banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da Parkomat kaybetti, vatandaş kazandı

Samsun’da avukat Fatih Karaahmetoğlu, Parktek Otopark İşletmeciliği’ne açtığı davayı kazandı.

banner269

Samsun’da Parkomat kaybetti, vatandaş kazandı

Samsun’da avukat Fatih Karaahmetoğlu, Parktek Otopark İşletmeciliği’ne açtığı davayı kazandı.

20 Haziran 2017 Salı 18:30
Samsun’da Parkomat kaybetti, vatandaş kazandı

Samsun HaberSamsun Büyükşehir Belediye sınırları dahilinde kent merkezindeki cadde, bulvar ve sokaklar üzerinde uygulanan parkomatlar için bir vatandaş açtığı davayı kazandı. Davayı kazanan müvekkilin avukatı Fatih Karaahmetoğlu, vatandaşların parkomat cezalarını ödememesini söyledi.

Parkomat cezası ile ilgili Ocak 2017 yılında müvekkili aracılığıyla dava açan Avukat Fatih Karaahmetoğlu, davayı kazandıklarını, vatandaşların parkomat cezalarına itiraz etmesi gerektiğini ve cezaları ödememesini istedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Avukat Karaahmetoğlu, “Bu kararla Samsun genelinde araç sahibi olan tüm vatandaşlar parkomat uygulamasından dolayı herhangi bir ücret ödemek zorunda değiller. Bu ödemedikleri ücretler üzerinde takip açılması halinde itiraz edebilirler. Takip durduğunda dava açılması durumunda bu kararı örnek olarak kullanabilirler. İtiraz etmeyi kaçıran icralık duruma düşen vatandaşlar da menfi tespit davası ile borçlu olmadıkları tespit ettirip bu ödemeden kurtulabilirler. Bu kararla parkomat uygulaması belediyenin yetkileri dışında yetki ve görevlerini aşarak yapılan sözleşme ile başlatıldığı, firmanın ceza niteliğinde makbuz kesme, park ücreti kesme yetkisinin olmadığı teyit edilmiştir. Karar kesin niteliktedir. Herhangi bir üst makamın incelemesinden geçmeyecektir. 3 bin 150 TL’ye kadar olan bu nitelikteki kararlar kesin olarak çıkacaktır. Araç sahibi olan vatandaşların bu konuda her türlü yardıma hazırız. Bununla ilgili haklarını aramakta gecikmesinler. İdarenin bu gibi işlerine göz yummasınlar” dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ PARKOMAT CEZALARINI ÖDEMESİN"

Vatandaşların parkomat cezalarına karşı itiraz davasını açmasını belirten Karaahmetoğlu, “Müvekkilimiz Ordu Üniversitesi Ünye Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi. Aracını burada İstiklal Caddesi üzerinde park ediyor. Şubat 2015 yılından Aralık 2016 yılına kadar olan dönemde kesilen park ücretleri var. Faizi ile birlikte 2 bin 58 TL’lik park ücretleri için icra takibi başlatılıyor. Müvekkilimin adresi Sivas göründüğü için oraya tebliğ ediliyor ve müvekkilim bundan haberdar olamıyor. Müvekkilimin takibi kesinleşiyor ve maaşına haciz yazıldığında böyle bir borçtan haberi oluyor. Onun üzerine bize geldi. Bizde tedbiren takibin durdurulmasına karar aldık. Bunun üzerine de menfi tespit davası ile borçlu olmadığımızın tespiti konusunda karar verilmesini istedik ve böyle bir karar verildi. Bu karar güzel oldu. Burada hakimin de burada cesur bir karar verdiğini düşünüyoruz. Çünkü biz hakime bütün malzemeleri verdik. Hakim de bunlarla ilgili çok güzel bir değerlendirme yaptı. Böyle bir karar bekliyorduk. İnsanlar da bunun haksız alınan bir para olarak görüyordu. Güzel bir karar oldu. Vatandaşlarımızın da bundan sonra daha duyarlı olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız parkomat itirazlarında bulunsunlar. Vatandaşlarımız parkomat cezalarını ödemesinler. Ben bile ödemiyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.06.2017 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Onur arslan 2017-06-21 14:09:56

Yasal olmayin bir işletmeyi samsun büyükşehir belediyesi nasil oldurda destekler. Yasal değil madem neden hala duruyor bu cihazlar.

Avatar
Emre 2017-06-25 17:28:07

Günlüğü 25 lira. Ne sanıyor bunlar bizi katarlı mı.

Avatar
Hayati 2017-07-31 13:17:03

Türkiye'de ne hukuk diye bişey bıraktılar be de hukuka riayet eden hakim. Büyükşehir belediyesi resmen haraç kesiyor. Yol kenarında park ücreti olur mu! Park etmek suç ise oraya o zaman yazılacak cezayı trafik polisi yazar. Park eder etmez anında yazıyorlar cezayı. Oysaki yol kenarında araçların 15 dakika duraklama hakkı vardır. Hukuk kalmayınca meydan haydutlara kalır...

Avatar
Sinirli 2017-06-21 08:56:26

Aracı park ettim 10 dakika sonra geldim ki makbuzu yapıştırmış hemen. Ulan Allah cezanızı versın be. Haram zıkkım olsun.

Avatar
Raci elverir 2017-06-22 01:19:53

Devletin taşeronu vatandaşına tuzak kuruyor...

Avatar
cengiz 2017-06-23 15:54:53

yürütmeyi de durdursaydınız hala çalışıyor

Avatar
kara 2017-06-20 19:11:27

yav iyi hoşta biri cıkıp desinki bundan fiş miş almayın parada vermeyin görevlisinide tanımayın bizde bilelim 3 lira diye vatandas kalkıp 300 lira dava parası vercek değil heralde bu konuda elbet biri bişe demeli canlı yayın röportaj vs vs

Avatar
Sürücü 2017-06-27 08:11:33

İnsanlarımız aracına 20 tl ilk yakıt koyuyor parkomat parası mı? Ödeyecek yazık günah vatandaşın cebine be koydunuzda ne alıyorsunuz.. bu bir hizmetse ben istemiyorum..SAYGILAR Tüm SAMSUN HALKIMA SAMSUNUMUZU SEVİYORUZ..