banner388

Samsunlu çocuklar Mutluluğun Kanatları ile gülümsüyor

Samsun’da kurulan Mutluluğun Kanatları Derneği kısa sürede toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Derneğin kurucu başkanı Burcu Keskin lösemili çocuklar için yapılan organizasyonlardan, ramazan ayı yardımlarına kadar derneğin faaliyetleri hakkında Samsunhaber.com’a konuştu.

Samsunlu çocuklar Mutluluğun Kanatları ile gülümsüyor

Samsun’da kurulan Mutluluğun Kanatları Derneği kısa sürede toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Derneğin kurucu başkanı Burcu Keskin lösemili çocuklar için yapılan organizasyonlardan, ramazan ayı yardımlarına kadar derneğin faaliyetleri hakkında Samsunhaber.com’a konuştu.

16 Mart 2018 Cuma 10:48
Samsunlu çocuklar Mutluluğun Kanatları ile gülümsüyor

Samsun HaberSamsun’da bir yıl önce kurulan Mutluluğun Kanatları Derneği gerçekleştirdiği faaliyetlerle takdir topluyor. Derneğin kuruluş hikayesini anlatan Kurucu Başkan Burcu Keskin, bir de müjde verdi: ‘’Eren Bülbül’ün okulunda onun adıyla bir kütüphane kuruyoruz."

Samsun’da dezavantajlı çocuklar yararına birçok organizasyona imza atan ve Samsun sivil toplum camiasının dikkatini çeken Mutluluğun Kanatları Derneği Kurucu Başkanı Burcu Keskin, derneğin amaçlarını, kuruluş hikayesini, ve yaklaşan organizasyonlarını anlattı.

‘’SİVİL TOPLUM GÖNÜLLÜSÜ BİR AİLENİN İÇİNDEN GELİYORUM’’

İki çocuk annesi, tarih öğretmenliği mezunu olan Burcu Kesin kendisini, “Çocukluğumdan bu yana ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Sivil toplumcu bir aile yapısının içerisinden geliyorum. Çocukken de ailemle birlikte bu tip sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer aldım. Büyüdüm ve bu işleri kendim yürütüyorum, ben de bir gelenek olarak çocuklarıma bu bilinci aşıladım. Onların da büyüdüklerinde bu geleneği devam ettireceklerine inanıyorum.’’ şeklinde anlattı.


‘’HEDEFİMİZ DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIMIZI MUTLU ETMEK’’


Derneğin kuruluşu ve bugüne geliş süreci hakkında konuşan Keskin, ‘’1 Şubat 2017’de bir sosyal medya grubuyla başlayan maceramız 29 Mart 2017’de Mutluluğun Kanatları Derneği’ni kurmamızla resmi bir yapıya kavuştu. Bizim ilk aşamada hedefimiz; lösemili çocuklara, yoksul çocuklara fırsatlar sunabilmek. Dezavantajlı gruplara destek olmak istiyorduk, bunun için de hedef grubumuzu çocuklar olarak seçtik. 19 Mayıs Üniversitesi’nde kanser tedavisi gören çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek istiyorduk, çünkü o çocuklar mutlu olduğunda hastalıkları da olumlu yönde gelişme gösteriyor. Ailelerin çoğu zaten orta ve alt gelir düzeyine mensup insanlar, biz de bu insanlara böyle destek olabiliriz diye düşündük.’’ dedi.

‘’EREN BÜLBÜL’ÜN OKULUNDA ONUN ADIYLA KÜTÜPHANE KURUYORUZ’’

Birçok sosyal sorumluluk projesini başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Burcu Keskin, ‘’Bayramlarda ailelere destek oluyoruz, Ramazan Bayramında 250 çocuğumuza giyim desteği sunduk. Kurulduğumuzdan bugüne kadar toplamda 7 bin çocuğa yardım edebilme fırsatım oldu. Köy okullarına destek olmaya çalışıyoruz. Vali Bey bizim projelerimize göz gezdirdiğinde bizim bir senede bu kadar çok iş başardığımızı gördü ve çok şaşırdı. Bize bu konuda takdirlerini de sundu. Samsun halkı da üyelerimiz de bize çok fazla yardımcı oluyor. Şu an bizim en önemli projemiz, Trabzon’da şehit olan çocuğumuz Eren Bülbül’ün okuduğu okulun kütüphanesini yapmak. Orada bir Eren Bülbül Kütüphanesi kuruyoruz. Ailesiyle de görüştük bu düşüncemizden dolayı kendileri de çok mutlu oldu. Nisan ayında bu kütüphanemizi açmayı planlıyoruz.’’ dedi.

‘’27 NİSAN’DA OLACAK GECEMİZDE BERKAY KONSERİ OLACAK’’

27 Nisan’da gerçekleşecek dernek gecesinde pop şarkıcısı Berkay’ın geleceğini söyleyen Keskin, ‘’27 Nisan’da Sheraton Otel’de bir gece düzenliyoruz. Buraya sanatçı olarak Berkay gelecek, şimdiden ön rezervasyonla birçok bilet sattık. Biletler satışa çıktığında salonun tamamen dolacağını düşünüyoruz. Salon 600 kişilik ama biz 500 kişiden sonra bilet satmayacağız. Bilet satış noktalarını da bir hafta içerisinde açıklayacağız. Bizim konserimizde Berkay canlı canlı şarkılar söyleyecek. İnsanlarımız hem eğlenecek hem de derneğimize ve dolayısıyla küçük çocuklarımıza da destek olmuş olacaklar.’’ dedi.

‘’1 YILDA 14 BİN ÜYEYE ULAŞTIK’’

Derneğin bir yılda çok büyük bir gelişme kaydettiğini bunun da takdir gördüğünü söyleyen Keskin, ‘’Sadece ilk ayda tam 14 bin üyeye ulaştık. Şimdi ise bu rakam yaklaşık 4 katına çıktı. Birçok organizasyon yaptık ama bunların arasında benim en keyif aldığım bir AVM’de yaptığımız kermes organizasyonuydu. Çok fazla satış yaptık, hatta AVM yöneticileri de bir hayli şaşırdılar. Biz daha önce böyle bir kermes görmedik dediler. Orada farklı bir ruh oluyor. Kermeslerde dayanışmayı işbirliğini daha iyi görüyoruz. Ayrıca biz derneğimizde bir de halk eğitim kursu açtık. Burada el sanatları ve hamak üzerine eğitimler veriliyor. Burada ürettiğimiz ürünleri en sonuncuya kadar bu kermeste sattık. Buradan gelen gelirlerle mesela 56 aileye 500’er lira destekte bulunduk. Bunlar çok ciddi işler baktığınız zaman. ‘’ dedi.

Haber: Oğuzhan İNCE

Son Güncelleme: 16.03.2018 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.