banner388

“Türkiye’yi Ortadoğu cehennemine çekmeye çalışıyorlar”

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Katar krizinde hükümetin tutumunu eleştirerek “Türkiye’nin Ortadoğu cehennemine çekilmeye çalışıldığı gelişmeler içerisindeyiz” dedi.

“Türkiye’yi Ortadoğu cehennemine çekmeye çalışıyorlar”

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Katar krizinde hükümetin tutumunu eleştirerek “Türkiye’nin Ortadoğu cehennemine çekilmeye çalışıldığı gelişmeler içerisindeyiz” dedi.

10 Haziran 2017 Cumartesi 18:12
“Türkiye’yi Ortadoğu cehennemine çekmeye çalışıyorlar”

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Katar krizinde hükümetin tutumunu eleştirirdi. Akcagöz, “Türkiye’nin Ortadoğu cehennemine çekilmeye çalışıldığı gelişmeler içerisindeyiz” dedi. Türkiye’nin bölgede Ortadoğu’nun Avrupa’ya açılan kapısını konumunda olarak çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Akcagöz, “Bu nedenle Bu nedenle her zaman barışın tarafı olmak zorundayız. Savaşın tarafı olmaktan kaçınmalıyız. Bu ülkenin kurucu iradesi “yurtta sulh cihanda sulh” diyerek barışı önemseyen bizlere barışı hedef gösteren bir iradeyi ortaya koydu. Dolayısıyla biz bu yoldan gitmek zorundayız” dedi.

“Suhuletle Davranmamız Gerekirken Acele Ediyoruz”

Türkiye’nin adının son yıllarda İslamcı terör örgütlerinin beslendiği ülkelerle birlikte anıldığını söyleyen Akcagöz, “ Bu çok kötü bir durum. Eğer Türkiye’den bu terör örgütlerine destek gidiyorsa bu şekilde devletin bunları desteklemesi gerekiyor. Ve bu terör örgütleri maalesef ülkenin güney doğusundan insan gücü de kendi yapılarına kazandırıyor. İddia bu. Bunların üzerine gitmek varken; biz Katar krizinde hemen tavrımızı hemen ortaya koyduk. İçinde bulunduğumuz durumda taraf olmak; bugünü belki de suhuletle geçirmek gerekirken aceleci tavır göstermek anlamına geliyor. Dolayısıyla Türkiye’nin iyi yönetilmediğini bir göstergesi de Katar kriziyle ortaya çıkmıştır. Katar krizi, bütün Ortadoğu’yu saracak bir yangının habercisi olabilir. Biz diğer bölge ülkelerinden farklı bir ülkeyiz. Bizim farkımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu aydınlık felsefenin üzerinde yükselmemizden kaynaklanıyor. Bunları bilip bu doğrultuda hareket etmemiz gerekiyor. Yoksa bunun sıkıntısını hem bölge öder hem millet öder hem devlet olarak öderiz. Telafisi zor olan durumlar ortaya çıkabilir” şeklinde konuştu.

“AKP’lileri Katar’a Olan Özel İlginin Nedenini Merak Ediyoruz”

Akcagöz, Irak’ın ve Suriye’nin durumunu örnek göstererek, Ortadoğu’nun herhangi bir yerinde insanların başına ne geleceğinin belli olmayacağını söyledi. Türkiye’de yaşanan Reina patlaması gibi terör saldırılardan bahseden Akcagöz, Türkiye’nin Ortadoğu cehennemine çekilmeye çalışıldığı gelişmeler içerisindeyiz” dedi.

Akcagöz ayrıca, Katar krizinde hükümetin aldığı tutumla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Akcagöz, “Çok enteresandır; AKP’li bürokratların AKP’li işadamlarının AKP’li siyasetçilerin Katar’la çok enteresan ilişkileri var. Bunları biz zaman zaman görüyoruz. Katar’la iş yapıyorlar, Katar’la protokoller imzalıyorlar. Hükümet nezdinde de Katar’la bizim imzaladığımız anlaşmalar var. Tayyip Erdoğan nezdinde Katar’ın özel bir yeri var. Bunun nedenini de bilmek istiyoruz. Yani Türkiye’deki gizli verilerin korunmasıyla ilgili bir anlaşma imzalandığından bahsediliyor. Biz, Türkiye’deki bir takım gizli bilgileri, verileri Katar’da niye koruyoruz? Bunları söylüyoruz ama bugünden okumak pek mümkün değil. İlerde bunlar hep ortaya saçılıp dökülür. Hepsi ortaya çıkar” diye konuştu.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.