banner388

Samsunlu Erkekler Estetik Sorusunu Duyunca….

Samsun halkına ‘’Estetiği’’ sorduk. Kadınların rüyalarını süsleyen estetik karşısında erkekler ne dedi? Eşler arasında estetik operasyon yaptırmak nasıl karşılanıyor?

Samsunlu Erkekler Estetik Sorusunu Duyunca….

Samsun halkına ‘’Estetiği’’ sorduk. Kadınların rüyalarını süsleyen estetik karşısında erkekler ne dedi? Eşler arasında estetik operasyon yaptırmak nasıl karşılanıyor?

06 Aralık 2016 Salı 17:35

Samsunhaber.com’un sokaktaki vatandaşa bu günkü sorusu ‘’Bir kadın neden estetik yaptırır. Ve..eşiniz estetik yaptıracağım diye ısrar ederse nasıl karşılardınız? oldu. Samsun kadınının ve erkeğinin estetikle imtihanından Emir Dursun Akar’ın kamerasına yansıyan işte o enstantaneler…

‘EŞİM MUTLU OLACAKSA NEDEN OLMASIN’
Mikrofon uzattığımız eşlerden çoğunluğundan sorumuza gelen cevap, eşinin mutlu olacaksa estetik yaptırmasında bir sakınca görmediği yönündeydi. ‘’Eşim mutlu olacaksa tabii ki estetik yaptırabilir'' diyen erkeklerden  gelen bir başka yanıt ise, ‘’Hayır. Eşimi ben nasıl kabul ettiysem öyle kalsın’’ oldu.

’KADIN KENDİNİ DAHA MUTLU HİSSEDER’
Bir kadının güzelleşmesi için estetik operasyon geçirmesinin o kadını daha da mutlu edeceğini ifade eden kadınlar ise, ‘’ Estetik, kadının kendine olan özgüvenini artırır. Kendini daha mutlu hisseder. Özgüvenini artan bir kadın, evinde ve işinde başarılı olur. Evet, kadın estetik yaptırmak istiyorsa, yaptırabilir. Bundan vazgeçmemeli’’ dedi.

’GÜZELLİĞİN SINIRI OLMAZ’
Sorumuzu yönelttiğimiz orta yaş grubu evli kadınların estetiğe bakış açısı ise hayli şaşırtıcıydı. ‘Bir bayan eşine daha güzel görünmek için estetiğe başvurabilir. Kadın güzeldir, fakat o güzelliğine daha da güzellik katmak için kendini estetiğin sihirli değneğine teslim edebilir. Bunda hiçbir sakınca yok. Güzelliğin sınırı olmaz’’ diye estetiğe sıcak bakan kadınlar, eşlerinin estetiğe karşı olmaması gerektiğini söylediler.

 

’KADIN DA YAPTIRABİLİR, ERKEK DE’
Kadınların olduğu kadar, erkeklerin de estetik yaptırabileceğini söyleyen kadınlar, ‘’Estetik de bir ihtiyaçtır. Kendini güzel hissetmek isteyen her kadın estetik yaptırabileceği gibi, görünümüne görsellik katmak isteyen erkekler de estetik yaptırabilirler’’ diye konuştular.

‘ESTETİK TERCİH AMA, DOĞALLIK DA ÖNEMLİ’
Vücudun herhangi bir yerine estetik yaptırmanın yanı sıra, doğallığın da önemli olduğuna vurgu yapan evli çiftlerden gelen cevaplar ise, ‘’Estetik tercih ama, doğallıkta unutulmamalı. Eşim ısrar ederse, onu üzmem’’ şeklinde oldu.

‘GÜZELLİĞİN YANISIRA, TIBBİ GEREKLİLİK AÇISINDAN DA MUTLAKA YAPTIRILMALI’
‘Güzellik için yaptırılan estetik operasyonların yanı sıra, tıbbi gereklilik açısından önem arz ediyorsa, mutlaka yaptırılmalı’
diyen Samsun halkı, ‘’Tıbbi açıdan da, estetik operasyon yaptırılmasından vazgeçilmemeli. Güzel olmak için gidiyorsak, tıbbi bir gerekliliğimiz varsa, o zaman da estetiğe evet demeliyiz’’ şeklinde konuştular.

’ESTETİK BİR AYIP DEĞİLDİR’
‘Herhangi bir tıbbi operasyon ayıp değilse, estetik de ayıp değildir. Bu tabuyu yıkmalıyız’ diyen kadınlar, ‘’Bir göz ameliyatı olacaksak oluyoruz. Veya, herhangi bir operasyon. Fakat estetik operasyon geçirmek, bazı kişilerce ve çevrelerce ayıp olarak nitelendiriliyor. Bunda ayıp olan ne anlayamıyoruz. Bir insan estetik yaptırıyorsa, bunu da göğsünü gere gere söylemeli ve hiç kimseden saklamamalı. Çünkü estetik bir ayıp değil, bir ihtiyaçtır’’ ifadelerini kullanarak, estetiğe bakış açısının değişmesi ve ayıp olarak karşılanmaması gerektiğini  dile getirdiler.

'ERKEKLER BİRAZ DAHA EŞLERİNİ ANLAMALI'
Estetik konusunda eşlerin birbirlerine daha ılımlı ve pozitif yaklaşması gerektiğinin de altını çizen çiftler, estetiğe bakış açılarını şöyle sürdürdüler, ‘’Bir kadın estetik operasyon yaptırmak istiyorsa bunu eşiyle paylaşmalı. Erkek de aynı şekilde. Birlikte karar alınıp, kavga edercesine tartışmamalı. Bu bir ihtiyaçsa ve sonunda mutluluk varsa, hayır demek  sadece o kadını ve erkeği mutsuz eder. Erkekler bu konuda eşlerine daha olumlu yaklaşmalı. Sonuçta, koca bir ömrü birlikte yaşayacağız’’

(Emir Dursun Akar)

Son Güncelleme: 07.12.2016 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.