banner388
banner390
banner410
banner408

Temayül sonuçları belli oldu!

Adalet ve Kalkınma Partisi 27. Dönem Samsun Milletvekili adaylarının belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarının sonuçları belli oldu. İlk beş sürpriz isimlerden oluştu.

banner269

Temayül sonuçları belli oldu!

Adalet ve Kalkınma Partisi 27. Dönem Samsun Milletvekili adaylarının belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarının sonuçları belli oldu. İlk beş sürpriz isimlerden oluştu.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 09:21
Temayül sonuçları belli oldu!

Temayülde Bin 800’e yakın partili oy kullandı. Sır gibi saklanan yoklama sonuçlarına Samsunhaber.com ulaştı.

İŞTE İLK SIRADA YER ALANLAR

Alınan bilgiye göre Adem Güney aldığı oyla en yakın takipçisine açık ara fark atarak ilk sırada yer aldı. Adem Güney’i ise sürpriz bir isim takip ediyor. AK Parti Samsun Gençlik Kolları eski Başkanı Caner Göktepe Adem Güney’in ardından ikinci sırada bulunuyor. Üçüncü sırada ise yine Samsun’un sevilen isimlerden biri olan Kamuran Özden yer alıyor. AK Parti’de İl Başkanlığı görevini sürdürürken Genel Merkezin kararı üzerine mevcut İl Başkanı Hakan Karaduman’a koltuğu bırakan Muharrem Göksel dördüncü sırayı alırken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz ise beşinci sırada yer alıyor.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

AK Parti'de milletvekili adaylarını belirleme süreci temayülün ardından da devam edecek. 8 Mayıs 2018 Salı günü Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın başkanlığında bir komisyon toplanacak. Aday adayları ile bu komisyonda teker teker görüşülecek. Komisyona belirlenecek milletvekili sayısının üç katına kadar aday adayının çağrılması bekleniyor. Buna göre Samsun’un 9 olan milletvekili kontenjanının üç katı, yani 27 kişi bu komisyon tarafından dinlenecek. Bu komisyon aday adaylarını eleyerek bu sayıyı 18’e düşürerek üst komisyona havale edecek.

ÜST KOMİSYONDA KİMLER VAR?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı bu komisyonda Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Genel Sekreter Fatih Şahin, Seçim İşleri Başkanı Mehmet Sorgun, Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gençlik Kolları Genel Başkanının yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekilleri de yer alacak. Grup Başkanvekillerinin, temayül yoklamasına alınmayan mevcut milletvekilleri hakkında kanaat bildirecekleri ifade ediliyor.

Samsunhaber.Com  

Son Güncelleme: 08.05.2018 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2018-05-07 12:42:41

samsunu temsil edecek bir isim yok listede. hepsini biliyoruz, hepsinin ne yaptığını da biliyoruz. yıllardır samsun siyaseti içindeler ne faydalarını gördük? Seçmene Allah sorgulayacak aklı ve iradeyi versin inşAllah.

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-05-07 14:47:39

AKP Dönemi inşAllah 24 Haziran da son bulacaktır.
Artik bu Milleti seçim vaadleri ile kandiramayacaklardir..Kanip ta oy vereceklere sorum su;16 Yildir bu Ülkeyi muhalefet mi yönetiyordu da simdi bu vaadleri acikliyirsunuz diye kendine sormalidir.

Avatar
Murat 2018-05-07 09:48:05

Yusuf ziya olursa oy vermeueceklerdeniz listede. Gene sonucu belli olan seçime gidiyoruz. Halkin çoğunluğu kime oy verirse versin sonuç da kazanan pari belli

Avatar
yahya yılmaz 2018-05-07 14:20:15

artık eskileri istemiyoruz eskiler de artık parti için çalışsınlar yine bugüne kadar bu partinin ekmeğini yediler birazda karşılıksız hizmet yapsınlar yeni yüzler girsin eskileri ozaman görcem bakalım ne kadar çalışacaklar yedikleri ekmeğin hakkını bakalım verceklermi mesele davaysa hizmetse gerçekten ozaman görürüz kim dava afamı diye

Avatar
Tunalıhlmi 2018-05-07 14:53:00

Bulisteye oy vermem

Avatar
ramazan 2018-05-07 16:03:33

ben samsunlu olmayan bu listeye oy vermem çevreme de oy verdirmem .Samsunlu olacak Samsunlu

Avatar
Hakan 2018-05-07 15:55:59

Bülent Turan neden çıkmıyor anlamıyorum. Yıllardır partinin de içinde, köylünün de içinde. Herhalde sadece merkezden büyükbaş çevreye sahip olmak olmak gerekiyor

Avatar
Saitbeyli 2018-05-07 18:04:42

Yeni yüzler istiyoruz samsunun sevdası güzel samsunuma genç dinamik isimler istiyoruz Reis ım