banner388

Samsunlu sıra dışı tır şoförünün hikayesi

Tırı ile yaptığı seyehatleri Youtube’da paylaşarak fenomenleşen Samsunlu genç tır şoförü Nazım Zeki Uysal, hikayesini Samsunhaber.com’a anlattı.

Samsunlu sıra dışı tır şoförünün hikayesi

Tırı ile yaptığı seyehatleri Youtube’da paylaşarak fenomenleşen Samsunlu genç tır şoförü Nazım Zeki Uysal, hikayesini Samsunhaber.com’a anlattı.

18 Temmuz 2017 Salı 16:35

Samsun Haber - İlkadım ilçesinde Derebahçe Mahallesinde yaşayan 27 yaşındaki Nazım Zeki Uysal, 1 buçuk yıldır tır şoförlüğü yapıyor. Tır şoförü denilince insanların zihninde canlanan tır şoförü profilinin dışında bir görüntü çizen Uysal, aynı zamanda bir Youtuber. Tırı ile yaptığı iş seyahatlarını youtube üzerinden yayınlayan Uysal’ın youtube’da 49 bin takipçisi, instagram hesabında ise 20 bin takipçisi bulunuyor.  Sosyal medya ile arası iyi olan sıra dışı tır şofürü Uysal’ın Youtube’da yayınladığı videolar büyük ilgi görüyor. 80 binin üzerinde izlenen videoları bulunuyor.

Hayallerindeki işi yaptığı ve çalışırken çok eğlendiğini söyleyen sosyal medyanın popüler tır şoförü Samsunlu Nazım Zeki Uysal, mesleğine başlama hikayesini, Youtuber olma fikrinin nasıl aklına geldiği ve yol maceralarını Samsunhaber.com ile paylaştı.

"Çocukluk Hayalimdi"

Samsunhaber: Tır şoförü denilince herkesin aklına gelen belirli bir profil var. Siz bu profilin baya dışında bir görüntü çiziyorsunuz? Tır şoförü olmak nereden aklınıza geldi?

Nazım Zeki Uysal:  Tır şoförü deyince millet atletli, Çarşamba ayakkabılı,  elinde tespihli birini bekliyor ama biz de öyle bir şey yok… Ben yaklaşık 12 yıl Antalya’da yaşadım. 1 buçuk yıl önce Samsun’da geri döndüm. Normalde klima işi yapıyordum. Sonra o işi yapmamaya karar verdim. Çünkü tır şoförü olmak istiyordum. Ailemle olur mu olmaz diye konuşurken nasip oldu bir tır aldık ve bir anda çalışmaya başlamış oldum.

Samsunhaber: Pekiyi kaç senedir bu işin hayalini kuruyordun?

Nazım Zeki Uysal: Bu çocukluktan gelme bir hevesti bende. ETS 2 diye bir oyun var. O oyunu oynuyordum. Bir de dayım 35 – 40 senelik tır şoförüydü. Onunla arada yola gidiyordum. Bunlar etken oldu.

Samsunhaber: İşe başlama süreciniz nasıl oldu? Biraz işinden bahseder misin? Bize tır şoförlüğünü anlatır mısınız?

Nazım Zeki Uysal: Benim aslında arabam iki ortak. Dayımın oğluyla birlikte aldık. Dayımın oğlunun kendi şirketi var. Onun mallarının sevkiyatını yapıyoruz. Bir de Samsun’da iş bağladığımız bayiiler var. Onlarla birlikte iş yapıyoruz. Geri kalan boş zamanlarda da piyasada dışardan nakliye çekiyoruz.

Tır şoförlüğünü anlatmak zor… (Gülüyor) İyi yanları da var kötü yanları da var. Kötü yanlarında bahsedeyim biraz. Bir düğününüz var, bir cenazeniz var. Yola gidiyorsunuz. Yetişemiyorsunuz. En zoru bu oluyor. Sevdiklerinizi iyi ve kötü zamanlarında yanlarında olamıyorsunuz. Ayrıca tabi aileden uzaksın, sevdiklerinde uzaksın. Ama bu durumda eskiye göre daha iyi. Eskiler arada anlattıkları şeyler oluyor. Ama şimdi şöyle bir kolaylık var. Herkesin elinde telefon var. 3G ile her yerden bağlantı kurabiliyoruz.  İyi yanları ise… Evli olanlara sorduğun zaman tır şoförlüğünün iyi bir yanı yok ama benim için eğlenceli. Sevdiğim mesleği yapıyorum. Eğlenerek yapıyorum. En kötü anlarımda bile bir eğlence çıkarabiliyorum. Bu soruyu aslında evli olan ve uzun süre bu işi yapmış olan birinin cevaplaması lazım. Şu an için bana eğlenceli ama ilerde evlenir çoluk çocuk sahibi olursam bir düşünürüm o zaman.

Samsunhaber: Diğer tır şoförleriyle ve iş için gittiğiniz yerlerdeki insanlarla muhabbetiniz nasıl? Sizi görünce şaşırıyorlar mı? Youtube’da videolarınız izleyip tanıyan çıkıyor mu?

Nazım Zeki Uysal: Tanıyanlar oluyor. İnsanlar hep orta yaşlı göbekli birini bekliyor tabi. Bir keresinde benim başıma şöyle bir şey geldi. Bir yere mal getirmiştim. Mağaza sahibi benim getirdiğimi bilmiyordu. Bana ‘babanı çağır da; aracı çeksin’ dedi. ‘Abi aracı ben getirdim’ dedim. Şaşırdı tabi. Bu şekilde şaşıran çok oluyor. Ama benim genç tır şoförleri var aslında. Dışarıdan tahmin edildiği gibi değil yani.

"15 Saat Boyunca Konuşmadığı Farkedince..."

Samsunhaber: Birazda youtube videoların hakkında konuşalım. Youtuber olma fikri nasıl aklına geldi?

Nazım Zeki Uysal:  Onu şöyle anlatayım; Bir gün Milas’a gidiyordum. Denizli civarında bir yerdeydim. 15 saattir hiç konuşmadığımı fark ettim. O gün ne hikmetse arayan da olmadı. Ben kimseyi aramadım. Hiç konuşmadım. Çok sıkıcı geçti. Sadece kendi kendime şarkı söyledim. Ve zaten sosyal yönden de eksiksin. Sonra bir gün elime telefonu aldım, birkaç deneme yaptım. Youtube’dan bu işi yurtdışında yapanların olduğunu biliyordum. Yabancı youtuberleri da çok takip etmiyordum ama neler yaptıklarını biliyordum. Ben de ‘deneyeyim’ dedim. Bu meslek sosyal yönden de zayıf bırakıyor insanı. Bari böyle bir şey yapayım dedim. En azından sosyalleşme açığını bu şekilde kapatmış olurum hem de kendi can sıkıntımı gidermiş olurum diye düşündüm.  İlk olarak telefonumla 2 dakikalık bir video çekip yayınladım. Daha sonrasında baktım insanların talepleri var. İstek olunca devam ettim.

Samsunhaber: Bu videoları hangi boşlukta çekiyorsun, ne zaman yayınlıyorsun? Youtube için video hazırlama süreci düşünürsek; kurgusu var mesela… Aslında tır şoförlüğünün yanında bir mesleğin daha var sanki…

Nazım Zeki Uysal: Bunu zaten devlette kabul etti. İşkur’da youtuberlik diye bir iş tanımı var. Yoldayken videoları çekiyorum. Yoldan geri döndüğümde de video üzerine çalışmaya başlıyorum. Video yayınlama günlerim var. Salı ve Cuma günleri… Yetiştirebildiğim sürece bu günlerde yayınlıyorum. Takipçilerim biliyor bu günleri. Yayınlamadığım zamanlar soranlar oluyor hatta.

"İnsanların Anılarına Dokunuyorum"

Samsunhaber: Takipçilerinden bahsetmişken; takipçilerin ve diğer youtuberlarla aran nasıl? Konuştuğun oluyor mu hiç?

Nazım Zeki Uysal: Diğer Youtuberlardan görüştüğüm birkaç kişi var. Bunun dışında yaşı küçük olan kardeşlerimizin çok ilgisini çekiyor. Bu işe meyilli olan insanların izlediğini düşünüyorum ben. Arada yoldayken Instagramda paylaştığım hikayelerden ve canlı yayınlardan yerimizi bulup gelenler oluyor. Bir keresinde Trabzon’dayken, bir kardeşimiz Akçabaat’tan Sürmene’ye geldi bizimle görüşmek için. Attığım hikayede arkada Adliye Sarayından anlamış nerede olduğumuzu. Bu çok değişik bir mutluluk.

Bir keresinde de bir mesaj almıştım, Diyarbakır seyahatimin videosunu paylaştıktan sonra. Bir abimiz atmıştı mesajı. ‘Benim zamanım oralarda geçti, askerliğimi orada yapmıştım. Tekrardan bana oraları gösterdiğin için teşekkür ederim’ diyordu mesajda. Kendim anı toplamaya çalışıyorum. Bir yandan da insanların anıları dokunuyorum. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Youtube’in bana kattığı en önemli şeyi de söyleyecek olursam; her yerde bir arkadaşım, kardeşim var artık diyebilirim.

Samsunhaber: Videoların içeriklerini nasıl belirliyorsun?

Nazım Zeki Uysal: Biz o an olanı gösteriyoruz. Mesela lastiğimiz falan patlıyor, onu gösteriyoruz. Bu insanların ilgisini çekiyor. Yoldayken arada yanımda kuzenim oluyor. Bir de sanırım yoldaki gırgır şamata muhabbetimiz hoşlarına gidiyor. Tabi arada yol görüntülerinin olması da başka bir etken. Bunların yanı sıra beni izleyenlerin tırlara ilgisi olan insanlar olduğunu düşündüğümden dolayı içerikleri biraz daha bilgilendirici yapmalıyım diye düşündüm. Bundan dolayı arada tırı oluşturan parçaları nasıl çalıştığı tanıttığım videolar hazırlıyor. Bir de soru cevaplar oluyor.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 19.07.2017 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arda Korçak 2017-07-18 17:53:43

Nazım abinin selamini getirdim

Avatar
emin karagüzel 2017-07-18 19:26:02

çok babacan biri, Allah cc yolunu her daim açık etsin.

Avatar
ertugrul 2018-05-15 14:45:46

nazım abı sen kımsın