banner388

Son yıllarda artışa geçen boğulma vakalarına özel önlem

2016 yılında boğulma vakalarında artış görülmesi üzerine Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı aldığı tedbirleri arttırdı.

Son yıllarda artışa geçen boğulma vakalarına özel önlem

2016 yılında boğulma vakalarında artış görülmesi üzerine Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı aldığı tedbirleri arttırdı.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 12:20
Son yıllarda artışa geçen boğulma vakalarına özel önlem

Samsun Haber - 2016 yılında Samsun’da rastlanan boğulma vakalarında diğer yıllara göre artış görülmesi üzerine Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı Samsun sahillerinde aldığı tedbirleri arttırdı. Samsun İtfaiye Daire Başkanlığından edinilen bilgilere göre, yaz dönemi boyunca Samsun’da sahillerinde denize girilmesi uygun görülen alanlarda toplam 60 cankurtaran görev yapacak.

Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından cankurtaran olarak belirlenen 60 personelin, 30 tanesi Atakum sahil şeridinde, 7 tanesi 19 Mayıs sahil şeridinde, 5 tanesi Alaçam sahil şeridinde, 5 tanesi Çarşamba sahil şeridinde, 5 tanesi Terme sahil şeridinde, 4 tanesi Costal sahil şeridinde ve 4 tanesi Yakakent sahil şeridinde boğulma vakalarını önlemek için görev yapacak.

“Vatandaşlarımız Bilinçli Davranması da Önemli”

Konu hakkında açıklama yapan Samsun İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, “Boğulma vakalarına anında müdahele edebilmek için kritik noktalarda profesyonel cankurtaranlar görevlendirdik. Tabi en önemlisi vatandaşların bilinçlendirilmesidir. Vatandaşlarımız denize girilmesi uygun olarak belirlenen noktalarda yüzmeleri kendi hayatları için çok önemli. Eğlencemiz kabusa dönmesin. Elimizden geldiğince çevremizdeki insanları bu noktada uyararak bilinçlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Samsun’da uzun bir sahil şeridi bulunduğu vurgulayan Zengin, “cankurtaranlarımızın görev dağılımını vatandaşlarımızın yoğun olarak denize girmeyi tercih ettiği alanlara göre yaptık. Burada tabiki Atakum sahili ön plana çıkıyor. Atakum sahilinde de görev yapacak personelimizin kendi aralarında sorumluluk alanları belirlendi” diye konuştu. Zengin, bunların yanı sıra sahillerdeki duba şeritlerini ve cankurtaranların kullanacağı jetski ve Zodyak bot sayılarını arttırdıklarını belirtti.

Ayrıca Zengin, vatandaşların baraj gölü sulama kanalı gibi yüzülmesi yasak olan alanlarda yüzmemelerini ve sahillerde ise yetkililerin denize girilmesi uygun olarak belirlediği yerlerde denize girmeye dikkat etmelerini rica etti.

(2010 ile 2016 yılları arasında Samsun’da rastlanan Boğulma Vakaları)

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.