banner388
banner390
banner410
banner408

“Tatil süreleri kısalacak”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim sistemi, öğretmenler ve öğrencilerle ilgili açıklamalar sonrasında Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Adrese dayalı yerleştirme devam ediyor ama gördüğümüz üzere 2019-2020’de sistem değişecek gibi görünüyor. Tatillerin kısaltılması gibi bir plan var” dedi.

banner269

“Tatil süreleri kısalacak”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim sistemi, öğretmenler ve öğrencilerle ilgili açıklamalar sonrasında Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Adrese dayalı yerleştirme devam ediyor ama gördüğümüz üzere 2019-2020’de sistem değişecek gibi görünüyor. Tatillerin kısaltılması gibi bir plan var” dedi.

10 Ekim 2018 Çarşamba 11:58
“Tatil süreleri kısalacak”

Samsun Haber - Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim sistemi, öğretmenler ve öğrencilerle ilgili açıklamalarıyla ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

“Adrese dayalı yerleştirme sistemi devam ediyor”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenler ve öğrenciler için yaptığı yeni eğitim sistemle ilgili konuşan Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Milli Eğitim Bakanı eğitimde değişiklik olması gerektiğini söyledi. Tatillerin kısaltılması gibi bir plan var. Tatil sürelerin kısaltılması planı da öğrencilerin bilgilerinin unutulmaması için düşünülmüştür. Türkiye’de bu uygulanır mı ve uygulanırsa neler olur bilemiyoruz. İlk olarak eğitim programlarının düzeltilmesi gerekiyor. Öğrencinin alanına ve yeteneğine uygun sınav sistemi olmalıdır. Adrese dayalı yerleştirme sistemi devam ediyor ama gördüğümüz üzere 2019-2020’de sistem değişecek gibi görünüyor”

 

“Eğitimin başarısı öğretmenlerin çalışma koşullarına bağlı”

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik anlayışının değişmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kara, “Sınırlı sayıda kurulacak olan Bilim Liseleri, üstün yetenekli ve üstün başarılı öğrencilere ileri düzey bir eğitim verecek. Anadolu Liseleri, İmam Hatip Liseleri ve Bilim Liseleri ile ilgili birçok yenilikler yapılacak. Okul başarısı bilim lisesi için koyulmuş. Parası olan özel okullardan yüksek bir okul başarı puanı alabiliyor. Hedefte amaç subjektif değerlendirme ölçütleri ile gerçekleşemez. Diğer taraftan ortaokullar içinde imam hatip programı nasıl bir sonuç verir. Bu henüz denenmemiş bir sistemdir. Umarım bizlerden de görüş alınarak bu sınav sistemi yeniden düzenlenir diye düşünüyorum. Genel olarak yeni sistemde yapılması beklenen planların çok iyi yönleri var. Ancak bu mizaca göre eğitim düşüncesi ve seçimi konusu ve mesleki eğitime geçiş konusu açık değildir. Bakanlığın bu programları uygulamaya koymadan önce eğitimle ilgili yerleştirme sistemleri ile ilgili sendikalarında görüşlerini alması uygun olur. Eğitimin başarısı öğretmenlerin yetiştirilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine de bağlıdır. Öğretmeni sözleşmeli, ücretli ve zor ekonomik koşullar altında çalıştırma anlayışı değişmelidir. Riskli ve mahrumiyet bölgelerinde çalışan öğretmenlerin daha iyi ekonomik koşullarda çalışması için bir adım atılması gerekir” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fikret 2018-10-10 15:47:37

Öğretmenlik uygulamasında uzun yaz tatili gibi süreler öğretmeni de meslekten soğutuyor ve yaz tatili yapmak isteyenlerin tercihi oluyor meslek. Gün içindeki süreler kısaltılmalı yıl içindeki süreler uzatılmalı. Müfredatlardaki yoğunluk azaltılmalı. Çocuklar liseye gelene kadar özellikle toplum ve vatandaşlık bilgisi, görgü, doğa, trafik konularında eğitimler almalı. İnsanlarımız sokakta yürümeyi, sıraya girmeyi, saygı göstermeyi bilmiyorlar.

Avatar
Hulya uyar 2018-10-10 13:00:01

Zaten 3 ce 20 kala cikiyorlar 2 haftada tatilleri olsun biz yillarca oyle gittik hicbirseyi unutmadik cocuklarada nefes alcak dinlencek zaman lazim bunuda unutulmamali

Avatar
Sasa 2018-10-10 12:40:53

Çocuklar sizin yüzünüzden bunalımda bakın lan isinize

Avatar
HamA 2018-10-10 19:59:23

Çocukları bunalima mi sikacaksiniz

Avatar
Ahmet 2018-10-10 20:02:46

Eski köye yeni adet getirmeyi n

Avatar
Eğitimci. 2018-10-10 21:30:47

Yaz tatilinden asla vazgeçmezler.Çünkü bir sürü Zenginin ve bürokratın çocuğu tatile
gidecek.

Avatar
Tuba 2018-10-11 00:05:11

Çocukların dinlenmeye oyuna ihtiyaçları var yarış atı gibi yüleniliyor bide tatil kısaltılrsa bu çocuklar nasıl motive olacaklar geleceğin sorunlu nesillerini yetiştiririz çocukluklarını yaşamaya fırsat vermeliyiz ki verim ala bilelim.

Avatar
Öğretmen 2018-10-11 08:40:21

Öğrenciler yaz tatilini iple çekiyor. kısaltıması bir sonraki yıl için Öğrencilerin sıkılmasına vesile olabilir.