banner388
banner390
banner410
banner408

Yapımı yılan hikayesine dönen hastaneyi Samsunhaber.com görüntüledi

9 yıldır yapımı tamamlanamayan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin yeni binasını Samsunhaber.com görüntüledi. Hastanenin Eylül 2017 tarihinde hizmete girmesi bekleniyor.

banner269

Yapımı yılan hikayesine dönen hastaneyi Samsunhaber.com görüntüledi

9 yıldır yapımı tamamlanamayan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin yeni binasını Samsunhaber.com görüntüledi. Hastanenin Eylül 2017 tarihinde hizmete girmesi bekleniyor.

07 Haziran 2017 Çarşamba 18:53

Samsun Haber - Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin yeni hizmet binasının yapımı için ilk ihale 20 Şubat 2008 yılında yapıldı. Normal şartlar altında 2012 yılında hizmete girmesi beklenen hastane, ilk teslim tarihinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen ancak tamamlanma aşamasına geldi.

Yüklenici Firma İflas Edince 3 Kez Daha İhale Yapıldı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihale sonrası hastanenin yapımını yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntıları sebebiyle inşaat yarıda kaldı. Normal şartlarda 2012 yılında tamamlanması gereken proje yüklenici firmasını iflasa sürüklenmesi sonucu 3 kez daha ihaleye açıldı. Son ihale sürecinde sonra hizmete hazır hale getirilmeye çalışılan hastanenin 2017 yılının eylül ayında açılması bekleniyor.

“Çok Fazla Şanssızlık Yaşadık”

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak, İlkadım ilçesinde Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinin arka tarafında yapımı devam eden yeni hizmet binalarının yapım sürecinde çok fazla şanssızlık yaşadıklarını belirtti. Büyükkarabacak, “Hastanemizin yapımının yaklaşık 8-9 yıllık bir macerası oldu. Bu süreç içerisinde hastane için aldığımız bazı araçlarda çok beklemesinden kaynaklı aksaklıklar yaşamaya başladık. Bakıma gönderdiğimiz, tekrar aldığımız araçlar oldu” dedi.

Büyükkarabacak, 200 yataklı psikiyatri servisi ve 60 yataklı AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlıları Merkezi) servisi bulunacak olan hastanenin kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacağını söyleyerek, “Bir tane ihaleyle yaptıracağımız revizyon işimiz var. Bunlar için ihaleler yapacağız. Geriye kalan kısmı da ihalesiz bir şekilde Devlet Malzeme Ofisi firmalarıyla hızlı bir şekilde tedarik edeceğiz. Ve eylül ayı gibi hastaneyi hizmete geçirmek istiyoruz. Çünkü buradaki şartlar yetmiyor. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı bu süreçler uzadı ama bize düşen ‘zararın neresinde dönülürse kardır’ şeklinde düşünerek kalan süreci hızlandırmak. Artık bizim için ne kadar erken hizmete girersek o kadar iyi olacak” diye konuştu.

Hastanenin yapım süreci boyunca sistemlerinin, hastalarının ve personellerinin yorulduğunu söyleyen Büyükkarabacak, yeni hizmet binalarındaki konforun uzun süre beklediklerine değmesini umduğunu söyledi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Kamil Çağatay BALCI

Son Güncelleme: 08.06.2017 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.