banner388

Samsunlu ev hanımı youtube sayesinde iş sahibi oldu

Samsunlu ev hanımı Nurcan Bilik, yemek tarifleri yayınladığı youtube kanalı ile aile bütçesine katkı sağlıyor.

Samsunlu ev hanımı youtube sayesinde iş sahibi oldu

Samsunlu ev hanımı Nurcan Bilik, yemek tarifleri yayınladığı youtube kanalı ile aile bütçesine katkı sağlıyor.

28 Eylül 2017 Perşembe 15:25

Samsun Haber - Ev bütçesine katkı sağlamak için kendisine bir uğraş arayan ev hanımı Nurcan Bilik, youtuber olmaya karar verdi. Youtube’da Bilik Ailesi adıyla bir kanal açan Bilik, yayınladığı yemek tarifi videoları ile kısa sürede binlerce takipçiye ulaştı. Girişimci ev hanımının bazı videoları 1 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Bilik’in şu anda youtube kanalında 60 binin üzerinde abonesi bulunuyor.

“En Büyük Hayalim Kadınlarla El Ele Vermek”

Youtube kanalı açtıktan sonra yaşadıklarını anlatan Nurcan Bilik; “Youtube adlı internet sitesinde bir çok yemek tarifi veren kanallar görüyordum. Ancak, bu kanallar genelde sıradan mutfaklarda olan malzemelerden ziyade daha gösterişli tariflere yer veriyorlardı. Ben burada bir ihtiyaç olduğunu fark ederek daha kolay ve günlük tarifler yayınlamaya başladım. Bu durum da insanların hoşuna gitti” dedi.

Kendisine bir de yemek tariflerini yayınladığı internet sitesi kuran Nurcan Bilik, “Kurmuş olduğum internet sitesini geliştirerek büyütmek istiyorum. Bu sitemi büyütmeyi başarırsam özellikle hem cinslerimi istihdam ederek kadın istihdamına katkı vermek amacındayım. En büyük hayalim benim gibi kadınlarla el ele vererek yoluma devam etmek. Biz kadınlar iş dünyasında oldukça başarılı oluyoruz. Bunun bir çok örneği var. Benim de amacım bu kadınlardan bir tanesi olmak.Bu konuda da en büyük yardımcım 3 yaşındaki kızım. Videoları kızım Hilal Bilik ile beraber sunuyoruz” diye konuştu.

“Dışardan Göründüğü Kadar Kolay Değil”

Youtube kanalı açtıktan sonra videoların ve kanalının tanınmasını için zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Bilik, “YouTube adlı sitede çok fazla bu işi yapan ve uzun yıllardır profesyonel olarak yapmayı sürdüren insan var. Onlar arasında yer bulmak çok zor. Ben profesyonellik adına kazandığım her kuruşu ekipmanlara harcıyorum. Örneğin kendime video kamera, tripod, bilgisayar gibi elektronik malzemeler aldım. Daha çok almam gereken malzemeler de var. Bu malzemeleri almadığınız zaman insanlar sizi görüntü kaliteniz ve diğer yönelerden profesyonel kanallar ile kıyaslayıp eleştiriyor. Bunun önüne geçmek için ciddi derecede maliyetli elektronik ürünlere sahip olmak şart. Ancak kanalımdan şuan için kazandım asgari ücret tutarı ve elde ettiği gelir bunları karşılayamayabiliyor. Dolayısı ile firmalardan sponsorluk beklentim var” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA                                    

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 28.09.2017 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.