banner388

Santral yasalara uymuyor!

Çarşamba’da yapımı devam eden biyokütle santrale karşı çevrecilerin ve çiftçilerin tepkisi sürerken firmanın yasalara uymadığı öne sürülüyor

Santral yasalara uymuyor!

Çarşamba’da yapımı devam eden biyokütle santrale karşı çevrecilerin ve çiftçilerin tepkisi sürerken firmanın yasalara uymadığı öne sürülüyor

13 Mart 2020 Cuma 17:52
Santral yasalara uymuyor!

Yörede yaşayan çiftçiler olarak santrale karşı 3 ayrı dava açtıklarını belirten Çarşamba Çevre ve Çiftçi Derneği Sözcüsü Murat Şenel, konuyla ilgili samsunhaber.com’un sorularını yanıtladı.  

YÜRÜTME DURDU, İNŞAATA DEVAM! 

Şenel, ilk davanın Toprak Koruma Kurulu kararına karşı açıldığını hatırlatarak “Birinci sınıf tarım alanında kanunsuz şekilde yapımı tamamlanan depolama yerinin tarım dışı faaliyete açılması kararıyla ilgili mahkeme “yürütmeyi durdurma kararı” verdi. Yapılan itirazın da ret edilmesiyle bu karar kesinleşti. Ancak bu karara rağmen inşaata devam edilmesiaçıkça hukuksuzluktur” dedi. 

ÇİFTÇİLERİN HEPSİ SANTRALE KARŞI  

Santralin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına yapılan itirazın duruşmasının da 9 Mart Pazartesi günü yapıldığı kaydeden Şenel, duruşmada söz alan yörede hayvancılık yapan çiftçilerden Seyfettin Yavan’ın ifadesindeki önemli ayrıntılara dikkat çekti. 

BİLİRKİŞİ RAPORU YETERSİZ KALDI

Şenel, proje tanıtım dosyasında yer alan eksikliklere ve yanlı hazırlandığını düşündükleri Bilirkişi raporuna itirazlarını yinelediklerini belirterek, söz konusu bilirkişi raporunun mahkemeye sordukları soruların hiç birine cevap vermediğini söyledi.

“DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bilirkişi raporunun bilimsel hiçbir makale, araştırmaya dayanmadığını öne süren Şenel, “Firmanın proje tanıtım dosyasının kopyala yapıştır şeklinde olduğu, bilimsel ve hukuki hiçbir hükmünün bulunmadığı belli. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu. 

“VATANDAŞ BİNA BİLE YAPAMIYOR”

BES’e karşı açılan üçüncü davanın ise büyük bir hukuksuzluğa konu olduğunu iddia eden Şenel depo ruhsatı ile santral binası yapıldığını, Büyük Ova kapsamına alınmış Çarşamba ovasında vatandaşın 75 m2 den daha büyük bina yapamazken şirketin ruhsatsız bir şekilde santral inşaatı yapmasına bir anlam veremediklerini  ifade etti.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakki sahan 2020-03-13 19:02:32

la gardasim uyumayinnnn bu biyokutle santralinin corana virusunuden farki yok oldurucudur..

Avatar
Feti 2020-03-13 22:59:11

Ikdidar deģişince herşeyin onda bir fiyatina peşkeş çekildiģini göreceksiniz. Özelleştirme ile nasil vurgun yedi memleket. Ovalar daģlar yaylalar bitti. Memleket bina yapimi ile kandirilip herşey elinden alindi. Cahil cuhelalarla yaşiyacaģiz çünķü okumuşkar göç etti...

Avatar
adile naz 2020-03-13 18:55:47

amac yandaslara para yaptirmak CARSAMBA SAMSUN kimin umurunda..pasli demir curumeye basladi...

Avatar
Murat 2020-03-14 11:06:10

Akp uydurur yasaya yererki para gelsin yandaşa. Bu ovaya bu zehiri inşa etmek rezillik deģilse hainlik deģilmi.

Avatar
Atakan inandim 2020-03-13 20:58:37

Samsunu bitirmeye calisanlar bu zehir soluyacak santrala izin verenler bir sonraki secimlerde gonderilecekler Samsunu yine Samsunlular koruyacakdir disardan getirilen ozel yikicilar degil..

Avatar
ahmet 2020-03-15 08:14:42

samsun toprağının ekmeğini yiyip bu şehre ihanet edenin Allah belasını versin.!!

Avatar
Atakumlu 2020-03-15 09:45:40

Şimdi AKP millet vekilleri nerede seçim zamanı halkın yanındayız diyen vekiller düşünmek lazım çok şey var yazılacak kalsın şimdi Çarşambalılar düşünsün

Avatar
Turan 2020-03-16 08:44:08

Ülkede yeraltı yerüstü ne kadar değer varsa hepsi yok ediliyor gelecekte açlıktan kırılacağız.