banner388

Savaş Gömeç: Erken Seçim Doğru Karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak belirlemesinin ardından Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Savaş Gömeç: Erken Seçim Doğru Karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak belirlemesinin ardından Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, konu ile ilgili açıklama yaptı.

19 Nisan 2018 Perşembe 14:41
Savaş Gömeç: Erken Seçim Doğru Karar

Samsun haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak belirlemesinin ardından Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, seçim tarihinin erkene alınması ve ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Doğru olduğunu düşünüyoruz”

Erken seçim tarihinin doğru olduğunu söyleyen Başkan Gömeç, “Biz erken seçim açıklamasının zamanını bir anda duyduk ama bunun çok doğru olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin etrafında Irak’ta, Suriye’de gerçekleşen gün aşırı değişen olaylardan dolayı aynı zamanda dış piyasaların içerideki ekonomik tutarlılığı bozma çabalarından ötürü bir an önce seçimin gerçekleşmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Kararlılıkla devam edebilecek bir sürece girmesi gerekiyor”

Türkiye’nin bir an önce karar verip emin adımlarla yoluna devam etmesi gerektiğinden bahseden Gömeç, “Dün itibari ile benim görüştüğüm birçok insanda şok etkisi yaratmış. Herkes erken seçim tarihine çok şaşırdı. Ama çok erken gibi görsek de bir an önce Türkiye’nin bu konuda kararlarını verip yoluna kararlılıkla devam edebilecek bir sürece girmesi gerekiyor. Çünkü ekonomik açıdan, dışarıdan ülkemizi yıpratma çabaları uzun süredir devam ediyor. Ve 7-8 aydır ciddi şekilde bunun sonuçlarına katlanıyoruz. Dolar ve Euro’daki hareketlilik ve farklılıkları görüyoruz. Dış güçlü kaynakların bu şekildeki çabaları her gün Türk insanının huzurundan ve cebinden çalmaya devam ediyor. Buna bir an önce cevap verebilmek için de seçimin doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Ümidimiz ve umudumuz var”

Seçimin normal tarihinden erkene alınmasının ülkedeki karışıklığı önleyeceğini söyleyen Gömeç,  “Seçim sonrası ortalığın düzeleceği konusunda umutluyum. Ümidimiz ve umudumuz var. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda çok daha rahat kararlar alabilecek. Bunun önü açılmış olacak. Dış ülkelerin bakış açısı da Türkiye’nin sonuçlarının olumlu olması itibariyle kararını vermiştir diyecek. Türkiye’nin gündemini değiştiremeyeceklerini anlayıp bizim şartlarımıza ayak uydurmaya çalışacaklar. Ve bu da bize olumlu yansıyacaktır. Normal seçim tarihini bekleseydik bu süreç içerisinde ülke ve ekonomi olarak çok yıpranabilirdik. Normal tarihlerine kadar beklemek zorunda kalsaydık, bir karışıklık söz konusu olacaktı ve ciddi derecede yıpranacağımızı düşünüyordum. Bu karışıklığı önlemek için erken seçim tarihi çok iyi oldu” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 19.04.2018 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2018-04-19 22:57:05

Sn.Savaş Gömeç; Türkiye yi bugüne kadar muhalefet partileri mi yönetiyor su?Siz yoksa Mevcut 15 yıllık AKP iktidarının olmadığını ve gitmedi gerektiğini mi savunuyorsunuz?Erken seçimle Suriye,Irak ve Dış güçlerin be alakası var? AKP nin su an mecliste çoğunluğu yok mu?
Yarin yapilacak olan bir Erken secimde AKP nin İktidar olacağını nereden biliyorsunuz? Ülkenin Ekonomisi bitmiş,Tüm Dış Ülkeler ile sorunlu olmuş bir Ülkenin Tek seçeneği AKP den kurtulmaktır.

Avatar
Sasa 2018-04-20 07:10:37

Korku başka birşey cumhurbaskaniniz kadından korktu gerçek bu

Avatar
ahmet 2018-04-20 09:29:26

Erken secime katılmamak olur mu hiç seçimden sonra her şey güllük gülistanlık olaçak inşahlah Reis tek başına geleçek ve memleket ucaçak.