banner388

Tavuğa rekor zam!

Tavuk etine yüzde ellinin üzerinde zam geldi. Konuyla ilgili olarak Samsunhaber.com’a açıklama yapan Samsun Kasaplar Odası Başkan Vekili Mustafa Şen, “Kırmızı etten uzaklaşan vatandaşlar tavuk etine yönelmeye başlamıştı. Bunu gören tavuk üreticileri ise bu durumdan fırsat bulup tavuk etine zam yaptılar. Bu fiyat artışı hiç normal değil” dedi.

Tavuğa rekor zam!

Tavuk etine yüzde ellinin üzerinde zam geldi. Konuyla ilgili olarak Samsunhaber.com’a açıklama yapan Samsun Kasaplar Odası Başkan Vekili Mustafa Şen, “Kırmızı etten uzaklaşan vatandaşlar tavuk etine yönelmeye başlamıştı. Bunu gören tavuk üreticileri ise bu durumdan fırsat bulup tavuk etine zam yaptılar. Bu fiyat artışı hiç normal değil” dedi.

29 Eylül 2018 Cumartesi 14:39
Tavuğa rekor zam!

Samsun HaberŞarbon hastalığının çıkmasıyla birlikte vatandaşların kırmızı etten uzaklaşıp tavuk etine yönelmesinden sonra tavuk fiyatlarına zam geldi. 

“Vatandaşlar mecburen tavuk eti alıyor”

Vatandaşların tavuk etini mecburen alıp yediklerini ifade eden Samsun Kasaplar Odası Başkan Vekili Mustafa Şen, “Tavuk fiyatlarına birden zam geldi ama bu zam çok kalıcı olmaz. Özellikle şarbon hastalığının çıkmasından sonra insanlar kırmızı etten uzaklaştı. Kırmızı etten uzaklaşan vatandaşlar tavuk etine yönelmeye başlamıştı. Bunu gören tavuk üreticileri ise bu durumdan fırsat bulup tavuk etine zam yaptılar. Yüzde ellinin üzerinde fiyat artışının olması hiç normal değil. İnsanlar artık kırmızı et yemeye korkuyor ve kırmızı ete güveni kalmadı. Şarbon hastalığından sonra restoranlarda da satışlar durmaya başladı. İnsanlar tavuğa ve balığa yönelmişti ama şimdi tavuk fiyatlarının artmasına tepki gösteriyorlar. Vatandaşlar tepki gösterse bile mecburen tavuk alıp yiyor. Bu artan fiyatlar illaki düşecek.” şeklinde konuştu.

Devletin bu konuya el atması gerekiyor”

Tavukların 45 günde suni bir şekilde yetiştirildiğini belirten Başkan Vekili Şen, “Tavukları da tamamen suni bir şekilde yetiştiriyorlar. 45 günde bir tavuk büyütülüp paketleme aşamasına geliyor. İğnelerle tavuğu büyütüyorlar. Bir tavuğun kesilmesi için en az 4-6 ay beklemesi gerekiyor. Bir tavuğu yiyebilmek için 1 sene beklemek en iyisi olur. Samsun’da belli başlı tavuk firmaları var. Restoranlara tavuklar birkaç firmadan dağıtılıyor. Bizim fiyatları düşürmek adına engelleme gibi bir faaliyetimiz yok. Devletin bu konuya el atması gerekiyor” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 29.09.2018 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan... 2018-09-29 14:53:47

Bu fırsatçılık değil şerefsizliktir...

Avatar
samsunlu 2018-09-30 14:55:03

ikinciside şu....5 milyon suriyeliyi tıka basa yedirdik cebimizden okkalı okkalı gitti paralarımız basabas zamlarlan...bu artışlar birazda ondan..firmalar sınırlara başta gönderdiği et gıdalarından para almıyolarsa bunu zamlan bizden aldılar...nargile tüttüren suriyeli gençler var samsunda..biz eşşekleri olduk...haberlerde göç başladı diyor ama gidecekleri yok...gitmedikleri sürece ZAMLAR DEVAM EDER..

Avatar
RAMAZAN 2018-09-30 02:42:21

TÜM ZENGİNLERE SESLENİYORUM.. ÜLKEMİZ ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR, ÖNCELİKLE RESMİ KURUMLARDAKİ MAKAM ARAÇLARI, LOJMANLAR VS....DÜŞÜNÜN TARIMDA, NÜFUSTA, KARAYOLLARINDA VSSSSS BİR ÇOK KURUMDA MAKAM ARACI BULUNMAKTADIR...ALLAH AŞKINA BU MAKAMLARDA BULUNANLAR NE OLUR BİR SÜRE KENDİ ARAÇLARINIZLA GİDİN GELİN İŞİNİZE... TÜM ZENGİNLER, MARKET SAHİPLERİ, MÜTEAHHİTLER, TÜM SEKTÖRDEKİ ZENGİNLER.. UNUTMAYIN ALLAH SİZLERE MAL VERDİ PARA VERDİ.. BU SİZİN İMTİHANINIZ.. BİR KAÇ SENE ZAM YAPMAZSANIZ BİLE DAHA ÖNCE KAZANDIKLARINIZ SİZLERİ 10 SENE İDARE EDER... BIRAKIN ZAM YAPMAYI TOPLUMU RAHATLATIN... FAKİRİ FUKARAYI GÖZETİN... ALLAH AŞKINA FIRSATÇILIK YAPMAYIN.. İDARECİLERİMİZE YARDIMCI OLUN.. ALLAH ŞAHİT İDARECİLERİMİZ UYUMADAN ÇALIŞIYORLAR.. GÖSTERMELİK DOLAR BOZDURMA ŞOVU YAPMAYIN.. SAMİMİ OLUN... DÜRÜST OLUN.. FAKİRE FUKARAYA YARDIM EDİM YÜKÜ PAYLAŞIN... ALLAH YİNE KAZANDIRACAKTIR SİZLERE ...

Avatar
samsunlu 2018-09-30 14:50:11

pkk toprağımızın terörüydü...bunlarda boğazımızın terörü..ticaretlen hiçbir alekası yok..devlet bu olayı terör olarak benimseyip başları kimse içeri tıkmalı..paraylan ceza olmuyor...Allahsız pislikler..