banner388
banner390
banner410
banner408

“Taşıma suyla değirmen dönüyor”

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, bankalarda uygulanmaya başlayan ‘Tahvil’ sistemini eleştirdi. Özman, “Bankalarda uygulanmaya başlayan bu sistem taşıma suyla değirmen döndürmektir” dedi.

banner269

“Taşıma suyla değirmen dönüyor”

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, bankalarda uygulanmaya başlayan ‘Tahvil’ sistemini eleştirdi. Özman, “Bankalarda uygulanmaya başlayan bu sistem taşıma suyla değirmen döndürmektir” dedi.

13 Kasım 2017 Pazartesi 10:39
“Taşıma suyla değirmen dönüyor”

Samsun Haber - Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yastık altında bulunduğu tahmin edilen 2 bin 500 Kg altının ekonomiye kazandırmayı amaçlayan Altın Tahvili toplama işlemleri hakkındaki açıklamasını değerlendirerek eleştirdi. Başkan Özman, “Yıllardan beri aynı söylemler ortaya atılıyor ancak ortada bahsedilen miktarda altını hiç bir zaman piyasaya kazandırılamadı” diye konuştu.

“Aynı söylemleri yıllardır dinliyoruz”

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, son elli yıldan bu güne kadar yastık altındaki altınların Türkiye ekonomisine girmesiyle, ekonominin gelişmiş ülkeler seviyesini çok kısa sürede yakalayacağının sözlerine ekleyerek “Biz kuyumcu esnafları olarak yıllardan bu güne kadar aynı söylemleri dinliyoruz. Geçtiğimiz bir kaç yıldan buyana da hazinenin böyle bir uygulaması vardı. Ancak Türkiye ekonomisi bir türlü uçmadı. Devlet, nakit miktarı yeterli olmadığı için kredi garanti fonu kurdu. Yastık altındaki altın ekonomiyi uçurmuyor. Çünkü, taşıma suyuyla değirmen döndürmeye çalışılıyor. Ben ayrıca 2 bin 500 Kg altının yastık altında olduğunu şahsen düşünmüyorum. Son dört yıldır da altın toplanıyor ama sadece yeni evli çiftler altınlarını veriyor. Üstelik şu anda alınan altına hangi tür faiz uygulayacaklar bilmiyoruz. Zaten vatandaş yastık altındaki altınlarını araç ve ev alımı için kullanıp yetmediği yerde krediye başvuruyor. Bu anlatılan ve yapılmak istenen kuyumculuk sektörünü rahatsız edeceğe benziyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 13.11.2017 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-13 12:02:06

Altın ne işe yarar yenilir mi içilir mi? Vatandaşın bir işine yaramaz. Sanayi de kullanılmak üzere devlet tarafından toplanmalıdır.