banner388
banner390
banner410
banner408

Teröristler Samsun'u hedef aldı: Sakın kanmayın

Geçtiğimiz gün Samsun'da meydana gelen mevsimlik tarım işçilerinin silahlı saldırıya uğrasıyla ilgili terör odakları algı yönetimine başladı.

banner269

Teröristler Samsun'u hedef aldı: Sakın kanmayın

Geçtiğimiz gün Samsun'da meydana gelen mevsimlik tarım işçilerinin silahlı saldırıya uğrasıyla ilgili terör odakları algı yönetimine başladı.

11 Eylül 2017 Pazartesi 11:04
Teröristler Samsun'u hedef aldı: Sakın kanmayın

Samsun haber - Samsun'un Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi’ne Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden gelen mevsimlik tarım işçileri silahlı saldırıya uğramıştı. Meydana gelen acı olayda 36 yaşındaki Perihan Akın hayatını kaybederken 27 yaşındaki N.P. ise yaralandı.

İDEOLOJİK OLAY DEĞİL

Yaşanan olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Samsun Valiliği'nde yapılan açıklama ise silahları saldırı olayının siyasi ve ideolojik bir amaç gütmediği tespit edildiği belirtildi. Zanlıların suç kayıtları göz önüne alındığında meydana gelen öldürme olayının alkol ve uyuşturucunun etkisi ve av tüfeği ile ateş edilmesi sonucu işlenmiş olabileceği ifade edildi.

ALMANYA ÜZERİNDEN PROPAGANDA

Terör yanlısı yayın organları yaşanan olayın ardından haber siteleri ve sosyal medya üzerinde algı yönetimine başladı. Haber yapılan bazı sitelerin ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendiği tespit edildi. Son olarak Almanya üzerinde terör yanlısı yayın yapan roj 24 , anfturkce, vb. siteler Samsun'daki saldırıda yaralandığı iddia edilen N.P. ile yaptıkları röportajı yayınladı. 


Saldırıda yaralanan N.P. bu siteye verdiği röportajda asılsız iddialarda bulunarak kendilerine Kürt oldukları için saldırdıklarını söyledi.

ASILSIZ İDDİALAR

Saldırıda hayatını kaybeden P.A. isimli kadının akrabası olduğunu iddia eden T.A. ise Türk-Kürt çatışmasını arttıracak açıklamalarda bulundu. T.A. bir siteye yaptığı açıklamada ise 'Keşif yaptılar. Planlı bir saldırıdır. Faşistçe bir saldırıyla öldürdüler’ dedi.
 

Son Güncelleme: 11.09.2017 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.