banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu otobüs şoförü isyan etti

Samsun’da özel halk otobüs sahipleri yaşadıkları sorunların şikayetlerini Samsunhaber.com aracılığıyla yetkililere aktardı.

banner269

Samsunlu otobüs şoförü isyan etti

Samsun’da özel halk otobüs sahipleri yaşadıkları sorunların şikayetlerini Samsunhaber.com aracılığıyla yetkililere aktardı.

29 Eylül 2017 Cuma 12:09
Samsunlu otobüs şoförü isyan etti

Samsun Haber – Samsun ulaşımının temel taşlarından olan Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüs işletmecileri yolcu taşıma sistemlerinden şikayet ediyor. Yolcu taşıma sistemine yeni bir sistem getirilmesi gerektiğini dile getiren 12 yıllık otobüs şoförü Hakan Sandıkçı (45) yolcu taşıma sisteminden ödedikleri vergiye kadar sorun yaşadıklarını söylüyor. Sandıkçı, “Yaşlıları çok seviyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla ilgili davranmaya da çalışıyoruz. Ancak, bedava ulaşım sağladıkları için bulundukları alandaki camilerde namaz kılmak yerine başka camilere gezmeye gidiyorlar. Bu da otobüslerde aşırı kalabalıklığa neden olup diğer yolcuları mağdur ediyor” diye konuştu.

VATANDAŞ YENİ ARAÇLARLA ULAŞIM İSTİYOR, ANCAK...”

Otobüsle ulaşım sağlayan yolcuların neredeyse yüzde 50’sinin bedava ulaşım sağladığını sözlerine ekleyen Hakan Sandıkçı, “Yaşlılara ulaşım bedava olmalı buna katılıyorum. Ancak bu duruma bir sınırlama getirilmesi şart. Öğrencilerede bedava olmalı. Fakat bu durum gerçekleştiği zamanda biz otobüs sahipleri sıkıntıya düşüyoruz. Para kazanamıyoruz. Bu nedenlede vergilerimizi ödeyemiyoruz. Vatandaş temiz ve yeni araçlarla olaşım istiyor ancak bunu yapabilmemiz içinde para kazanmamız gerekiyor. Bu bizim açımızdan çok büyük engel. Araçların yakıt tüketimi çok ve pahalı. Yetkililerin bizim sorunumuza kulak vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN    

Son Güncelleme: 29.09.2017 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-09-29 17:17:18

Yaşlılar gerçekten bazı zamanlar ulaşımı suiistimal ediyor. İnsanlar akşama kadar yoruluyorlar, yaşlıların birçoğu ise sırf bedava diye otobüslerle geziyorlar. Sonra da yer verme mevzuları yaşanıyor.

Avatar
Özel Halk Otobüsleri 2017-09-29 14:24:22

En pahalı ulaşım samsunda kartsız binenden 3.5 tl para alıyorsunuz ondan sonra bir de yaşlılar kalabalık yapıyor diyorsunuz. Ayıptır! Zaten otobüs sayısı az ve sık geçmiyor kalabalıksa yolcuya kalabalık ücretsiz binenden neden rahatsız oluyorsunuz? Devletin verdiği hak bu işinize gelmiyorsa satın hattınızı başka biri yapsın. Keşke bütün ulaşım Samulaş'a geçse. Ekspres te kalabalık ama bütün şoförler efendi, düzgün. Yolcuya laf sokmuyorlar, ağız dalaşına girmiyorlar. Adama bak şehit yakını, gazi, yaşlı ve devletin uygun gördüğü benzeri kişiler bedava biniyor diye rahatsızlık duyuyor. Para verip binseler kalabalıktan rahatsız olur musun acaba? İnşAllah yetkililer bu işe el atar..

Avatar
Suskun 2017-09-29 17:14:22

65 yaş üstü hem bedava biniyor hemfr oturacak yer arıyorlar ne güzel iş biz ücretle bindiğimiz halde ayakta gidiyoruz

Avatar
süleyman 2017-09-30 00:13:19

samsunda ulaşımmı var ya görmeyince ulaşımı ulaşım sanıyoruz duraklarımız nasıl yazın yanıyoruz bis kokular kışın donuyoruz vede camur veya kar bu kış araştırma hastanesinin orda bir yaşlı bayan donuyordu ya hastaneye götürdüler ordaki insanlar sayın başkana yazdım otobus duraklarına bakın dedim corum bayburda kılımalı duraklar var dedim yazımı sildi

Avatar
uğur 2017-09-30 15:07:24

ya şoförlere ne demeli
gözlükler takışmış ağızda sakız gevrek gevrek konuşmalar cevap vermeler. dur lambasının farkına varmayıp ileri kadar götürmeler

Avatar
Cemalettin Özcan 2017-09-30 19:07:48

Şoför Ler sonuna kadar hakkılar. 65 yas ve üzeri nin bedava olması tam bir saçmalık. Durumu iyi olan yaşlıların bedava taşınması eşyanın tabiatına aykırıdır Tamamen bedava olmaması gerekir.En azından yari fiyatı para ödenmesi gerekir.Bu dert sadece Samsun
un değil tüm İllerin sorunudur.Soforleri eleştirenlere de bir çift sözüm var sizin arabanız olsa bedava tasirmiydiniz ?

Avatar
Mehmet Avcı 2017-10-01 10:26:31

Otobüsler doluyorsa önce siz sefer ve araç sayısını arttırın. Yaşlı, suistimal ediyor dediğiniz insanlar bu ülkeye hizmet etmiş, bizim varlığımızın nedeni olan insanlar. Siz de yaşlı olacaksınız unutmayın!

Avatar
asi 2017-10-01 16:20:13

ismin yokmu senin satın hatları diyosun çok biliyorsan gel yap bakalım kaç gün dayanacaksin