banner388

Şehit Evinde Buruk Bir Bayram Yaşanıyor

Samsunhaber.com ekibi olarak, 26 gün önce Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Samsunlu 26 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Bayram’ın ailesine bayram ziyaretinde bulunduk.

Şehit Evinde Buruk Bir Bayram Yaşanıyor

Samsunhaber.com ekibi olarak, 26 gün önce Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Samsunlu 26 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Bayram’ın ailesine bayram ziyaretinde bulunduk.

25 Haziran 2017 Pazar 19:10

Samsun Haber - Şehadetinden 26 gün geçtikten sonra 26 yaşındaki Samsunlu şehidimizin Gökhan Bayram’ın annesi Selma Seçkin, yaşadığı evlat acısını büyük bir metanetle ve gururla içine gömerek Samsunhaber.com ekibini Samsun’un İlkadım ilçesindeki Selahiye Mahallesinde bulunan evinde ağırladı.

“Ben Tek Kurşunla Şehit Olacağım”

Yaşadığı hüznü içinde yaşadığını ve evladının kahramanlığını gururla anlatırken tek tesellisinin oğlunun geride bıraktığı hatıraları olduğunu, şehit annesi olmanın ne kadar gurur verici bir nimet olduğunu belirten Selma Seçkin, “Benim oğlum bayrağı için, vatanı için canından geçti. Mert, yiğit ve aslan gibi bir çocuktu. Bir gün bende onun yanına gideceğim ve onunla her zaman gurur duyacağım. Yaşadığımız mahallede her kez onu çok severdi. O, başka bir insandı. Şehit olacağı sanki ona önceden bildirilmiş gibi ‘Ben Tek Kurşunla Şehit Olacağım’ dedi. Dediği gibi de oldu. Benim Yavrum şimdi arzusunu çektiği peygamberinin yanında. Allah’ın herkese nasip etmediği Şehadete kavuştu. O sevgilisine gitti, bende ona bir gün gideceğim ” diye konuştu.

“O Başka Bir İnsandı”

Şehit Gökhan Bayram’ın anneannesi Havva Seçkin, yaşadıkları buruk bayramı hafifleten tek sebebin torununun istediği mertebeye kavuşmuş olduğunu söyleyerek, “Benim torunum her şeyimizdi. O hak ettiği rütbeye bir aslan gibi kavuştu. Bizim üzüntümüz olan onun bayramı oldu. Onu burada yaşatacağız. Mahallemizde de Samsun’da da kimse onu unutmayacak” ifadelerini kullandı.  

“2 Gün Önce Şehit Olacağını Söylemişti”

Şehadete eren Gökhan Bayram şehit olmadan önce okuduğu "Çağır Ya Sultanım" isimli ilahiyi arkadaşları telefonla kaydetti. Şehit Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın teyzesi Ayten Başar, son operasyona çıkmadan evi arayarak ilahi söylediğini belirtti. Şehit Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın söylediği ilahinin sözleri şöyle:

"Bir el tuttum yoluna durdum tadın alamadım. Ömrümce yıktılar beni sana varamadım. Çağır Ya Sultanım beni, sana geleyim. Ne derdim varsa içimde sana dökeyim."

Teyzesi Ayten Başar, "Göreve çıkmadan 2 gün önce evi arayarak ilahi söyleyip, şehitlik mertebesini ne kadar çok istediğini anlatmıştı. Göreve çıkacağı zaman da hepimizi arayarak helallik istedi. Her zaman bize şehit olacağını söylüyordu. Her seferinde helallik istiyordu. Tek isteği şehit olmaktı. Duası da kabul oldu" dedi.

“O Aslan gibi Savaşarak Şehadete kavuştu”

Gökhan Bayramın ilk şehadet haberini aldıklarında üzüntüsünden dayanamayacak hale gelen dayı Barış Seçkin, “Benim yeğenim görevini hakkıyla yapıyordu. Mesleğini ve vatanını çok seviyordu. Hep vatanı için şehit olmayı arzu ediyordu. Diyarbakır’da girdikleri çatışmada başka arkadaşları ölmesin diye kendini feda etti. Hep şehit olmak istiyor ve onu da sanki biliyordu. Ama biz anlayamadık. Onu şimdi daha iyi anlıyoruz” diyerek gururlarını anlattı.

Haber: Ekrem BİRCAN, Yasir BABA

Kamera: Kamil Çağatay BALCI

Ulaşım: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 26.06.2017 20:35
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberşehitSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.