burada herkes gerçekten okumak için gelmiş. Samsunlular okuyorlar, okutuyorlar ve öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

Haber: Furkan KOÇ Kameraman: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 27.02.2018 12:34
Anahtar Kelimeler:
SamsunFuarAbdSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
lazikocan 2018-02-27 12:56:28

adamsin

Avatar
misafir 2018-03-01 12:04:56

BİZ DE SİZİNLE KORUR DUYUYORUZ SAMSUN İÇİN BİR KİTAP YAZARMISINIZ AYRICA GURUR DUYALIM