banner388

VocaVoice’den çok özel açıklamalar

VocaVoice Grubunun Şefi Bilgen Özcan Coşkunsoy, Samsunhaber.COM Dergisi’ne çok özel açıklamalarda bulundu.

VocaVoice’den çok özel açıklamalar

VocaVoice Grubunun Şefi Bilgen Özcan Coşkunsoy, Samsunhaber.COM Dergisi’ne çok özel açıklamalarda bulundu.

12 Mayıs 2018 Cumartesi 09:29
VocaVoice’den çok özel açıklamalar

Samsun haber - 2010 yılında Şef Bilgen Özcan Coşkunsoy yönetiminde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ve mezunları tarafından Samsun Oda Korosu ismi ile kurulan grup 2012 yılında VocaVoice ismiyle yoluna devam etme kararı aldı. VocaVoice, çektiği klipler ve verdikleri konserlerle bugüne kadar binlerce kişiye ulaştı. Müziğin sadece sesle değil, vücut ritmi ve danslarla, iyi bir koreografiyle bir bütün hale gelebileceğini, ifade bakımından da bunun çok etkili ve eğlenceli olduğunu düşünen VocaVoice’un amacı; farklı, eğlenceli ve iyi müzik yapmak.

Sahne şovları ile şarkılarına eşlik eden grup, çok sesli insan sesi ön planda olacak şekilde çeşitli ritim enstrümanları, beatbox ve bazı parçalarda enstrüman ve elektronik sesler kullanarak şarkılarını yapıyorlar. VocaVoice şimdiye kadar on binlerce kişiye ulaşarak büyük bir hayran kitlesi topladı. 

Samsunhaber.com Dergisi olarak VocaVoice Grubunun Şefi Bilgen Özcan Coşkunsoy ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Grubun alacağı sahnelerden VocaVoice'in amacına yönelik sorularımızı cevaplayan Bilgen Özcan Coşkunsoy, sahnede izleyicilere müziğin yanında kaliteli bir görsel şölen de sunduklarını söyledi. 

Şuan VocaVoice kaç kişiden oluşuyor?

Şuan grubumuzda 26 kişi bulunuyor. Bunların 9'u Soprano, 5'i Alto, 5'i Tenor, 3'ü Bariton ve 4'ü Bas olarak görev alıyor.

VocaVoice kurulurken ilginin bu kadar yoğun olacağını düşünüyor muydunuz?

İlerleyen süreçlerde daha da iyi olacağını biliyoruz. Biz konser ekibiyiz ve bu iş biraz daha proje yapmak, sesini duyurmak, daha fazla konser vermektir. Bundan önceki süreçte şartlardan dolayı çok fazla konser veremedik. Ama öyle bir döneme başladık ki yeni süreçle birlikte 4. konserimiz verdik. Bunların ikisi Samsun'da diğerleri ise Ankara'da oldu. İlk defa Ankara'da düzenlenen TEDX Ankara'da performans gösterisi düzenledik. Bu bizim için büyük bir başarı.

Gruba üye alımınızda nelere dikkat ediyorsunuz?

Koro müziğini hep sahnede ellerinde dosyaları bulunan, siyah giyinen, hareketsiz duran sanatçılar olarak gördük. Ben gurubu, algının dışarısına çıkararak yeni bir vizyon kattım. Grupta yer alan arkadaşlarımın iyi bir müzikal birikime sahip olmasını istiyorum ve aynı zamanda estetik olmaları da önemli bir konu. Sahnede dans edebilmeliler, duruşları iyi olmalı, sadece müzik değil aynı zamanda görsel bir şölen sunulmalı.

Önümüzdeki günlerde nerelerde sahnede alacaksınız?

15 Nisan'da Çorum'da bir programa katılacağız. 13 Mayıs'ta tekrar Ankara MEB Şura Salonu’nda Anneler Günü konserinde sahne alacağız. Diğer programlar için görüşmelerimiz sürüyor, bir çok ünlü isimlerle, gruplarla çalışmalarımız olacak.

Mert Volkan GÜN

Son Güncelleme: 16.05.2018 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.