banner388

“Âşık” destek bekliyor

İlk çektiği film olan ve Aşık Veysel’in hayat hikayesini anlattığı “Âşık” filminin Samsun’da yapılacak gösterimi için konuşan Samsunlu yönetmen ve senarist Bilal Babaoğlu, Samsunlulardan “Âşık” filmine destek bekliyor.

“Âşık” destek bekliyor

İlk çektiği film olan ve Aşık Veysel’in hayat hikayesini anlattığı “Âşık” filminin Samsun’da yapılacak gösterimi için konuşan Samsunlu yönetmen ve senarist Bilal Babaoğlu, Samsunlulardan “Âşık” filmine destek bekliyor.

01 Şubat 2018 Perşembe 11:49
“Âşık” destek bekliyor

Samsun haber - Samsunlu yönetmen ve senarist Bilal Babaoğlu, çektiği ilk film olan ve Aşık Veysel’in hayat hikayesini anlattığı “Âşık” filmi ile ilgili olarak Samsunhaber.com’a konuştu: “Samsun’un bazı ilçelerinde gösterimi oldu. Belediyeler duysun ve insanlar talep etsin istiyoruz.” 


2016 yılının sonlarında vizyona giren “Âşık” filminin, yaşanan olaylar nedeniyle gişe yapamadığını belirten Babaoğlu, “Filmimizin vizyona girdiği hafta yani 2016’nın sonu 2017’nin başı yılbaşı nedeniyle birçok film gibi çok iyi iş yapmadı. Yılbaşı akşamı yaşanan Reina Saldırısı nedeniyle gişedeki pek çok film iş yapamadı. Vizyondan kalktıktan sonra da bir daha giremiyorsun. Dolayısıyla da izleyiciye ulaşılamadı.” diye konuştu.


“Sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorlar”


Bir filmi vizyona sokabilmenin ekonomik bir güç istediğine değinen Babaoğlu, “En bilindik bir filmin reklam gideri ve vizyon bedeli yaklaşık 500 ila 1 milyon TL kadardır. Biz o bedellere zaten film çekiyoruz. Belediyeler ve STK’lara gidip, filmimizden bahsettik. Filmimizi sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorlar. Geçen seneden beri birçok kişiyle görüştük. Filmimize destek olacaklarını söylediler.” dedi.


“İnsanlar talep etsin istiyoruz”


Samsun’da da gösteriminin yapılacağını açıklayan Babaoğlu, “21 Mart Âşık Veysel’in ölüm yıl dönümüdür. Birçok yerde gösteriliyor ve burada da olacak. Samsun’un bazı ilçelerinde gösterimi oldu. Belediyeler duysun ve insanlar talep etsin istiyoruz. Genel olarak halkın ilgi ve sevgisi çok fazla. Yeter ki biz onu ulaştırabilelim. Mesela Amasya’nın ilçesi Gümüşhacıköy’de gerçekten inanamayacağım kadar kalabalıktı salon. Gün boyu yağan yağmura ve soğuğa rağmen ilgi çok fazlaydı. Çok sevindim çünkü proje amacına ulaştı. Yeni işlerimiz için bizi motive etti. İzlenmiyor mu diye moralimiz bozuktu, ama durum böyle değilmiş. Yeter ki siz ulaştırmak isteyin.” şeklinde konuştu.
Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 02.02.2018 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emin yılmaz 2018-02-01 13:49:59

samsunumuzu dunyanın tanımaszı için çok güzewl oler ALLAH YARDIM ETSİN