banner388

Taşeron işçilere kötü haber!

Samsun’da kadro bekleyen taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemleri durduruldu. Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek geçiş işlemleri tamamlanıncaya kadar kadroya geçiş süresinin uzatıldığı bildirildi.

Taşeron işçilere kötü haber!

Samsun’da kadro bekleyen taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemleri durduruldu. Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek geçiş işlemleri tamamlanıncaya kadar kadroya geçiş süresinin uzatıldığı bildirildi.

28 Mart 2018 Çarşamba 17:07
Taşeron işçilere kötü haber!

Samsun’da kadro bekleyen taşeron işçilerinin kadroya geçiş işlemlerinin aksaması nedeniyle ertelendi. Bu uygulamanın sadece Samsun'da yapılması ise kafaları karıştırdı. Uygulamadan etkilenen taşeron işçiler, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ı olayla ilgili olarak bilgilendirdi. Taşeron işçilerin telefon yağmuruna tuttuğu Hak-İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun telefonlara cevap veremez hale geldi. Uzun, konuyla ilgili açıklama isteyen Samsunhaber.com'un ısrarlı telefonlarına da yanıt veremedi. Sağlık Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:


Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan taşeronda kadro düzenlemesi ile işçilerin sürekli kadroya geçiş işlemleri İl Sağlık Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.


24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı KHK’nın 127’nci maddesi ile eklenen geçici 23’üncü maddesinde; ". ..sürekli işçi kadrolarına geçirileceklerin çalıştırılmalarına esas hizmet alım sözleşmelerinin süresinin geçiş işleminin yapılmasından önce sona ermesi halinde, bunlardan personel çalıştırılmasına dayalı olanlar ile personel çalıştırılmasına dayalı olan kısımlarının süresi başka bir işleme gerek kalmaksızın mevcut sözleşme koşullarına uygun olarak geçiş işlemi yapılıncaya kadar ilgili mevzuatı uyarınca uzamış sayılır." hükmü,


"....Başvuranların şartları taşıyıp taşımadıklarının tespiti, bu tespite itirazların karara bağlanması, şartları taşıyanların idarelerince belirlenen usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınması, sınav sonuçlarına itirazların karara bağlanması ve sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren doksan gün içinde idarelerince sonuçlandırılır” hükmü bulunmaktadır.


696 sayılı KHK gereği tdaremizce yapılan çalışmalar sonucu, sürekli işçi kadrosuna geçirilecek işçilerin tamamının güvenlik soruşturmalarının ve arşiv araştırmalarının tamamlanamaması nedeniyle, İdaremiz ve şirketiniz arasında halen devam eden hizmet sözleşmesi, mevcut sözleşme koşullarına uygun olarak, sürekli işçi kadrosuna geçirilecek işçilerin geçiş işlemi tamamlanıncaya kadar uzatılmıştır.

Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali ORUÇ İl Sağlık Müdürü

Son Güncelleme: 31.12.2018 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 2018-03-28 17:35:20

90 günde Fatih İstanbulu feth etti, siz kanunun gereğini bile yerine getiremediniz

Avatar
Yine gok yedij 2018-03-28 17:31:50

Reis çalışmayan bürokratlar derhal istifa etsin demişti, yine Samsun yine Samsun koca memlekette, kardeşşm Samsunda bürokrasinin işlemediği aşikar, il başkanlığı kökten değişsede zihniyet değişmedikçe Samsun küme düşmeyedevamm

Avatar
Muzurluk bedava 2018-03-28 17:32:57

Ahh Samsun ahh bir işinde rast gitsin, khk yı bile delen Samsun

Avatar
Güneş 2018-03-28 17:36:15

Metal yorgunluk bitsede metal fırlamalar oluyor arads

Avatar
Kardelen 2018-03-28 17:39:13

Samsun yine çaktın,

Avatar
Eren çiğdem 2018-03-28 18:47:07

İzmir tepecik devlet hastanesi de aynı şekilde durdurdu ve aynı nedenle

Avatar
Sevgi 2018-03-28 17:33:52

Neden hep Samsundan, kabul edin yorgunluk var

Avatar
Bu da mı değil ? 2018-03-28 21:39:14

Samsunda sıradan bir gün