banner388

Samsun’un göbeğinde insanlık dramı

Samsun’a gelen 2 Afganlı aile, kalacak yerleri olmadığı için geceyi Samsun Cumhuriyet Meydanındaki Onur Anıtının orada geçirmeye kalktı.

Samsun’un göbeğinde insanlık dramı

Samsun’a gelen 2 Afganlı aile, kalacak yerleri olmadığı için geceyi Samsun Cumhuriyet Meydanındaki Onur Anıtının orada geçirmeye kalktı.

05 Ocak 2018 Cuma 10:17

Samsun haber – Samsun’a gelen ve kalacak yerleri olmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Meydanındaki Onur Anıtının yakınlarında geceyi geçirmeye kalkan 2 Afganlı ailenin yardımına Uhde Derneği Başkanı Hüseyin Kılınç yetişti. Son dönemlerde Samsun’da yoğun mülteci akını olduğunu söyleyen Kılınç, “Dün gelen iki Afganlı aile kalacak yerleri olmadığı için parkta yatacaklarını söylüyor. İran’dan gelmişler ve 2 gündür doğru düzgün bir şey yememişler. İçlerinde 10 aylık bir bebek var. Samsun’da son iki buçuk ayda 900’e yakın aile geldi” diye konuştu.

“İçlerinde 10 aylık bir bebek var”

Gelen mültecilerin dil ve yöre bilmedikleri için zorlandıklarını söyleyen Kılınç, “Bize yine haber geldi. Dün gelen iki Afganlı aile kalacak yerleri olmadığı için parkta yatacaklarını söylüyor. İran’dan gelmişler ve 2 gündür doğru düzgün bir şey yememişler. İçlerinde 10 aylık bir bebek var. Son iki buçuk ayda Samsun’a çok yoğun bir mülteci akını var. İkinci dünya savaşından bu yana en çok kitlesel göçlerin yaşandığı özellikle kış koşullarının yaşandığı bu zamanda park yerlerini sürekli denetliyoruz. Çünkü sürekli geliyor insanlar. Dilini, yöresini bilmedikleri bu diyarda ne yapacaklarını bilmediklerinden hep burada kalıyorlar. Ve biz hiç kimsenin mağdur olmaması adına çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu.

“Son iki buçuk ayda 900’e yakın aile geldi”

Samsun kamu yönetiminin desteğini istediğini dile getiren Kılınç, “ Artık Samsun kamu yönetiminin bir alarm halinde olması gereken hatta belki abartı gelecek ancak mülteciler kriz masası oluşturmayı gerektiği kadar önemli bir olay ile yüz yüzeyiz. Samsun’da son iki buçuk ayda 900’e yakın aile geldi. Bu iş bürokratik ve politik bir iş değil. Sivil halk her şeyini verdi. Samsun kamu yönetimi bu yüke birlikte ortak olalım. Samsun’a giriş yapıp evraklarının Mart 2019 tarihine atılan insanlar görüyorum . Bu insanlar o tarihe kadar ne yapacak” dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI, Dilek ALABULUT

Son Güncelleme: 06.01.2018 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sasa 2018-01-05 14:50:22

Napalim kardeşim yahu sokakta kalan Türklerde var haberi bu bunları memlekete sokan saraya alsin

Avatar
ERHAN 2018-01-07 01:47:26

Kardeşim bu kadar yabancıya bakmak kolaymı ya?Ev ver iş ver maaş ver tabi türkiyeye gelirler samsuna gelirler nasılsa yardımlar şakır şakır akar.Sokaklarda okadar türk vatandaşımız varki yağmur çamur soğuk kar dışarda kalıyorlar.Onlara bu yapılanın zerresini yapmıyorlar.Nasılsa parkta yatarsak yardım yapılır düşüncesiyle parkta kalcaz diye milleti kerizliyorlar.Planladıklarıda oldu zaten hemen el atmışlar.Bebek hariç gerisine yardım etmeyin...

Avatar
Davut 2018-02-22 14:16:54

Mültecilerin eli ayağı olan bu engelli abimiz hüseyin kılınc gecirmisolduğu kalp krizi sonucu hayatını kaybetti mültecilerin ve sevenlerinin başı sağolsun

Avatar
Davut demirtaş 2018-02-22 14:17:27

Mültecilerin eli ayağı olan bu engelli abimiz hüseyin kılınc gecirmisolduğu kalp krizi sonucu hayatını kaybetti mültecilerin ve sevenlerinin başı sağolsun