banner388
banner390
banner410
banner408

“Ülkeyi anlamsız yatırımlara gömen iktidara sesleniyoruz”

Doların bir anda yükselmesiyle ilgili Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Bu ülkeyi anlamsız yatırımlara gömen iktidara sesleniyoruz. Bu krizin faturasını işçi, işsiz, memur, köylü, emekli, yoksul halkımız ödememelidir. Bu krizin faturasını çıkaranlar ödesin” dedi.

banner269

“Ülkeyi anlamsız yatırımlara gömen iktidara sesleniyoruz”

Doların bir anda yükselmesiyle ilgili Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Bu ülkeyi anlamsız yatırımlara gömen iktidara sesleniyoruz. Bu krizin faturasını işçi, işsiz, memur, köylü, emekli, yoksul halkımız ödememelidir. Bu krizin faturasını çıkaranlar ödesin” dedi.

14 Ağustos 2018 Salı 16:27
“Ülkeyi anlamsız yatırımlara gömen iktidara sesleniyoruz”

Samsun HaberSamsun Elektrik Mühendisleri Odası eski Başkanı ve Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, doların bir anda yükselmesiyle ilgili olarak Samsunhaber.com’un sorularını cevapladı. Özdağ, yüksek alım garantili nükleer santral projelerinin derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

Ülkeyi yönetenlerin aklıselim davranmaları gerekiyor”

Kurban bayramı dolayısıyla ülkeyi yönetenlerin bu süre zarfında iyi düşünmeleri gerektiğini ifade eden SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Çok yüksek alım garantili nükleer santral projelerini derhal durdurmalıdır. Dolar bazında alım garantili projelerin TL’ye çevrilmesi ve yarı fiyata indirilmesi gerekiyor. Örneğin geçiş garanti ücretleri Osmangazi Köprüsü 35$+KDV, 3. Köprü 3$+KDV, Avrasya Tüneli 4$+KDV ve bu ücretler derhal TL'ye çevrilip yarı fiyatına düşürülmelidir. Ayrıca bu projeler kapsamında vaad edilen günlük araç geçiş sayısı geçen yıl gerçekleşen rakamlar doğrultusunda revize edilmelidir. Dolar kuru üzerinden olan şeyler derhal TL’ye çevrilmelidir. Kurban Bayramı yaklaşıyor ve bu ülke milli, dini değerlerine bağlı bir ülke. Bu bayram bizim için bir şans olabilir. Bayram nedeniyle ülkeyi yönetenlerin aklıselim davranmaları gerekiyor” diye ifade etti.

“Artık bunlara bir son ver demek zorundayız”

AK Parti’nin 16 yıllık iktidarı boyunca yanlış yaptığını belirten Özdağ, “Türkiye çok ciddi bir ekonomik bunalımın içerisindedir. Her şeyden önce ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin onurunu ayaklar altına alan tavırları ve davranışlarını kesinlikle reddediyoruz. Ülke yangın yerine döndü ve bizde bu ülke içerisindeyiz. Dolar ve kurla ilgili spekülasyon ya da manipülasyonların yapıldığını da görüyoruz. Bu kriz sadece rahip krizi değil. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP’nin icraatlarını sürekli söylüyoruz. Biz ulusal çıkarlarımız doğrultusunda halkımızla yan yana olduğumuzu göstermek zorundayız. Yanlış yapanlara 16 yıldır yanlış yapıyorsun ve artık bunlara bir son ver demek zorundayız” şeklinde ifade etti.

“Bu krizin faturasını çıkaranlar ödesin”

Bu krizin faturasını işçi, işsiz, memur, köylü, emekli, yoksul halkımızın değil borç alınan dövizi sorumsuzca kullananların ödemesi, AKP iktidarının da siyasi faturayı ödemesi gerektiğini söyleyen Özdağ, “Artık yönetim sistemi değişti, TBMM'ye hesap verecek bir hükümet yok. Dolayısıyla halka ve halkın seçtiği vekillere hesap verecek bir hükümet yok. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olması, doğalgazda fiyat artışları ve döviz kuru patlamasından dolayı son 45 içerisinde enerji ithalatına 11 buçuk milyar lira fazladan para ödüyoruz. Enerji tasarrufu, enerji verimliliği konuları derhal gündeme getirilmelidir. Türkiye’nin nükleere, doğalgaza, ithal kömüre dayalı yüksek alım garantili enerji yatırımları derhal durdurulmalıdır. Türkiye’nin rüzgar ve güneş ile ilgili yatırımlarında mevzuat kolaylaştırılma, halkın kendi enerjisi üretebilmesinin yolu açılmalıdır. Bu krizin faturasını çıkaranlar ödesin. Bu krizin faturasını emekli, işçi, işsiz insanlar ödememelidir. Bu ülkeyi anlamsız yatırımlara gömen iktidara sesleniyoruz. Türkiye’ye hiçbir getirisi olmayan, İstanbul Kanal, nükleer santral, Çanakkale Köprüsü gibi gereksiz ve çevre felaketi yaratacak projeleri derhal durdurun” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 14.08.2018 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli 2018-08-14 17:53:31

her önüne geleni konuşturmak zorundamısınız ne biliyorda ne konuşuyor yapılanlara böyle kılıf olurmu adam hala işin mahiyetinin farkında değil sadece gündem olmak için zırvalıyor

Avatar
Vatanperver 2018-08-14 16:44:18

Bu kriz dediğin olay senin anladığın yada sana verilen bildirideki gibi bir şey değil bu kriz dediğin olay Türkiye’yi boyunduruğu altına almaya alışmış emperyalist güçlerin oyunu , insanları çevre muhabbetleri adı altında manifile etmeye kalma..,!!!!

Avatar
VATANDAŞ 2018-08-15 06:59:15

BEN İKTİDARIN YAPTIĞI İŞLERİN GEREKSİZ YAPTIĞINA EMİNİM. NE PLANSIZ ÜLKEYE ÜLKE İNSANINA GETİRİSİ OLMAYAN İŞLER YAPILMAMALI.. TÜRKİYE DE İNŞAAT BAŞKA BİR İŞ YAPAN YOK.. GÜCÜ OLAN KOLAY ÇOK PARA KAZANMANIN YOLUNA BAKIYOR... ÜRETİM EKONOMİSİ BAŞKA ALANLARA KAYMALI..ÖZELLİKLE KARADENİZ DE GEREK İŞLER YAPILIYOR.YEREL GENELDE BÖYLE.. BİRAZ DAHA DİKKAT EDİLMELİ