banner388

Samsunlu 4 çocuk babasından hayat dersi

Samsun’da 66 yaşında ve dört çocuk babası eskici adam, boş gezip veya dilencilik yapanlara ‘fakirin ekmeği dürüstlük’ diyerek hayat dersi veriyor.

Samsunlu 4 çocuk babasından hayat dersi

Samsun’da 66 yaşında ve dört çocuk babası eskici adam, boş gezip veya dilencilik yapanlara ‘fakirin ekmeği dürüstlük’ diyerek hayat dersi veriyor.

18 Ekim 2017 Çarşamba 17:53
Samsunlu 4 çocuk babasından hayat dersi

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesinde yaşayan Alaaddin Köksal 66 yaşında, yirmi yıllık eskicilik yaptığını ve evine helalinden para götürdüğünü söylüyor. Emek vermeden para kazanan insanlara adeta ders veren dört çocuk babası eskici Alaaddin Köksal, “Akşam evime gittiğimde vicdanım çok rahat. Çünkü, hela yoldan para kazanıyorum” diyor.

“Fakir olmak anlayan için zenginlik ve Sünnettir “

Samsun’da her mahalleye hurda eşya ve eskimiş malzemeleri toplamaya arkasındaki el arabasıyla gittiğini söyleyen Alaaddin Köksal, “Evet, çok yoruluyorum. Her gün gitmediğim mahalle kalmıyor. Bunu ekmeğim için yapıyorum. Yaptığım işten utanmıyorum. Oysa utanılacak çok işler yapılabilir. Ancak ben bunların hiç birini tercih etmiyorum. Her köşe başında dilencilik yapan insanlardan hem gururlu, hem de onurluyum. Ben ekmeğimi alın terimle kazanıp çocuklarıma öyle yediriyorum. Bugün fakirim... Ancak yarın ne olacağını Allah bilir. Fakirlik anlayana hem zenginlik hem de sünnettir. Okuyan bilir: Peygamber efendimiz de bir dönem çok fakirlik çekmişti. Günde on lira kazansam Allah’ın karşısında hesabım kolay olur. Ben ekmeğimi alın terimle kazanıyorum. Evime, eşime ve çocuklarıma sahip çıkıyorum” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN  

Son Güncelleme: 19.10.2017 14:35
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberleriEskici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saygı 2017-10-19 08:45:24

sana saygı duyuyurum amcacığım birileri gibi dilencilik yapmıyorsun hırsızlık yapmıyor çalmıyorsun helal olsun sana saygı duyulacak adamsın