banner388

Samsun’un tescilli yiyeceği bakın ne oldu

Samsun’daki ucuz simit satışlarıyla ve tescilli ürün seçilmesiyle ilgili Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun simidini tescillenmiş ürün kategorisine koydular” dedi.

Samsun’un tescilli yiyeceği bakın ne oldu

Samsun’daki ucuz simit satışlarıyla ve tescilli ürün seçilmesiyle ilgili Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun simidini tescillenmiş ürün kategorisine koydular” dedi.

08 Haziran 2018 Cuma 11:28
Samsun’un tescilli yiyeceği bakın ne oldu

Samsun haber - Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, şehrimizde satılan ucuz simitlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yiğit, “Simit üreticisinin denetiminin yetkisi tamamen Tarım İl Müdürlükleri ve bağlı bulundukları belediyelere bağlıdır. Esnafların birbirlerine olan hırsından kaynaklanan bazı bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Seçim nedeni ile maalesef bir denetimsizlik var. Kurumlardan kontrol amaçlı denetim yapma etkilerine acizler” diye konuştu.

Simidin gramajında eksiklik olmuyor”

Simidin gramajının düşürülmediğini söyleyen Başkan Yiğit, “Ticaret Odası’nın simitle ilgili tescilli ürün niteliğinde bir takım çalışmalar yapıldı. Normalde 1 tane simidin 1TL’ye satılması gerekirken çoğu yerde daha düşük fiyata satılıyor. Simidin olması gerektiğinden daha düşük fiyata satılması imalatında bir takım sıkıntılar yaratabiliyor. Bu yüzden biz de sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle simitçiler İlkadım ilçesinde satış yapıyorlar. Simit satan kişilerin kılık kıyafeti, saçı, sakalı düzgün olmalıdır. Dışarda simit satışı yapan kişileri görüyoruz ve hepsine de düzgün demek doğru olmaz. Bu nedenle vatandaşlar da simit üretim yerini görmeyi istiyorlar. Direkt üretip halka arz eden yerlerimiz de var. Simidin gramajında eksiklik olmuyor. Kullanılan susamından üretimini yapan insan sayısına kadar hiçbir şey değişmiyor” şeklinde konuştu.

“Bir de bunu tescillenmiş ürün kategorisine koyuyorlar”

Yiğit, “Sağlık, hijyen ve görsellik açısından Samsun’a yakışan bir görüntü değil. Ürünlerden zehirlenme ya da çok büyük bir hastalık olmaz ama insanlar simit alırken bile karşıdaki kişinin görünüşüne de dikkat eder. Simit satıcısının eli yüzü temiz, ve düzgün giyinen biri olması simit alan kişiyi de psikolojik olarak etkiler. Sakal traşı bile dışardan bakınca hoş durmaz. Yaklaşık 7-8 ay önce Samsun simidini tescillenmiş ürün kategorisine koydular. Hoş olmayan fiyat politikası ve görüntüler var ve bu tescilli bir ürün oldu. Bir şeyler üzerinde çok durulmadan yapılıyor. Özellikle 3 tanesi 1 TL adı altında satılan simitler insanların kafasında orijinal mi sorusunu getiriyor. İnsanlarda temkinli davranmaya çalışıyor. Görsellik ve çevre anlamında tüm olumsuzlukların düzelmesi için mücadele ediyoruz. Ama ne yazık ki bu konuda İlkadım Belediye Zabıta Müdürlüğümüz yetersiz kalıyor” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 09.06.2018 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2018-06-08 15:50:14

Samsunda simit de..ulaşım da pahalı...1 tl fazla..50 krş olmalı...ulaşımda diğer birçok ile nazaran çok pahalı...indirim yapılmalı...

Avatar
Kürşat 2018-06-08 16:47:53

Her yerde 1 tl diğer illerdede 1 tl adam gibi olsun 1 tl olsun küçüğü 50 kuruş büyüğü 1 tl olsun

Avatar
Büşra 2018-06-08 17:27:49

Antalyadayim şuan ben burayı gördükten sonra Samsun'a sukrettim . Ulaşım en gelişmiş sehir. Tamam biraz pahalı ancak yine de değer . Tabi indirim olursa daha iyi olur Antalya'da hat yok dolmuş yok bı otobüs var o da Allah kerim yani

Avatar
Ömer 2018-06-08 18:00:32

Samsun simiti ile özdeşleşmiştir,hiçbir simit Samsun simidini tutmaz

Avatar
Ismail 2018-06-08 20:44:39

Adamlar paristen geliyo. Bu simidi yemeye

Avatar
Bir garip 2018-06-09 00:47:40

Bu şehri hazır tüketim şehri yaptılar.Bir Dikili çivi si olmayanlar şimdi millet vekili adayı.Simdi soruyorum koskoca büyükşehir denilen bu şehri asgari ücret e talim ettiren ve 3 ve 4 fabrika ya mahkum eden zihniyet lere yazık olsun.iş iş iş.....

Avatar
Ilyas 2018-06-09 01:53:03

Ben de ogrenciligimi yeni bitirdim, şehir çok pahalı. Istanbul'da öğrenci 1.25 Tl akbil kullanıyor, Samsun'da da araçtan araca değişiyor. Tramvay ucuz, ama nefes nefese gitmek de olmaz. Gelelim simide... simit Samsun demek- Samsun da simit demektir. Evet simidi ucuz, fakat şahsen alıp da yemem. Çünkü daha lezzetli yiyecekler var, lakin 1 tl ye bulunmaz

Avatar
Mehmet 2018-06-09 08:01:02

Önce kendi resmindeki kıyafete baksın, sonra simitçi kıyafetleri için konuşsun