banner388
banner390
banner410
banner408

Ulusoy Un ihracatta kendini aştı

Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, 2016 yılında 150 bin ton unun 29 farklı ülkeye ihracatını yaptıklarını belirterek, “Yılın yarısında elde edilen verilerin ışığında geçtiğimiz senenin üzerinde bir ihracat performansı öngörüyoruz” dedi

banner269

Ulusoy Un ihracatta kendini aştı

Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, 2016 yılında 150 bin ton unun 29 farklı ülkeye ihracatını yaptıklarını belirterek, “Yılın yarısında elde edilen verilerin ışığında geçtiğimiz senenin üzerinde bir ihracat performansı öngörüyoruz” dedi

17 Ekim 2017 Salı 10:06
Ulusoy Un ihracatta kendini aştı

Samsun haber - Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren, kent ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Ulusoy Un’un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, dergimize özel röportaj verdi.


 


Bize ilk olarak; Ulusoy Un’un kurulum aşamalarından bahsedebilir misiniz?


Firmamız Ulusoy Gıda adı altında 25 Şubat 1969 yılında Samsun’da kurulmuştur. Sanayicimize hammadde ve insanlarımızın sofralarına güvenle tüketebilecekleri ürünleri ulaştıran bir firma olarak, 1989 yılında inşası başlayan ve 1991 yılında 180 ton/gün buğday işleme kapasitesi ile üretime başlayan ilk un fabrikamızı kurduk. 


 
Şirketinizin vizyonu ve misyonunu kısaca anlatır mısınız?


Vizyonumuz, alanlarında oldukça deneyim sahibi olan çalışma arkadaşlarımızla beraber, değerlerimize sahip çıkarken, faaliyetlerimizi uluslararası seviyelerde sürdürmek ve hep daha iyisini hedeflemek. Firma olarak misyonumuz ise müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına uygun sağlıklı ürünler üreterek rekabette üstünlük sağlayan, trendleri sürekli takip eden, iletişime açık, iş ahlakından ve kaliteden taviz vermeyen bir firma olarak belirlediğimiz hedeflerimize emin adımlarla ilerlemektir.

Şirketinizin faaliyet alanı ve kapasitesiyle ilgili bilgi verir misiniz?


1991 yılından itibaren, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti ekmeğin hammaddesi olan unu üretip halkımızın beğenisine sunmaktayız. Şirketimizin Samsun’da 500 ton/gün ve Çorlu’da 400 ton/gün olmak üzere toplam 900 ton/gün buğday işleme kapasiteli iki fabrikası ve 100 bin tondan fazla tahıl stoklama kapasitesine sahip silo, depo ve serbest bölge depoları bulunmaktadır. Şuan Samsun Gıda OSB’de inşası devam eden ve 2018 yılında faaliyete geçecek olan, günlük 600 ton buğday işleme kapasitesine sahip yeni fabrikamız ile beraber günlük kapasitemiz bin 500 tona ulaşmış olacaktır.

Şirketinizin 2016 ve 2017 ihracat rakamları nelerdir?


Ulusoy Un olarak 2016 yılında 150 bin ton unun 29 farklı ülkeye ihracatını yaptık. Yılın yarısında elde edilen verilerin ışığında geçtiğimiz senenin üzerinde bir ihracat performansı öngörüyoruz.

Ulusoy Un ile Samsun’u Türkiye sınırlarının dışına da taşıdınız. Bundan sonra Samsun’a yapacağınız başka yatırımlar bulunuyor mu? 


Şu ana kadar 80 farklı ülkeye yaptığımız ihracatla ismini duyurduğumuz güzel şehrimiz Samsunumuza yeni yatırımlarımızla hizmet ve katkı vermeye tabii ki devam edeceğiz. Yeni fabrikamızın yanı sıra, 60 bin ton kapasiteli lisanslı depo tesisinin kurulumu konusunda proje çalışmalarımız devam etmektedir. Bu projenin hayata geçmesiyle beraber Samsun’da ilk lisanslı depo kurulmuş olacak ve çiftçilerimize ürünlerini en uygun koşullarda muhafaza edebilme olanağı sağlanacaktır.

Son olarak, şirketinizin bugünlere gelmesindeki başarının sırrını anlatır mısınız? 


1969 yılında Samsun buğday pazarında küçük bir dükkanda yem ve gıda maddeleri tedarik ederek başladığımız bu serüvende en başından itibaren bu coğrafyanın insanına gerek müşteri, gerekse çalışan olarak güvenerek ilerleme kaydettik. Hizmet ve ürünlerimizin kalitesini birinci önceliğimiz saymamız da müşterilerimizin bizlere güven duymasının vesilesi oldu. Bir firmanın en büyük sermayesinin kendisine duyulan itimat olduğu düşüncesindeyim. Ulusoy Un olarak başarılarımızın arkasındaki neden bize duyulan bu güven duygusudur. 

Şirketinizin yönetim kurulu başkanlığını Eren Günhan Ulusoy’a devrettiniz. Bu vizyona sahip iş insanı bulmak çok zor. Bu kararı nasıl aldınız? 


Eren Günhan Ulusoy 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, benim de telkinlerimle şirketimiz bünyesinde bir yıl ihracat departmanında görev aldıktan sonra, 2004 – 2010 yılları arasında genel müdür ve 2010 – 2015 yılları arasında icra kurulu başkanı görevlerinde bulundu. Bu süreç içerisindeki çalışmaları ve bunun bir sonucu olan şirketin büyüme hızı oldukça dikkat çekiciydi. Yetenekli bir yöneticiye güvenmek ve önünü tam zamanında açmak, hem Eren Günhan Ulusoy için hem de Ulusoy Un için gerçekten yerinde bir hamle oldu. Bu güvenimi boşa çıkarmadığı için oğlum Günhan’a teşekkür ediyor, Samsunumuza ve ülkemize yeni katma değerler yaratacağına, kazandırmaya devam edeceğine tüm kalbimle inandığımı belirtmek istiyorum.

HABER: TOLGA BİRGÜCÜ
 

Son Güncelleme: 17.10.2017 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2017-10-17 13:25:40

Helal olsun valla. Samsun'un böyle işadamlarına ihtiyacı var.