banner388

Şikayetlere Başkan Yılmaz hak verdi

Cami tuvaletlerinden alınan ücretler hakkında cami cemaatlerinin şikayetlerine hak veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz, “Bu konuda inisiyatif almamız gerekiyor, bu konuyla ilgileneceğim” dedi.

Şikayetlere Başkan Yılmaz hak verdi

Cami tuvaletlerinden alınan ücretler hakkında cami cemaatlerinin şikayetlerine hak veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz, “Bu konuda inisiyatif almamız gerekiyor, bu konuyla ilgileneceğim” dedi.

08 Haziran 2017 Perşembe 18:47
Şikayetlere Başkan Yılmaz hak verdi

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 14 Ekim 2016 tarihindeki oturumunda Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan camilerin tuvaletlerinin temizliğini ve bakımını Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenileceğine ve cami tuvaletlerinin ticari amaçla kullanılmayacağına dair bir karar aldı. Alınan bu karara rağmen Samsun’un merkezinde bulunan Site Camii, Büyük Camii ve Yeni Karakol Camii gibi en fazla cemaate sahip olan camilerin tuvaletlerinde ücret alınmaya devam ediliyor.

Bu konu hakkında cami cemaatlerinde gelen şikayet sonrası Samsunhaber.com muhabiri Ekrem Bircan 2 Haziran 2017 tarihinde bir haber yaparak durumu gündeme getirdi.

“İnisiyatif Alacağız”

Samsunhaber.com’un konu hakkında haber yapmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunhaber.com’a açıklamalarda bulundu. Samsunhaber.com’a konuyu haberleştirdikleri için teşekkür eden Yılmaz, “Tuvaletleri, Cami dernekleri işletmek istiyor, onu önemli bir gelir kaynağı görüyorlar herhalde. Bizim bu konuda belki de bir inisiyatif kullanmamız gerekiyor. Derneğin elinden o tuvaleti almamız veya ‘sen buradan para alamazsın’ dememiz gerekiyor” dedi.

Konunun kendisine yaşlı bir amca tarafından da çok samimi bir şekilde anlatıldığını söyleyen Yılmaz, “Parası hiç önemli değil tuvalete girip çıktığında bozuk paran olmadığında da mahcup oluyorsun. Hepimize oluyor bu. Artık demir para taşımıyoruz ki… Bu konuyu bize çok samimi şekilde bir yaşlı amca söyledi.  O amcamıza çok hak veriyorum. Bazen bazı vatandaşlarımız daha sık kullanmak durumunda kalıyor. Bunları düşünmeliyiz” diye konuşarak konuyla ilgileneceğini söyledi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 09.06.2017 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emsalettin 2017-06-08 19:07:29

Sayın başkan sende para bol. Sen bozuk tasimayabilirsin vatandaşta kağıt para taşıyamıyor. Enflasyon hayat pahalılığı ve zamlardan belimiz büküldü.

Avatar
sadık elbiç 2017-06-09 01:18:47

parkomatmara çözüm lütfen

Avatar
Ssz55 2017-06-09 22:35:19

Ayda 1000 TL yi cami cemati toplar her hafta para toplanıyor ayda bir defa cami için toplansin