banner388

Sınav soruları yine mi çalındı?

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullar düzeyinde 20 soruluk test sınavı yapıldı. Öğrencilerin karnelerine de etki edecek önemli sınavın sorularının çalındığı iddia edildi. 

Sınav soruları yine mi çalındı?

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullar düzeyinde 20 soruluk test sınavı yapıldı. Öğrencilerin karnelerine de etki edecek önemli sınavın sorularının çalındığı iddia edildi. 

02 Kasım 2019 Cumartesi 20:39
Sınav soruları yine mi çalındı?

SORULAR ÖĞRENCİLERİN ELİNDE 

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınav sorularının çalındığı yolundaki iddialar, Samsun’da özel bir etüt eğitim merkezinde bir süre önce sınavda çıkan 20 sorudan birebir 10 tanesinin öğrencilere çözdürüldüğü anlaşılınca ortaya atıldı.

MEM SORUŞTURMA BAŞLATTI MI?

Milli Eğitimin yaptığı sınavın ardından, etütteki bazı öğrencilerin bu soruları çözdüklerini arkadaşlarına anlatmaları üzerine olay Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerine bildirildi. Bunun üzerine bazı okullarda konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. 

“GEREKİRSE SINAVI İPTAL EDERİZ”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Konuyu şimdilik gizli tutun, biz müfettiş göndereceğiz’ diye okulları bilgilendirdiği ‘Gerekirse sınavı iptal ederiz. Siz şimdilik bir şey yapmayın’ dediği öne sürülüyor. 

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2019-11-04 11:05:53

Bu nedir ya yazık günah yavrularimiza emek hırsızları hakka giriyorsunuz o kadar masum yavrunun çalışan çocukların günahı ne haram olsun sizlere yazıklar olsun

Avatar
Fetö artığı müdürler 2019-11-04 00:07:51

Samsunda özellikle eski fetö okullarının çevresindeki devlet okullarının öğretmen ve idarecileri fetö okullarına beleş öğlen yemeğine giderlerdi. Fetö bu devlet okulu müdür ve öğretmenlerini demekki buralarda devşirdi. Son 3-10 yıl eskiye giderek buralarda öğretmenlik ve idarecilik yapmış kadroları emekliye sevk etmek zorunludur.

Avatar
Mehmet 2019-11-04 11:11:32

Hangi matbaada bu sorular bayılıyorsa orayi sorgulayın.Yok öyle milletin çocukları çalışacak birileri çalacak.Yeter.

Avatar
Kadir 2019-11-04 14:18:50

Hiç bir şey olmaz. İlçe meb ne yapacak. Herkesin her mevkide çevresi şeklinde duruyor. Zincir kopmaz yani. Soruları hazırlayan komisyondaki öğretmeni değiştirebilirler. Öğretmenda ne olacak.

Avatar
Mehmet 2019-11-05 10:25:05

Hani herne isim altında olursa olsun dersane ve etüt merkezleri cumhurbaşkanının emriyle kapatılmıştı ama hâlâ faliyetlerine devam ediyorlar ve bunada valilikler,kaymakamliklar ve milli eğitim müdürlükleri nasıl göz yumuyor anlamıyorum demekki cumhurbaşkanına söylerse söylesin bürokrasi bildiğini okuyor.

Avatar
Gülşah 2019-11-07 15:44:58

Sınavına güzelce hazırlanıp hakkıyla iyi puan alan evlatlarımıza yazık değil mi?

Avatar
toruncuk 2019-11-17 14:34:38

sınav il genelinde iptal edilmelidir. Bakanlığın yaptığı bu ortak sınavda sorular iddia edildiği gibi sızdırıldı ise, olay vahimdir. suçlular bulunup derhal cezalandırılmalıdır. makam ve yetkileri ne olursa olsun...