banner388

Vergi Artışlarıyla İlgili İlginç Çıkış: “Bu Kadar Memura İhtiyaç Var Mı?”

Açıklanan Orta Vadeli programda yer alan vergi artışlarını eleştiren LDP Samsun İl Başkanı Samet Menteşoğlu, “Vatandaş, Devletin İsraflarının Finansörü Değildir” dedi.

Vergi Artışlarıyla İlgili İlginç Çıkış: “Bu Kadar Memura İhtiyaç Var Mı?”

Açıklanan Orta Vadeli programda yer alan vergi artışlarını eleştiren LDP Samsun İl Başkanı Samet Menteşoğlu, “Vatandaş, Devletin İsraflarının Finansörü Değildir” dedi.

28 Eylül 2017 Perşembe 16:18
Vergi Artışlarıyla İlgili İlginç Çıkış: “Bu Kadar Memura İhtiyaç Var Mı?”

Samsun Haber Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı yeni Orta Vadeli programda yer alan vergi artışları tartışmalara sebep oluyor. Sosyal medya üzerinde dün akşamdan itibaren en çok konuşulan konuların başında gelen yeni vergilere bir tepki de Samsun Liberal Demokrat Parti Samsun İl Başkanı Samet Menteşoğlu’ndan geldi.

“Vatandaş, Devletin İsraflarının Finansörü Değildir”

Vatandaşların doğrudan ve dolaylı olarak ödedikleri vergilerin gelirlerinin yarısının aştığını ifade eden Menteşoğlu, “Son vergi zamlarıyla birlikte bu oran daha da büyüdü. Yani kendimize ve ailemize harcadığımızdan fazlasını devlete veriyoruz. Hükümet her ne kadar yaptığı hizmetlerden, yollardan, köprülerden bahsetse de; devlete verdiğimiz para karşılığında aldığımız hizmet devede kulak kalıyor. Geri kalanı ise; devletin en tepesinden aşağı doğru tüm kademelerdeki yöneticilerin keyfi harcamaları, yapılan verimsiz yatırımlar ve bürokrasinin işlevsiz çarkları arasında eriyip gitmekte. Vatandaş, devletin israflarının finansörü değildir” dedi.

“Bu Kadar Memura İhtiyaç Var Mı?”

Devlet kurumlarında istihdam fazlası memur bulunduğu iddia eden Menteşoğlu, “Bir de şaka yapar gibi; son vergi artışlarını açıkladıkları gün, 74 000 memur alımı yapılacağı da açıklandı. Merak ediyorum, devletin 74 000 memura daha ihtiyacı olduğunu düşünen var mı? Bence kendileri de gerekli olduğuna inanmıyor ki, alınacak memurların henüz hangi kurumlarda çalışacağı belli değil. Devletin böyle yersiz şekilde istihdam kapısı halinin sürdürülmesi halinde, ne yazık ki bu son vergi zamları da yeterli olmayacaktır. Onlar demeden ben söylemiş olayım, yeni zamlar yolda. Devlet; vergi oranlarını düşürüp serbest girişimcinin, üreticinin önünden çekilmediği sürece ekonomik ve teknolojik kalkınma mümkün değildir. Yüksek vergiyle kalkınma olsaydı, dünyada fakir ülke kalmazdı” diye konuştu.

LDP İktidara Gelirse…”

Seçmene kendi üslubuyla seslenmeyi de ihmal etmeyen Menteşoğlu, “Açıklamamı bir espriyle bitireyim: LDP iktidara geldiğinde, devlet üzerine vazife olmayan işlere müdahil olmayacağından bu kadar vergiye de ihtiyacı olmayacak.  Vergi minimum seviyeye inecek, vatandaş rahatlayacak, piyasa canlanacak. İşinize gelirse…” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
olgun 2017-09-28 21:22:02

Hayır daha fazlasına ihtiyaç var. Devlet memurunun yapacağı çoğu idari işleri güvenlikci yada şöför diye aldıkları kişiler gayriresmi olarak yapıyor yinede personel açığı bitmiyor. Mesela okullarda temizlik görevlisi kalmadı şirket elemanları temizlik yapıyor.