banner388

Tarihi bina artık Cerrahi El Aletleri Müzesi olarak hizmet verecek

Tarihi bina artık Cerrahi El Aletleri Müzesi olarak hizmet verecek

04 Kasım 2017 Cumartesi 10:26
Tarihi bina artık Cerrahi El Aletleri Müzesi olarak hizmet verecek

Samsun haber - Sağlık alanında ciddi gelişmeler kaydeden Samsun, yeni kurulacak Cerrahi El Aletleri Müzesi ile tacını takacak. Samsunhaber.com Dergisi olarak, kente uzun yıllar boyunca TCDD’nin Samsun Bakım Onarım Atölyesi olarak hizmet veren ve hazırlanan proje ile müzeye dönüştürülecek tarihi binayı inceledik.

Samsun’un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi 100. Yıl Bulvarı’nda (Eski Tekel Kavşağı) yer alan ve kente uzun yıllar boyunca hizmet veren TCDD’nin Samsun eski Bakım Onarım Atölyesi, önümüzdeki dönemde hizmetine Cerrahi El Aletleri Müzesi olarak devam edecek.

SIRA SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN’DA


Akif Çağatay Kılıç’ın Gençlik ve Spor Bakanı olmasıyla Samsun’da spor altyapısı ve yatırımları noktasında ciddi gelişmeler yaşanmıştı ve şimdiki dönemde ise Ahmet Demircan’ın Sağlık Bakanı olmasıyla kentte sağlık alanında büyük beklentiler oluştu. 

SİZLER İÇİN TARİHİ BİNAYI İNCELEDİK


Destek bağlamında bir de Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve MEDİKÜM iş birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)’nin Samsun eski Bakım Onarım Atölyesi olan ve şimdi atıl durumdaki harabe bina Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülmesi planlandı. Samsunhaber.com Dergisi olarak tarihi binayı sizler için fotoğrafladık ve incelemelerde bulunduk.

ZİYARETÇİLER ZAMAN TÜNELİNE ÇIKILACAK


Söz konusu binada oluşturulacak müze ile Samsun’un geçmişten bugüne cerrahi alet üretimindeki geçtiği aşamalar ziyaretçilere sunulacak. Deyim yerindeyse ziyaretçiler bir zaman yolculuğuna çıkaracak ve ayrıca cerrahi el aletleri üretiminde kullanılan araç ve gereçler de müzede yer alacak. 

HABER: GÖKHAN İÇKİLLİ
 

Son Güncelleme: 06.11.2017 09:29
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun için uyanma zamanı 2017-11-04 12:52:55

BIrakın müzeyi, Sivas, Kütahya basbas bağırıyor yerli otoyu burada üretin diye.
Burdan ses var mı. Yer verebiliyor muyuz. Yatırımcıya yer gösterebiliyor muyuz.
Yoksa "uyu demeyeye geldim türküsüne devam mı". Biz Samsun'da işssizliğe merhem olacak lider istiyoruz.

Misafir Avatar
Engin baş 2017-11-04 18:26:16 @Samsun için uyanma zamanı

Tbrk ederim . Samsunlu hicbir makam mevki sahibinin umrunda olmayan bir konuyu dile getirniz .nerede bos beles var samsun da idareci oluyor Allah yardim etsin bu sehre grr gecen gün bitiyor.

Beğenmedim! (0)