banner388

Samsunlulardan Pazar tatiline tepki!

Samsun’da Kuaförler Odasının aldığı kararla pazar günleri Bayan kuaförleri tatil yapmaya başladı. Ancak Samsunlu kuaförlerin bu karara tepkisi büyümeye devam ediyor. Hatta bu karara uymayan kuaförler de var.

Samsunlulardan Pazar tatiline tepki!

Samsun’da Kuaförler Odasının aldığı kararla pazar günleri Bayan kuaförleri tatil yapmaya başladı. Ancak Samsunlu kuaförlerin bu karara tepkisi büyümeye devam ediyor. Hatta bu karara uymayan kuaförler de var.

04 Kasım 2017 Cumartesi 18:14

Samsun Haber – Samsun’da bayan kuaförlüğü yapan esnaflar Kuaförler Odası’nın aldığı karardan vazgeçmesini istiyor. Sadece tepki kuaförlerle sınırlı değil. Samsunlu vatandaşlar bir bayanın her zaman kuaföre ihtiyacı olduğunu, pazar günleri kuaförlerin kapalı olmasının bir dayatma olduğunu söylüyor.

“Bayanların her an bakıma ihtiyacı var”

Samsun’un İlkadım İlçesinde bayan kuaförlüğü yapan Suat Uyar kuaförlerde uygulanan pazar tatilinin çok gereksiz olduğunu söyleyerek “Devlet memuru olarak çalışan bayanlar ver. Bu bayanların haftada iki gün boş zamanları oluyor. Dinlensinler mi, kendilerine bakım yapmak için zaman mı ayırsınlar... Bayanların kendilerine bakım yapma zamanı kalmıyor. Bu uygulamayı çok yanlış görüyorum. Bir bayanın her zaman kuaföre ihtiyacı oluyor. Artık bu kararın kalkma zamanı geldi” diye konuştu.

Pazar günleri bayan kuaförlerine tatil uygulamasının kalkması için imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Yunus Ev, “Paslında Pazar günleri biz kuaförlerin en yoğun olduğu gün. Bayanların da kendine bakım yapabileceği ve zaman ayırdıkları tek gün. Yaz dönemlerinde düğün olduğunda mecburen bu yasağı çiğnemek zorunda kalıyoruz. Bir damat düğüne traşsız gidebilir ama bir gelin asla kuaförsüz toplum içine çıkamaz” ifadelerini kullandı.

Samsunlu vatandaşlar bir bayanın her zaman kuaföre ihtiyacı olduğunu, pazar günleri kuaförlerin kapalı olmasının kuaförlere değil kendilerine bir dayatma olduğunu söylüyor.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 04.11.2017 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-04 18:58:32

Kapitalistler işçinin emekçinin üzerinden daha fazla kazanma derdinde. İşçi ve emekçinin insani şartlarda çalışmaya tatil yapmaya hakkı yok bu zihniyete göre.

Avatar
Dilek 2017-11-05 17:41:17

Kesinlikle

Avatar
Vatandaş 2017-11-08 11:41:07

Erkeklerin de kapalı. Kadın bakımlı olacaksa kendi bakımını yapsın pazar günleri bi zahmet. Bir kere de yeniliğe karşı durmayın. Kuaförün de canı var. Ama kadın yağlı müşteri, bi girdi mi az para bırakmıyor ya tabi canları sıkılıyor bu duruma. Pazar günleri sadece kuaförler değil, her taraf kapalı olmalı. Sadece çarşı açık olur, pazarın mantığı bu.