banner388

Samsunlu genç gezgin 35 ülkeyi dolaştı

28 yaşında Samsun doğumlu Emir Aşkın Güvendi,35 ülke 165’dan fazla şehir gezdi. Genç seyyah maceralarını Samsunhaber.com’a anlattı.

Samsunlu genç gezgin 35 ülkeyi dolaştı

28 yaşında Samsun doğumlu Emir Aşkın Güvendi,35 ülke 165’dan fazla şehir gezdi. Genç seyyah maceralarını Samsunhaber.com’a anlattı.

14 Nisan 2017 Cuma 11:44
Samsunlu genç gezgin 35 ülkeyi dolaştı

Samsun Haber - Memur bir ailenin çocuğu olarak Samsun’un Havza ilçesinde doğan Emir Aşkın Güvendi ilkokul ve lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra üniversiteyi okumak için Bulgaristan’a gitti. Bulgaristan’da Varna Teknik Üniversitesinde Gemi İnşaa ve Gemi Makineleri bölümünden mezun olan Güvendi, “Üniversite sınavına girdiğim dönemde Gemi Makineleri bölümü Türkiye’de sadece 2 üniversitede vardı. Gemi İnşaa üzerine okumak çok istiyordum ve Türkiye’deki üniversitelere puanım yetmedi. Ben de ailemin desteğini de alarak yurtdışında okumaya karar verdim. Bulgaristan’ı ise Avrupa Birliği ülkesi olduğu için tercih ettim” dedi.

“Yurtdışında Okuyunca Bakış Açım Değişti”

Çocukluğundan itibaren gezmeyi ve farklı insanlarla tanışmayı çok sevdiğini söyleyen Samsunlu genç seyyah, “Yurtdışına okumak için çıkınca ufkumun daha fazla açıldığını hissettim ve Bulgaristan’ın AB üyesi olmasının avantajıyla beraber Avrupa ülkelerini gezmeye başladım. Bulgaristan’da kaldığım 5 yıl boyunca Avrupa’da 11 ülke ile onlarca şehir ve kasaba gezdim. Avrupa kültürünü tanıma imkanım oldu. Bunlara ek olarak Afrika kıtasında Fas’a gitme şansım oldu. Ayrıca üniversite yıllarımda Bulgarca ve Rusça öğrendim. Rusça’yı Bulgaristan’da sık kullanıldığı için öğrendim” diye konuştu.

İstifa Edip Dünya Turuna Çıktı

Güvendi, Varna Teknik Üniversitesinden mezun olduktan sonra Türkiye’ye geri dönerek Samsun’da Terme Tersanesinde işe girdi. Terme’de yaklaşık 2 yıl çalışan Güvendi, Yavuz Sultan Selim Köprüsünün yapımında çalışmak için İstanbul’a gitti. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün yapımında çok yoğun bir şekilde çalıştıktan sonra köprü inşaatının bitmesiyle beraber işinden istifa eden Güvendi, “Köprü projesinden çalıştığım sürede maaşımı biriktirme imkanım olmuştu. Çok yoğun bir tempoyla çalışmıştık. Dinlemek istiyordum. Ayrıca hayalimde Avrupa’da görmediğim ülkeleri görmek ve Asya kıtasını gezmek istiyordum. İşten ayrıldım ve Avrupa’da Polonya ve İtalya gibi ülkeleri gezdim” şeklinde konuştu.

“25 Dolara Uçak Bileti Buluyordum”

Avrupa gezisini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Güvendi, vakit kaybetmeden Asya seyahatine başladı. Asya’da ilk durağı Filipinler olan Genç Seyyah, Filipinler’i anadili İngilizce olduğu için İngilizcesini geliştirmek amacıyla tercih ettiğini söyledi. Güvendi, “Filipinler’de İngilizce kursuna gitme planım vardı. Onu gerçekleştirmek istedim. Filipinler’e gidince kendime bir ev tutarak kursa yazıldım. Yaklaşık 2 ay kadar kursa devam ettim fakat istediğim kadar faydalı olmadı. Bir de Filipinler’deki hayat beklediğim gibi değildi açıkçası. Ben de gezmeye kaldığım yerden devam etmeye karar verdim. Filipinler’in adalarını gezmeye başladım. Filipinler’de 7bine yakın ada var. Gezecek çok verdi yani. El-Nido, Koron adaları mesela gerçekten çok güzellerdi. Bir de Puarteguela’da dünyanın en derin yeraltı mağaralarından birini görme fırsatı bulmuştum. Çok etkileyiciydi ” dedi. Yol masrafının dışardan düşünüldüğü gibi çok pahalıya mal olmadığını söyleyen Güvendi, “Vaktim bol olduğu için ucuz uçak biletlerini takip ediyordum. 25 dolara, 30 dolara aldığım biletler oldu. Bazı adalara ise zaten kayıktan biraz daha büyük deniz taşıtlarıyla gittim”

İnternetten Tanıştığı İnsanların Evinde Kaldı

Filipinler’in adalarını gezdikten sonra rotasını Filipinler’e uçakla 4 saatlik mesafede bulanan Tayvan’a çeviren Güvendi,  5 gün boyunca gezdiği Tayvan’da konaklama ihtiyacını ise couchsurfing adlı siteden tanıştığı bir Tayvanlının evinde misafir olarak giderdi. Tayvan’dan tekrar Filipinler’e dönen Güvendi, Filipinler’de tuttuğu evi boşaltarak tekrar yollara düştü. İlk olarak ucuz uçak biletlerinden dolayı Hong Kong’a Güvendi, Hong Kong’u çok güzel fakat çok pahalı olduğunu söyledi. Hong Kong’tan sonraki güzergahlarında ise daha çok otobüse ve tren gibi ulaşım araçlarını kullandı. Güvendi, Asya seyahati boyunca Kamboçya, Laos, İran gibi ülkeleri gezdi.

“Türk Olmanın Farklılığını Hissediyorum”

Seyahatleri süresince güvenlik endişesi yaşayıp yaşamadığını veya kötü muameleyle karşılaşıp karşılaşmadığı sorduğumuz ise Güvendi, “Böyle endişeler yaşamıyorum. Tabiki seyahatlerimin hiç sıkıntı yaşamıyorum diyemem ama genel olarak sorunsuz şekilde gezebiliyorum. Türk olduğumu öğrenen insanların bazen sıcak davrandıklarını görüyorum. Türkiye her gittiğim yerde tanınıyor, biliyor. Fakat maalesef son yıllarda ülkemizde yaşanan terör olayları insanların Türkiye hakkında farklı şeyler sormalarını neden olabiliyor. Örneğin, Filipinler’de bir adam Türk olduğumu öğrenince bomba falan demişti. Bunlar haricinde ülkemiz hakkında kötü bir izlenime rastlamadım. Hatta genel olarak Türk olmanın farklılığını hissediyorum diyebilirim” diye konuştu.

Şu sıralar Samsun’da ailesinin yanında bulunan Emir Aşkın Güvendi, yakın bir zamanda öncelikle Gürcistan üzerinde Karadeniz kıyısındaki şehirleri gezerek Rusya’ya gitmeyi oradan da Sibirya Ekspresiyle Çin’e kadar seyahat etmeyi planlıyor. Around Together isimli blogundan yaşadığı maceraları takipçileriyle paylaşıyor.

Chat Conversation End

Son Güncelleme: 14.04.2017 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.