banner388

Samsun’un Kadın Dövme Ustası

Samsun'da Gülşah Sandıkçı adlı kadın , 11 yıl önce ikiz bebek dünyaya getirdikten sonra çocukluk hevesi olan çizim işini geliştirerek dövme ustası oldu.

Samsun’un Kadın Dövme Ustası

Samsun'da Gülşah Sandıkçı adlı kadın , 11 yıl önce ikiz bebek dünyaya getirdikten sonra çocukluk hevesi olan çizim işini geliştirerek dövme ustası oldu.

02 Temmuz 2017 Pazar 15:02
Samsun’un Kadın Dövme Ustası

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesi Süleymaniye Caddesinde dövmecilik yapan 36 yaşındaki Gülşah Sandıkçı, 11 yıl önce ikiz bebek dünyaya getirdi. Ardından çocukluk hevesi olan çizim işini geliştirerek dövme ustası oldu. Samsun’da sertifikalı bayan dövme ustası olarak bilinen ve dövme merakı olan vatandaşların güvenini kazanan Gülşah Sandıkçı, mesleğini severek icra ettiğini belirterek dövmeciliğin temiz ve hijyenik ortamlarda yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Dövme Sanatında 7. Yılını Doldurdu

Dövme ustası Gülşah Sandıkçı, önceki yıllarda kırtasiye ve ofis malzemeleri ticareti yaptığını, çocuklarına hamile kaldığında işi bıraktığını ancak bu süre içerisinde kendisinin çocukluktan beri elinin yatkın olduğu çizim işlerine yeniden sarılarak dövme yapmaya başladığını dile getirdi. Gülşah Sandıkçı, “Çocukluğumdan beri resim dalında çizimlerim iyiydi. Sonra dövme sanatının içine girdim. Bir yıl boyunca işin ustalarından çeşitli eğitimler alarak dövme yapmaya başladım. Zaman öyle çabuk ilerledi ki yedi yılımı mesleğimde doldurdum” dedi.

“Şaşıran İnsanlar Var”

İnsanların kendisini gördüğü zaman çok şaşırdığını söyleyen Gülşah Sandıkçı, “İnsanlara bir kadının dövme yapması değişik geliyor. Ben işimi severek yapıyorum. Çizim yaparken haz duyuyorum, benim açımdan bu sanatta bir erkek neyse bayanda aynı olmalıdır” diye konuştu.

“Bu Sanatı Bilen Kişilere Hijyenik Ortamda Yaptırın”

Dövmede hijyen ortamının çok önemli olduğunu belirten Sandıkçı, dövme sanatı haricinde piercing, kaş ve dudak uygulamaları da yaptığını söyleyerek, “insanların çok dikkatli olması gerekiyor. Herkes vücutlarına dövme sanatı uygulaması yapmamalı. Kullandığımız malzemelerin kişiye özel açılmış olması gerekli. Kendi isteğiyle gelen 18 yaşın altında olan gençlere kesinlikle hiçbir uygulama yapmıyorum. 18 yaşın altında olan dövme sanatına meraklı geçlere anne ve baba isteğiyle yapıyoruz” diye bilgilendirdi.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 02.07.2017 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz kucuk 2019-04-10 15:37:13

Dövme yaptırmak istiyorum iletişim no istiyorum