banner388

“Vücudumdaki kurşun beni zehirliyor”

1995 yılında Hakkari Şemdinli’de askerlik görevini yaparken 7 arkadaşının şehit olduğu çatışmada bir arkadaşını kurtarırken yaralanan Samsunlu Serdar Yılmaz, “Vücudumdaki kurşun beni zehirliyor” dedi.

“Vücudumdaki kurşun beni zehirliyor”

1995 yılında Hakkari Şemdinli’de askerlik görevini yaparken 7 arkadaşının şehit olduğu çatışmada bir arkadaşını kurtarırken yaralanan Samsunlu Serdar Yılmaz, “Vücudumdaki kurşun beni zehirliyor” dedi.

20 Ocak 2018 Cumartesi 14:52

Samsun haber – Samsunlu Serdar Yılmaz, 1995 yılında Hakkari Şemdinli’de askerlik görevini yaparken 7 arkadaşının şehit olduğu çatışmada bir arkadaşımı kurtarırken yaralandı. Yılmaz'ın sağ leğen kemiğine isabet eden kurşun hayati tehlike nedeniyle çıkartılamıyor. Yılmaz sağlık durumu ile ilgili olarak, " Maalesef bir buçuk senedir hastayım. Hastalığımın sebebi de şudur. 3 ay önce öğrendiğimiz kadarıyla vücudumdaki kurşun beni zehirliyor. Maalesef %42 arsenik zehirlenmesine neden oldu. Bu kurşunların bizi zehirleyebileceği söylenmedi. Bize gazilik unvanının verilmemesinin nedeni yönetmelikler” diye konuştu.

“Bu zehir kasları eritiyor ”

Yılmaz, kendisine gazilik ünvanının verilmemesiyle ilgili olarak, “Yönetmeliklerine göre bizde uzuv kaybının olması veya bizi vuran kurşun ve şarapnellerin bizi felç etmesi gerekiyormuş. Maalesef Allah uzuv kaybı olanlara yardım etsin. Ama bize zarar vermez denilen kurşunlar veya şarapneller bizim hayatımızı riske atıyor. Kronik ağır metal zehirlenmesi ile organlarım bitme aşamasına geldi. Bir buçuk senedir hastanelerde yatıyorum ve çalışamıyorum. Ağrı kesicilerle duruyorum. Bu zehir kasları eritiyor ve sürekli bitkinlik veriyor. Halkımız bizi gazi sanıyor ama resmi olarak değiliz. Bizden Cumhurbaşkanımızın da haberi var. Külliyeye davet edip bizimle görüşmüyor” diye konuştu.

“Biz olmasaydık 15 Temmuz'da kurtarılacak bir vatan olmayacaktı”

Kendisiyle aynı durumda 19 bin kişinin bulunduğunu belirten Yılmaz, yönetmeliğin kalkması gerektiğini vurgulayarak, “Bizimle görüşmeye gelen kimse olmadı. Bizim ulaştığımız siyasilerde siz gazisiniz kimsenin size gazi değil diyemez diyorlar. Ama resmi olarak gaziliğimizi vermiyorlar. Yıllardır sürekli çalışma yapılıyor deniliyor. Ama çalışma yapılmıyor. Bizim gazilik hakkımız hep askıda kalıyor. 15 Temmuz gazilerinin de gazilik unvanı hakkı ama benim kabullenemediğim konu şudur. Tarihe göre gazilik ayrımı olmaz. Bizden daha hafif şekilde yaralanan 15 Temmuz gazileri gazi olurken biz daha ağır şekilde yaralanıp vücudumuzda kurşun, şarapnellerle, hatta yeni şekilde öğrendiğimiz kadarıyla zehirlenerek yaşıyoruz. 15 Temmuz sonrasında Başbakan'ımız televizyona çıkıp kanunları ve yönetmelikleri kaldırdım dedi. Tırnağından yaralanan gazi olacak dedi ve yaptı. Peki neden bu yönetmelikler bizim için kalkmıyor. Eğer biz olmasaydık 15 Temmuzda kurtarılacak bir vatan olmayacaktı. Bize gazilik vermeyen siyasiler psikolojimizi anlayamaz” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 22.01.2018 09:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-01-20 15:29:01

Allah yardımcın olsun kardeşim. Her zaman söylüyorum televizyonlarda gazetelerde görüp duyduklarımız hep karapropaganda. Halkın yararına gerçekten yarayacak onları rahatlatacak düzenlemeler kanunlar yok. Olayların aslına indiğiniz zaman söylemle eylemin başka olduğunu net şekilde görürsünüz. Yalanı müthiş derecede çok ve rahat söyleyebilen bir hükümet var karşımızda.

Avatar
Vatanperver 2018-01-20 16:26:34

Öncelikle Allah acil şifalar versin , resmiyette gazi olmayıp her türlü gazilik ünvanından bu haber sonrasında yararlanacağının müjdesini vermek isterim lakin Türkiye’de maalesef adalet denilen mekanizmanın çarkını çeviren MEDYA ‘dır.

Avatar
memoli 2018-01-20 19:43:46

memleketde sehit denince kahramanlik deyince artik sadece 15 temmuz var. canakkale bile 15 temmuzun yaninda sönük kaldi birilerine göre. adam kursunlayasiyor ama hala sürünüyor niyemi ee belli 15 temmuzda yaralansa tirnagi kirilsa kral gibi yasardi. birdaha darbe felan olacak olursa herkez sokaklarda kendini vurur hayatini garantiye almak icin..

Avatar
Güray 2018-01-20 19:45:54

Herşeye rağmen moralini bozma adalet birgün senin tarafına tecelli edecektir .

Avatar
Ömer 2018-01-20 20:08:17

Allah sizin gibi duyarlı insanlardan rastgelsin bizlerin sorunlarımızı dile getirdiğiniz için inşAllah bu sesimizi devlet büyüklerimiz duyarlar tmsy

Avatar
Selçuk Esila 2018-01-21 23:52:47

Allah Büyüktür Adalet Yerini Elbet Bulur Ya Bu Dünya da Yada Öteki Dünyada İnsAllah Öteki Dünyaya Kalmaz...