banner388
banner390
banner410
banner408

“Tahta Yürek” artık Kent Müzesinde

Samsun’da 11 yıldır ağaç oymacılığı yapan Murat Dölek, “Tahta Yürek” ismi ile Samsun Kent Müzesinde yerini aldı.

banner269

“Tahta Yürek” artık Kent Müzesinde

Samsun’da 11 yıldır ağaç oymacılığı yapan Murat Dölek, “Tahta Yürek” ismi ile Samsun Kent Müzesinde yerini aldı.

10 Ağustos 2017 Perşembe 09:30
“Tahta Yürek” artık Kent Müzesinde

Samsun Haber İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi’ndeki 70 metrekarelik atölyesinde ağaçlara hayat vererek hediyelik eşyalar haline getiren Murat Dölek, artık Samsun Kent Müzesi’ndeki yerini aldı.

Geçtiğimiz günlerde de ağaçtan yapılmış, kafası kitap şeklinde, kalbi olan ve tek kolu bulunan ve “Tahta Yürek” ismini verdiği şeklin patentini alarak hem Türkiye’de hem de dünyada tanınır hale gelmeye başladı.

Yürüyen, merdiven çıkan, ders çalışan, dans eden hareketleri Tahta Yürek’e yansıtmaya çalışan ve yaptıkları eserleri dünyanın dört bir yanına gönderen Murat Dölek’in eserleri ve yazıları Samsun Kent Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

TAHTA YÜREK ÖYKÜSÜ

Nesnelerin boşalan dünyasına ahşaptan anlamlar yüklemek istedik. Ahşap yontulara, güzelliğin lisanını işlemeye gayret ettik. Aşkın ‘taraflı sahalarda’ yenildiğini, hayalin olmazla berabere kaldığını, inceliklerin küme düştüğünü bile bile bir güzelliği çoğaltmaya çalıştık. ‘Her kıssanın hissesi kendine zimmetlidir’ der gibi suskunluğu kutsadık. Kimlik bulmacasında her yolun kendimize çıkmadığı sokaklarda yolunu şaşırmış bir çocukluk mevsimi gibi sadece görmeyi bilenlerin karşısına çıkan şiir adımlı bir adres olmayı seçtik. Her acı rengin yanına ‘ben bahara sözlüydüm o yıllarda, sen yağmura nişanlı’ dizelerini düşürdük. Asıl büyük yalnızlık, insanın kendi olamaması diye düşündük ve tahtadan da olsa sahibinden az kullanılmış bir yürekle haneniz duvarına yadigar bırakmak istedik. Her şeyin herkesi bir başkası yapabilmek için giriştiği tuhaf bir yarışta, acı bile magazinleşirken sokak ortasında unutulan yağmurun nereye yağacağı da bilinmez, susmakla haykırmak arasında kanayan anılar mı yaşanan mıdır? Artık pek ayrımına varılmaz. Gittikçe yakınlaşan uzaklar içinde azala azala yaşadığımız bir dünya da tahtadan da yüreğimizi koruyalım dedik

HABER: MERVE DEMİROK

Son Güncelleme: 10.08.2017 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.