banner388

Samsunhaber.com'dan Başkan Taşçı'ya ziyaret

Samsunhaber.com ekibi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı ziyaret etti.

Samsunhaber.com'dan Başkan Taşçı'ya ziyaret

Samsunhaber.com ekibi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı ziyaret etti.

05 Nisan 2018 Perşembe 16:55

Samsun haberSamsunhaber.com’un İmtiyaz Sahibi Erdal Şencan, Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ve Haber Müdürü Nevin Aydoğan, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı ziyaret etti. Başkan Taşçı, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Bizim en büyük iddiamız şuydu. Atakum koca bir şehir oluyor. Bu şehirde de şehircilik anlamında eksik olan organlar var. İnsanlar notere gitmek için bile başka bir ilçeye gidiyor. Atakum’a noteri getireceğiz dedik. Ben göreve geldiğim zaman Atakum’un nüfusu 142 bindi ve şu anda 193 bini geçti. 4 yılda 50 bin nüfus arttı. Büyüme olarak 2017 yılı içerisinde Karadeniz Bölgesinde birinci Türkiye’de ikinci olduk” dedi.

“Atakum  Karadeniz’in küçük İstanbul’u”

Atakum Karadeniz’in küçük İstanbul’u diyen Taşçı, “Hızla gelişen şehrin önünü açmak belediyeler için çok önemlidir. Belediye çalışmazsa şehrin önünü tıkar ama çalışırsa şehrin önünü açar. Atakum Samsun’un diğer ilçeleri gibi durağan bir ilçe değil. Özellikle son 3 yılda ciddi anlamda artış var. Atakum’un resmi olarak nüfusu 193 bin ama gayri resmi olarak üniversite öğrencilerinin çoğunun ikametgahı burada olmadığı için yaklaşık 240-250 bin civarındadır. Atakum’da 70 ilden fazla vatandaşımız var ve bu da Atakum’u Karadeniz’in küçük İstanbul’u yapıyor. Atakum’daki kültürel zenginliği ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu.

“Yöre Kent Park Projemiz var”

Yöre Kent Park Projesi hakkında konuşan Taşçı, “Burada yoğun olan hemşehri grupları ile Yöre Kent Park Projemiz var. Rizeliler, Çerkezler, Mübadiller, Artvinliler, Çarşambalılar ve Balaç Köyünün müracatı var. Projedeki amacımız o park alanında yapacakları ufak yapı ile dernek faaliyetlerini sürdürsün ve içinde çay ocağı ile birlikte yöresel yemeklerini yapsın. Parkın çevresini de kendi yöresine ait minyatürlerle süslesin ki parkın çevresinden geçen insanlar geçerken merak etsin ve girip baktığında bilgi alsın” diye konuştu.

“200 kilometrenin üzerinde yol yaptık”

2017 yılında 200 kilometrenin üzerinde yol yaptıklarını söyleyen Taşçı, “Çalışmalar ve dinamikle belediyecilik şehrin önündeyse o şehri geliştirir. 2017’de sadece 22 bin 800 konutluk inşaat ruhsatı verdik. 3-4 yıl sonra bu verilen ruhsatlar bittiğinde en geç 5 yıl içerisinde Atakum’a 100 binin civarında nüfus gelecek. Yaz kış çalışacak şekilde yol yapımlarımızı sürdürüyoruz. Taflan’da Taş Kilit Parke Uygulamasını ortaya koyduk. Yazları 30 bin adet kışın 25 bin adet taş üretimi gerçekleştiriyoruz. Yıllık sadece Taş Kilit Parke Uygulamasında 225 bin metrekarelere kadar çıkmış durumdadır. 2017 yılında 200 kilometrenin üzerinde yol yaptık. Kendi şehrime neler katabilirim diye ben de diğer şehirleri araştırıyorum. Osmanlı Hamamları yaptık. Hoş Geldin Bebek Projesini gerçekleştiriyoruz. Atakum’da her yıl yaklaşık 2 bin civarında bebek dünyaya geliyor. Bizde Atakum Belediyesi olarak anne ve babasına bir hediye veriyoruz” diye ifade etti.

Haber: Müberra Taşçı

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 06.04.2018 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.