banner388

“Uyduruk sebeplerden dolayı ekonomi kötüye gidiyor”

Doların artması ve ekonomideki son durumla ilgili Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, “Uyduruk sebepler nedeniyle ekonomimiz kötü duruma gidiyor. Dolar 5 TL’nin de üzerine çıktı” dedi.

“Uyduruk sebeplerden dolayı ekonomi kötüye gidiyor”

Doların artması ve ekonomideki son durumla ilgili Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, “Uyduruk sebepler nedeniyle ekonomimiz kötü duruma gidiyor. Dolar 5 TL’nin de üzerine çıktı” dedi.

02 Ağustos 2018 Perşembe 12:25
“Uyduruk sebeplerden dolayı ekonomi kötüye gidiyor”

Samsun Haber - Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı’nın her hafta içi sabah saat 11.00’da sunduğu Uyan Programında telefon ile canlı bağlantı yaparak doların artması ve ekonomideki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Ufak tefek tedbirler ekonomin soğumasını sağlamıyor”

Türkiye’nin ekonomi konusunda çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “Dün akşamdan beri doların artmasına herkes çok şaşırdı. Ekonomiyle ilgilenen kişilerden tutun normal vatandaşlara kadar herkes şokta. Bu şokun da sebebi döviz fiyatlarındaki yükseliştir. Böyle bir durumun başımıza geleceği belliydi. Bundan öncede Türkiye ekonomisinde kırılganlıklar vardı. Seçimden önce Türkiye çok büyük stres yaşadı ve bu balonun patlayıp yayılacağı belliydi. Hükümet elinden gelen her şeyi yapma gayretinde bulundu. Devlet ÖTV’yi düşürerek akaryakıt fiyatlarının artmamasını sağladı. Bu tür ufak tefek tedbirler ekonomin soğumasını sağlamıyor” diye ifade etti.

“Merkez Bankası doların 5 TL olmayacağını söylemişti”

Merkez Bankasının sene sonunda doların 5 TL olmayacağını ama bugün baktığımızda arttığını ifade eden Başkan Özman,  “Amerika Birleşik Devletlerinin papaz hikayesinden dolayı Türkiye ekonomisinin girdiği noktaya bakın. Papazın tutuklu veya serbest kalması, papazın ajan olup olmamasıyla ilgili tartışmada Türkiye Cumhuriyeti Devletine yaptırımlar yapılıyor. Uyduruk sebepler nedeniyle ekonomimiz kötü duruma gidiyor. Bir papazın olmadığı ve yaptırım yapılıp yapılmayacağı ile ilgili gerilim nedeniyle döviz kurlarımız aldı başını gitti. Merkez Bankası sene sonunda doların 5 TL olmayacağını söylemişti. Bugün dolar 5 TL’nin de üzerine çıktı ve 5 TL 5 kuruş oldu. Bu olanlar ufak nedenlerden dolayı olmadı. Seçimden önce Türkiye ekonomisinde ciddi derecede sıkıntılar vardı. Türkiye’nin ciddi derecede finansman problemi var” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.08.2018 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı 2018-08-02 20:40:03

Ekonomi: Üretim, ticaret, dağıtım ve tüketim, ithalat ve ihracattan oluşan insan etkinliğidir. İnsanın ihtiyaçlarını karşılamada yapılan her türlü faaliyeti içerir.
Ülkede 16 yıldır betona dayalı bir ekonomi var. Fabrikalar kapatılmış yada satılmış..Üretim yok, üretip satabilkdiğin yüksek teknolojiye dayalı bir ürünün yok, nederedeyse temel gda maddelerinin tamamını ithal ediyorsun, Dış politika sarpa sarmış durumdasın. Herkes tarafından azarlanıyoruz. En son Mısır bile bizi askeri güç kullanmakla tehdt etti. Beyfendi doların 5 TL olmasına çok şaşırmış.

Avatar
Reis 2018-08-02 23:15:03

Sistemli Ekonomik saldırı var a canlarım Bir kaç ay sabredin Paramıza sahip çıkalım Allah'ın İzniyle başka pazarlar buluruz Amerikaya bağımlı değiliz Biz Türküz kimsenin boyunduruğuna girmedik bunu tarihimiz net bir şekilde anlatılıyor

Avatar
Vatanperver 2018-08-03 00:21:29

Herkes bir ekonomist , herkes felaket tellallı olmuş , herkes işine baksın ABD’nin müdahale etmediği ülke mi var sanki amma askeri müdahale, amma ekonomik müdahale ama bir laf var; keser döner sap döner , o sap bir gün ABD’ye ...,