banner388

Sülükle tedavi her derde deva

Sülükle tedavi yönteminin, İslam öncesi ve sonrası ülkelerde yaygın olarak yapıldığını söyleyen Samsunlu Hacamat ustası Mehmet Debe, tüm merak edilenleri anlattı.

Sülükle tedavi her derde deva

Sülükle tedavi yönteminin, İslam öncesi ve sonrası ülkelerde yaygın olarak yapıldığını söyleyen Samsunlu Hacamat ustası Mehmet Debe, tüm merak edilenleri anlattı.

12 Ekim 2017 Perşembe 10:28
Sülükle tedavi her derde deva

İşte sülükle tedavinin insan hayatındaki faydaları

Samsun Hber - Türkiye’de hacamatla tedavi yöntemi Sağlık Bakanlığı tarafından tıp ve diş doktorlarına yaptırılması uygun görüldüğü bilgisini veren Hacamat Sertifikalı 12 yıllık usta haccam Mustafa Debe, “Türkiye’de bu tedavi yöntemi günümüzde maalesef ehil olmayan kişiler tarafından sağlıksız ortamlarda yapılmasını uygun bulmadığımızı başta hatırlatmak istiyorum. Sülükle tedavi aynı hacamat gibi tarihi çok eskilere, M.Ö. 5000’li yıllara dayanır. İslam dünyasında tedavi olarak uygulanmaya başlanarak günümüzde halen yaygın olarak uygulanan tedavi yöntemi olarak biliniyor. Ayrıca Çin’den Almanya’ya, Malezya’dan Kanada ve Avustralya ülkelerine kadar bütün dünyada kullanılan alternatif bir tedavi yöntemidir. Bel fıtığından başlayarak bin bir çeşit hastalığa şifa olarak bu tedavi yöntemini uyguluyoruz” dedi. 

 “Peki sülükle tedavi nedir?”

Sülükle tedavi yönteminin çok hijyenik bir ortamda yapılması gerektiğini dikkatle hatırlatan 12 yıllık usta Mustafa Debe, sülükle tedavinin ne olduğu hakkında bilgi verdi. Debe, “Sülükle tedavi, sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade, kan fazlalığının, vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Örneğin, hacamatla alınan kan temiz kan değil, kirli, koyu, pıhtılaşmış, derinin altındaki uyuşuk kandır. Aynı bu şekilde hasta olan bölgeye sülüğü yapıştırırız. Bu kan, damardan değil deriden alınır. Sülükle pıhtılaşmış koyu kan alınınca, vücuttaki kanın akışkanlık özelliği artar ve dolaşımı kolaylaşır. Sülük belirli bir zaman sonra kendiliğinden yapıştığı noktadan düşer. Kirli kan sülük aracılığıyla vücuttan çıkarılır. Bu yöntem, vücudun değişik yerlerine uygulanmakta ve hasta organa yakın yerler özellikle tercih edilmektedir. Özellikle bel fıtığı olan hastalar geldiğinde biz bu hastalara ısrarla hatırlatıyoruz. Sülükle tedavi aynı hacamat gibi bel fıtığı olmadan önce uygulanan ve uygulandığında şifa bulunan yöntemdir. Ancak yılda en az altı kere hacamat yapılması uygun olduğu gibi sülükle tedavinin de kişiyi kanserden koruduğu gözlemlenmiştir. Sonuçta bu yöntem vücuttaki kirli kanın boşaltılmasıdır. Sülükle tedavi, delilik, cüzzam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz ve daha birçok hastalığa şifadır” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.